فراشپز- حلوای کنجد نوعی حلوای بسیار خوشمزه و سرشار از انرژی است که کنجد از مواد اصلی آن است و طبع بسیار گرمی دارد.
به گزارش فرارو، حلوا یکی از خوراکیهایی شیرین و سنتی ایران است و در نقاط مختلف دنیا نیز به روشهای گوناگون پخته میشود. ایرانیان معمولاً حلوا را برای مراسم ختم و مناسبتهای مذهبی مثل عزاداریهای ماه محرم و شبهای قدر و سفره افطار تهیه میکنند. حلوا علاوهبر اینکه به صورت یک دسر شیرین سرو میشود، یک غذای کامل و مقوی نیز محسوب میشود. حلوای کنجد یکی از انواع حلواهای ایرانی است که کنجد از ترکیبات اصلی آن به شمار میرود و به همین دلیل این حلوا طبع گرمی دارد و بسیار خوشمزه و در عین حال مقوی و انرژی زاست. در ادامه این مطلب طرز تهیه حلوای کنجد همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه این هر نوع حلوا در منزل تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه حلوای کنجد
آرد گندم: ۱ لیوان
کنجد آسیاب شده: ۱ لیوان
کره یا روغن جامد: ۵۰ گرم
روغن مایع: نصف لیوان
شکر: یک و نیم لیوان
زعفران دم کرده غلیظ: نصف فنجان
گلاب: ۱ فنجان
آب: دو و نیم لیوان
هل سابیده: نصف قاشق چایخوری
نکات مربوط به مواد اولیه
۱ ـ نکات مربوط به زعفران
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
۲ ـ نکات مربوط به گلاب
همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
۳ ـ نکات مربوط به هل
برای تهیه شیرینی حتماً از پودر هل سبز استفاده کنید؛ زیرا نسبت به هل سفید عطر بیشتری دارد و برای تهیه دسر و شیرینی مناسبتر است.
۴ ـ نکات مربوط به آرد
برای تهیه حلوا بهتر است از آرد سبوسدار استفاده کنید. بهترین آرد برای تهیه حلوا آرد نان سنگک است؛ زیرا میزان سبوس داخل آن از بقیه نوع آردها بیشتر باشد؛ بنابراین حلوای شما خوشرنگتر و خوشمزهتر خواهد بود.
طرز تهیه حلوای کنجد
۱ ـ برای شروع کار بهتر است ابتدا شربت حلوا را آماده کنید. شکر را همراه با آب و هل داخل یک قابلمه بریزید و قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید. بعد از اینکه شربت شروع به جوشیدن کرد، اجاق گاز را خاموش کنید و بعد گلاب و زعفران را اضافه کنید.
۲ ـ آرد گندم را داخل یک ماهی تابه یا قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید. آرد را تفت بدهید تا بوی خامی آرد از بین برود و بیست دقیقه بعد کنجد را اضافه کنید و همراه با آرد حدود بیست دقیقه دیگر تفت بدهید. در مرحله بعد آرد و کنجد را الک کنید و دوباره داخل ماهی تابه بریزید.
۳ ـ در این مرحله کره و روغن را به ماهی تابه اضافه کنید و مخلوط آرد و کنجد را داخل روغن تفت بدهید تا به رنگ دلخواهتان برسد؛ سپس شربت را کم کم اضافه کنید و فوری هم بزنید تا زمانی که حلوا یک گوشه از ظرف جمع شود؛ و به دیوارهها نچسبد. در این مرحله کمی حلوا را گهواره کنید و بعد داخل ظرف مناسب سرو بکشید و با خلال پسته و غنچه گل محمدی تزیین کنید؛ همچنین میتوانید این حلوا را داخل ظرف مستطیل بریزید و بعد از خنک شدن به صورت دلخواه برش بزنید.
نکات مهم برای پخت حلوا در منزل
ـ همیشه وقتی شربت حلوا از حرارت افتاد و رو به سردی بود، گلاب را اضافه کنید؛ زیرا داغی شربت عطر گلاب را از بین میبرد.
ـ تفت دادن آرد زمان دقیقی ندارد. این امر کاملاً سلیقهای است. بعضیها طرفدار حلوی تیره و بعضی دیگر حلوای روشن را دوست دارند؛ بنابراین هر زمان که رنگ آرد شما به رنگ دلخواهتان رسید، روغن را اضافه کنید و دست از تفت دادن بردارید.
ـ روغن حلوا باید به اندازهای باشد که بعد از مخلوط شدن با آرد روی آن را بپوشاند.
ـ حتماً بعد از اتمام تفت دادن آرد آن را الک کنید و بعد روغن را اضافه کنید. در غیر این صورت ممکن است در حلوای شما گلولههای آردی شکل بگیرد که برای هیچکس خوشایند نیست.
ـ زمانی که شربت را اضافه میکنید، هم زدن اهمیت زیادی دارد. هرقدر خوب و به اندازه هم بزنید، حلوای شما بافت نرمتر و مطبوعتری خواهد شد.
ـ در صورت تمایل میتوانید مقداری از روغن را کم کنید و به جای آن کره اضافه کنید.
2 نظرات