فراشپز- به گفته متخصصان تغذیه نان سفید آنقدر‌ها هم که فکر می‌کنید مضر نیست! متخصصان استدلال می‌کنند افزودن فیبر به رژیم غذایی افراد نسبت به هر چیز دیگری از اهمیت بیشتری برخوردار است.

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، نان سفید به عنوان یکی از ناسالم‌ترین کربوهیدرات‌ها، پر از مواد افزودنی و فاقد مواد مغذی ضروری، مشهور است. با این حال، امروزه کارشناسان استدلال می‌کنند که هر نانی، حتی نان سفید، مزایایی دارد و دلیلی برای دوری از این نان‌های سنتی وجود ندارد. دکتر دوآین ملور، متخصص تغذیه در دانشگاه استون، معتقد است چیزی است به نان اضافه می‌شود اهمیت بیشتری دارد.

این پزشک توضیح داد: «نان سفید آنقدر‌ها هم که خیلی‌ها فکر می‌کنند بد نیست. آنچه مهمتر است این است که در نظر بگیرید چگونه افراد می‌توانند فیبر بیشتری را به رژیم غذایی خود اضافه کنند. مصرف نان تنها یک راه است. سالاد‌ها و سبزیجات، حبوبات مانند لوبیا نیز راه‌های عالی برای افزودن فیبر به رژیم غذایی هستند. این مصرف کلی فیبر است که اهمیت دارد.»

طرفداران رژیم‌های غذایی کم کربوهیدرات مدت‌هاست که درباره ضرر نان سفید صحبت می‌کنند و هشدار داده‌اند که محتوای کربوهیدرات بالای آن می‌تواند باعث افزایش قند خون شود که فرد را تحریک‌پذیرتر، خسته‌تر و مستعد افزایش وزن می‌کند. نان سفید حاوی حدود ۴۹ گرم کربوهیدرات در هر ۱۰۰ گرم در مقایسه با حدود ۴۱ گرم در نان سبوس‌دار است.

با این حال، دکتر ملور افزود: «از نظر سرعت هضم نشاسته‌ها و تولید گلوکز در بدن ما، تفاوت زیادی بین نان سفید و سبوس‌دار وجود ندارد. خمیر ترش و سایر نان‌های بدون خمیر مایه، که حاوی مخمر یا بکینگ پودر اضافه شده برای کمک به ور آمدن خمیر نیستند، آهسته‌تر از نان معمولی هضم می‌شوند، بنابراین منجر به کاهش خطر قند خون می‌شوند.»

راب هابسون، متخصص تغذیه، توضیح داد افزایش قند خون یک واکنش طبیعی به خوردن غذا است. او افزود: «اگر شما ساندویچ را با مواد غذایی حاوی چربی، پروتئین و شاید مقداری سبزیجات سرو کنید، این کار تأثیر نان سفید بر سطح قند خون را کاهش می‌دهد. من هیچ مشکلی در خوردن نان سفید یا خمیر ترش با کیفیت خوب که کم فرآوری شده باشد، نمی‌بینم.»

در همین حال، دکتر ادریس موغل گفت: «باید به خاطر داشته باشید که نان فقط انرژی است و به گلوکز تجزیه خواهد شد. چند نفر را می‌شناسید که فقط نان می‌خورند؟ خوردن یک قرص نان به تنهایی برای سلامتی شما مفید نیست. احتمالاً کالری بیش از حد مصرف می‌کنید و خیلی مغذی نیست. اما اگر آن را به عنوان بخشی از ساندویچ ناهار با کاهو، سینه مرغ کبابی، کمی سس مایونز کم چرب و شاید مقداری ترشی کند، کاملاً خوب است.»

با این حال، نان‌های سفید سوپرمارکتی به صورت انبوه تولید می‌شوند، اکنون به طور گسترده به عنوان یک غذای فوق فرآوری شده در نظر گرفته می‌شوند. مواد غذایی فوق فرآوردی شده شامل مواد شیمیایی، رنگ‌ها، شیرین‌کننده‌ها و نگهدارنده‌هایی هستند که عمر مفید آن را افزایش می‌دهند.

در حالی که نان سفید به طور متوسط حاوی ۵ گرم شکر در هر ۱۰۰ گرم و ۴۹۱ میلی گرم نمک است، پروتئین موجود در آن فقط ۹ گرم است. در مقایسه، نان سبوس‌دار به طور متوسط حاوی ۴۰۰ میلی گرم نمک و ۱۳ گرم پروتئین است. متتخصان نسبت به مصرف غذا‌های مملو از مواد افزودنی به دلیل خطرات احتمالی آنها هشدار می‌دهند و مطالعات آنها را با سرطان و بیماری‌های قلبی مرتبط می‌دانند. برخی از کارشناسان حتی خواستار حذف غذا‌های فوق فرآوری شده از رژیم‌های غذایی شده‌اند.

دکتر ملور همچنین خاطر نشان کرده است برخی چیز‌هایی که به نان سفید اضافه می‌شوند تنها شبیه مواد شیمیایی مضر به نظر می‌رسد. به عنوان مثال، اسید اسکوربیک به عنوان‌ای ۳۰۰ ذکر شده است، اما در واقع ویتامین سی است.

این اسید به عنوان یک اکسیدان عمل می‌کند که به گلوتن کمک می‌کند تا پیوند‌هایی ایجاد کند که به نان بافت بهتری می‌دهد. برخی از مردم ممکن است نگران دیدن نام مواد شیمیایی مانند پروپیونات کلسیم باشند. کلسیم از قبل به آرد نان اضافه می‌شود و پروپیونات از طریق تخمیر در خمیر ترش تولید می‌شود و مهم است، زیرا از طنابی شدن باکتری‌های موجود در خمیر جلوگیری می‌کند و فساد نان توسط کپک را به تأخیر می‌اندازد.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *