فراشپز- با رسیدن فصل پاییز کم‌کم پای میوه‌های خوش‌رنگ و خوش‌طعم پاییزی نیز به خانه‌ها و سفره‌های ما باز می‌شود. یکی از خوشمزه‌ترین این میوه‌ها خرمالو است. اگر از طرفداران این میوه شیرین و نارنجی‌رنگ هستید، شاید دوست داشته باشید طرز تهیه مربای خرمالو را نیز بیاموزید.

از آنجایی که خرمالو تنها چند ماه مهمان ماست، درست‌کردن مربا یکی از بهترین روش‌ها برای نگهداری طولانی مدت از این میوه فوق‌العاده پرخاصیت است. چراکه هر زمان بخواهید می‌توانید از آن در کنار سایر خوراکی‌ها استفاده کنید. همچنین اگر فردی از اعضای خانواده شما تمایلی به صرف میوه خام خرمالو نداشته باشد، مربای آن یکی از بهترین راه‌ها برای بهره‌بردن از خواص خرمالو است.

اگرچه علاوه بر مربا می‌توانید دسر‌های مختلفی مثل پنکیک خرمالو، کیک خرمالو و اسموتی گرم خرمالو را نیز تهیه و نوش‌جان کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه مربای خرمالو ساده را می‌آموزیم.

مواد اولیه تهیه مربای خرمالو

خرمالو۱ کیلوگرم

شکر۴ پیمانه

لیموترش۱ عدد

پوست لیمو ترش۱ عدد

مراحل تهیه مربای خرمالو

۱. شستن و خرد کردن خرمالو

در ابتدای کار خرمالو‌ها را شسته و سپس خشک کنید. حالا خرمالو‌های تمیز را روی تخته برش قرار داده و ساقه سبزرنگ را از انتهای آنها جدا کنید. خرمالو‌ها را با یک چاقو به چهار قسمت تقسیم کنید و پوست بگیرید.

دانه برخی از خرمالو‌ها درون یک غلاف ژله‌ای قرار دارد. این قسمت را از بقیه میوه خرمالو جدا کنید. خرمالو‌ها را پوست بگیرید و آنها را به تکه‌های کوچک‌تر برش بزنید.

۲. پخت مربای خرمالو

میوه‌های خرد شده را درون یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. میوه‌های خرد شده را درون قابلمه ریخته، روی آن شکر بریزید و مخلوط کنید. پس از ترکیب کردن شکر، آب یک عدد لیمو را نیز درون قابلمه بریزید.

لیمویی که آب آن را گرفتید از وسط به دو قسمت تقسیم کرده و آن را در قابلمه بیندازید. مطمئن شوید که پوست لیمو کاملا شسته و ضدعفونی شده باشد. پس از اینکه شکر حل شد و محتویات قابلمه به نقطه جوش رسید، حرارت را روی متوسط قرار دهید و اجازه بدهید برای ۳۰ تا ۵۰ دقیقه مربا روی حرارت بپزد.

پس از گذشت این زمان وقتی احساس کردید مربا پخته است آن را مجدد هم بزنید و غلظت آن را امتحان کنید.

۳. تست غلظت مربای خرمالو

بعد از پخت مربا پوست لیمو را از آن خارج کرده و مواد درون قابلمه را با یک گوشت‌کوب برقی پوره کنید. برای اینکه از میزان غلظت آن مطلع شوید، مقداری از مربا را برداشته و روی یک بشقاب بریزید. کمی صبر کنید تا مربا خنک شود و سپس ظرف را به اطراف حرکت بدهید.

گر مربا به راحتی روی ظرف حرکت می‌کرد یعنی مربا رقیق بوده و لازم است که هنوز روی حرارت باشد. برای چند دقیقه دیگر منتظر بمانید و مجددا غلظت مربا را محک بزنید.

۴. بسته‌بندی مربا

در این مرحله مربای شما آماده است و وقت آن است که آن را بسته‌بندی کنید. ابتدا شیشه‌های شیشه‌ای مورد نظر خود را انتخاب کنید و آنها را کاملا شسته و ضدعفونی کنید. سپس مربای داغ را درون شیشه‌ها ریخته و آنها را پر کنید.

بعد از پر کردن شیشه در آن را محکم ببندید و آن را برعکس بگذارید تا درون شیشه خلا ایجاد شود. اجازه بدهید شیشه‌ها کاملا هم‌دمای اتاق شوند و سپس آنها را درون یخچال قرار دهید.

نکات مهم درباره تهیه مربای خرمالو

در ادامه، نکات مهم در رابطه با طرز تهیه مربای خرمالو آورده شده است.

سعی کنید لیمویی که از پوست آن درون مربا استفاده می‌کنید، ارگانیک بوده و از مواد شیمیایی دور باشد.

برای تهیه مربای خرمالو حتما از خرمالوی رسیده و شیرین استفاده کنید.

چنانچه خرمالوی نارس دارید، یک تکنیک برای اینکه آنها را در کمترین زمان ممکن به خرمالوی رسیده تبدیل کنید این است که آنها را درون یک کیسه کاغذی قرار دهید.

چنانچه برای پوره کردن مربا گوشت‌کوب برقی ندارید می‌توانید از پوره‌کن سیب‌زمینی استفاده کنید.

مربای خرمالو را حتما درون ظرف دربسته نگهداری کنید.

اگر می‌خواهید بافت مربای شما شنی و قابض نشود، درون مربا از آب استفاده نکنید و مراقب باشید درون شیشه مربا آب نریزد.

از طعم‌هایی که می‌توانید همراه مربای خرمالو استفاده کنید، می‌توان به عسل، انار، سیب، کامکوات و گلابی اشاره کرد. برای مثال به سالاد خرمالو و انار می‌توان اشاره کرد.

اگر مربای شما به اندازه دلخواهتان غلیظ نبود می‌توانید از کمی نشاسته ذرت یا ژلاتین در آن استفاده کنید.

سوالات متداول درباره تهیه مربای خرمالو

حالا که طرز تهیه مربای خرمالو و نکات مهم پخت و نگهداری آن را یاد گرفتیم، وقت آن است که به چند سوال متداول و مهم درباره تهیه این مربای خوش‌طعم پاسخ بدهیم.

مدت زمان نگهداری مربای خرمالو چقدر است؟

مربای خانگی خرمالو را می‌توان بدون باز کردن ظرف آن تا یک سال هم نگهداری کرد. در صورتی که ظرف مربا باز شود تا یک ماه در یخچال قابل نگهداری است.

چطور می‌توان تشخیص داد مربا فاسد شده است؟

مربای فاسد شده بوی تخمیر و ترشیدگی می‌دهد. همچنین ممکن است سطح آن نیز کپک بزند.

مربای خرمالو در کنار چه خوراکی‌هایی سرو می‌شود؟

به جز استفاده رایج مربا‌ها که معمولا برای صرف صبحانه و روی نان سرو می‌شوند، مربای خرمالو را می‌توانید در موارد متعددی به کار ببرید. از مربای خرمالو می‌توانید به عنوان تاپینگ فرنی یا اوتمیل استفاده کنید.

علاوه بر اینها اضافه‌کردن کمی مربای خرمالو به ماست یونانی، طعمی متفاوت و استثنایی خلق می‌کند. اگر از طرفداران چیدن میز مزه با پنیر‌های متفاوت هستید بد نیست بدانید می‌توانید از ترکیب مربای خرمالو با پنیر‌های نرم نیز بهره ببرید.

منبع: کتاب کاله

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *