فراشپز- یکی از غذاهای سنتی ایرانی که همه ما با آن بزرگ شدهایم، بدون شک کباب است. کباب در هر نقطه از ایران به شکل خاصی تهیه میشود. در این میان، کباب حسینی جایگاه ویژهای در بین همه انواع کباب دارد. این کباب آبدار و خوش طعم با گوشت گاو، بره یا سینه مرغ درست میشود و با برنج سرو خواهد شد.
اگر میخواهید طرز تهیه کباب حسینی خوشمزه را به ۳ روش سنتی یاد بگیرید، این مقاله را تا پایان بخوانید.
معرفی کباب حسینی
کباب حسینی یک غذای کلاسیک ایرانی است که ریشه در سنتهای آشپزی ایرانی دارد. این کباب از دیرباز یکی از اصلیترین غذاهای مردمان شهر اصفهان شناخته میشده است. ریشه نام کباب حسینی مشخص نیست، اما احتمال میدهند شخصی به این نام در دوران صفویه برای پادشاه غذای شاهانه درست میکرد. کباب حسینی بر خلاف کبابهای دیگر به صورت تکههای گوشت تهیه میشود و هر تکه در کنار هم در داخل سیخ فلزی (ترجیحا بامبو) قرار میگیرد. همچنین در داخل سیخ به همراه فلفل دلمهای، گوجه و سایر مواد غذایی سرو میشود.
کباب حسینی اصیل با گوشت گوسفندی
این روش طرز تهیه کباب حسینی را باید روش کلاسیک و اصلی در نظر گرفت. مواد اولیه و دستور تهیه در ادامه آمده است.
مواد اولیه مورد نیاز
گوشت گوسفند (بدون استخوان) : ۵۰۰ گرم و به مکعبهای کوچک بریده شده است
پیاز: ۲ عدد متوسط، ریز رنده شده
سیر: ۲ حبه، خرد شده
پودر زردچوبه: یک قاشق چایخوری
زعفران: یک پیمانه حل شده در آب گرم
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری، تازه آسیاب شده
نمک: به میزان لازم
ماست: ۳ قاشق غذاخوری
روغن نباتی: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۳ عدد، به تکههای درشت خرد شده
فلفل دلمهای سبز: ۲ عدد، به تکههای درشت خرد شده
لیمو: یک عدد
طرز تهیه مرحله به مرحله
در ظرفی پیاز رنده شده، سیر، پودر زردچوبه، فلفل سیاه، لیمو، نمک، آب زعفران، ماست و روغن را با هم مخلوط کنید. تکههای گوشت گوسفند را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. روی آن را بپوشانید و بگذارید حداقل چهار ساعت، ترجیحا یک شب در یخچال بماند.
تکههای گوشت گوسفندی را با تکههای گوجه فرنگی و فلفل دلمهای به طور متناوب روی سیخها قرار دهید.
یک گریل یا کباب را از قبل گرم کنید. سیخها را روی حرارت متوسط بپزید و مرتب آنها را بچرخانید تا از پخت یکنواخت مطمئن شوید. برای مرطوب نگه داشتن گوشت، هر از گاهی با برس روغنی کنید.
کبابها را گرم با نان، برنج یا سالاد، همراه با ماست سرو کنید.
کباب حسینی با گوشت مرغ
طرز تهیه کباب حسینی با گوشت مرغ در صورتی استفاده میشود که گوشت گوسفندی در دسترس نباشد. در ادامه به روش تهیه این غذا اشاره میکنیم:
مواد اولیه مورد نیاز
مرغ (بدون استخوان) : ۵۰۰ گرم به مکعبهای کوچک خرد شده
پیاز: ۲ عدد متوسط، ریز رنده شده
سیر: ۲ حبه، خرد شده
پودر زردچوبه: یک قاشق چایخوری
زعفران: یک پیمانه حل شده در آب گرم
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
ماست: ۳ قاشق غذاخوری
روغن نباتی: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۳ عدد، به تکههای درشت خرد شده
فلفل دلمهای سبز: ۲ عدد، به تکههای درشت خرد شده
لیمو: یک عدد
طرز تهیه مرحله به مرحله
در یک کاسه پیاز رنده شده، سیر، پودر زردچوبه، فلفل سیاه، نمک، لیمو، آب زعفران، ماست و روغن را با هم مخلوط کنید. مکعبهای مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شود. اجازه دهید ۲ تا ۴ ساعت در یخچال مارینت شود.
تکههای مرغ را با تکههای گوجه فرنگی و فلفل دلمهای به طور متناوب روی سیخها قرار دهید.
یک گریل یا کباب را از قبل گرم کنید. سیخها را روی حرارت متوسط بپزید و گهگاه آنها را بچرخانید تا مرغ طلایی و پخته شود. برای رطوبت بیشتر با برس روی تکههای گوشت را روغن یا کره بزنید.
کباب مرغ را با برنج زعفرانی ایرانی، سالاد جانبی و ترشی سبزیجات میل کنید.
کباب حسینی با رب انار
رب انار اغلب برای ایجاد طعم ترش در طرز تهیه کباب حسینی استفاده میشود. در ادامه به دستور تهیه این غذا میپردازیم.
مواد اولیه مورد نیاز
گوشت دلخواه (گوشت گوسفند یا مرغ) : ۵۰۰ گرم، به مکعبهای کوچک برش دهید
پیاز: ۲ عدد متوسط، ریز رنده شده
سیر: ۲ حبه، خرد شده
پودر زردچوبه: یک قاشق چایخوری
رب انار: ۳ قاشق غذاخوری
عسل یا شکر: یک قاشق غذاخوری (اختیاری برای متعادل کردن اسیدیته)
فلفل سیاه: یک قاشق چایخوری
نمک: به میزان لازم
روغن نباتی: ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی: ۳ عدد، به تکههای درشت خرد شده
فلفل دلمهای سبز: ۲ عدد، به تکههای درشت خرد شده
لیمو: یک عدد
طرز تهیه مرحله به مرحله
در ظرفی پیاز رنده شده، سیر، پودر زردچوبه، رب انار، لیمو، عسل (در صورت استفاده)، فلفل سیاه، نمک و روغن را با هم مخلوط کنید. گوشت را با ماریناد بپوشانید و به مدت ۳ تا ۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
تکههای گوشت را به طور متناوب با تکههای گوجه فرنگی و فلفل دلمهای روی سیخها نخ کنید.
یک گریل یا کباب را از قبل گرم کنید. سیخها را روی حرارت متوسط بپزید و مرتب بچرخانید. با ماریناد باقی مانده در حین کباب کردن برای طعم بهتر تکههای گوشت را بپوشانید.
کبابهای آماده شده را با نان لواش و سبزی تازه سرو کنید.
ترفندهای تهیه کباب حسینی اصیل
در طرز تهیه کباب حسینی به ترفندهای زیر توجه داشته باشید:
برای طعم و بافت بهینه، از برشهای گوشت گاو یا گوسفند نرم مانند فیله یا فیله گوشت استفاده کنید.
گوشت را به قطعات نازک و یکنواخت برش دهید تا از پخت یکنواخت و آسان به سیخ کشیدن مطمئن شوید.
ماریناد را با ماست، پیاز رنده شده، سیر، آبلیمو، زعفران (اختیاری)، زردچوبه، نمک و فلفل آماده کنید.
اجازه دهید گوشت برای حداقل ۴ تا ۶ ساعت، ترجیحاً یک شب مارینت شود تا طعم آن عمیقا جذب شود.
لایههایی از سبزیجات مانند گوجه فرنگی، پیاز و فلفل دلمهای را بین تکههای گوشت قرار دهید تا آبدار و طعم بیشتری داشته باشند.
سیخهای چوبی (بامبو) را قبل از استفاده به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا در هنگام پخت نسوزند.
گوشت و سبزیجات را در حین سیخ زدن جایگزین کنید تا طعمها متعادل شود و از کباب شدن یکنواخت مطمئن شوید.
سیخها را روی حرارت متوسط کباب کنید یا روی باربیکیو بپزید تا طعم دودی و اصیل به دست آید.
سیخها را مرتباً بچرخانید تا از سوختن آن جلوگیری کنید و از پخت یکنواخت مطمئن شوید.
کبابها را با برس کره یا روغن ذوب شده گاهی اوقات بمالید تا مرطوب بماند و طعم آنها بیشتر شود.
کبابها را داغ با نان تخت، برنج ایرانی، سبزی تازه و یک طرف ماست یا سالاد سرو کنید.
کلام آخر
طرز تهیه کباب حسینی را آموزش دادیم، اکنون میتوانید این غذای خوشمزه را در خانه تهیه کنید. توصیه میکنیم به سراغ محصولات غذایی مرغوب و باکیفیت بروید تا بتوانید حداکثر ارزش غذایی را دریافت کنید. این غذای خوشمزه بسیار مقوی است و بهتر خواهد بود آن را در رژیم غذایی ماهانه خود قرار دهید. کباب حسینی به دلیل ظاهر جالب به ویژه برای کودکان نیز جذاب است.
منبع: همشهری