فراشپز- اسکمو آلبالویی یا همان بستنی یخی یکی از پرطرفدارترین بستنیهای تابستانی میباشد که ما در ادامه طرز تهیه این اسکمو خوشمزه را برای شما آوردهایم.
اسکمو یا همان بستنی یخی رشتی، طرفداران زیادی دارد. اسکمو برای فصل تابستان و برای روزهای گرم سال مانند یخ در بهشت و بستنی معجزه میکند. اسکمو انواع مختلفی دارد و با انواع میوهها تهیه میشود ولی اکثر این اسکموها طعمی ترشی دارند. ما در این بخش میخواهیم طرز تهیه یکی از خوشمزهترین اسکموها بنام اسکمو آلبالویی را به شما آموزش دهیم که همانند اسکمو تمشک و اسکمو زغال اخته بسیار خوشمزه و خوش رنگ است.
مواد لازم اسکمو آلبالویی
آلبالو خشکه: ۲۵۰ گرم
آب:۴ لیوان
شکر: ۱ قاشق
نمک و گلپر:یک قاشق چای خوری
اسکمو
طرز تهیه اسکمو آلبالویی
مرحله اول:
برای تهیه اسکمو زغال اخته، این بستنی خوشمزه و تابستانی ابتدا آلبالوها را خوب بشورید بدین منظور آلبالو خشکهها را درون ظرفی بریزید و مقدار آب روی آن ریخته و بگذارید تا تمام شن و سنگ ریزههای که در آن وجود دارد بیرون آید. برای این کار حدود دو ساعت زمان کافی میباشد آلبالوها را آبکش کنید بشورید و کنار بگذارید.
مرحله دوم:
حالاآلبالوهای نرم شده را درون قابلمهای لعابی بگذارید و روی آن آب بریزید، میزان آب بسته به مقدار آلبالو هایتان و همچنین تعداد لیوانهایی که میخواهید تهیه کنید دارد. مثلا برای ۲۵۰ گرم آلبالو برای چهار عدد لیوان، به چهار لیوان آب یکبارمصرف نیاز است.
مرحله سوم:
اگر دوست دارید که اسکمو شما ملستر باشد میتوانید از آلو جنگلی نیز استفاده کنید این کار کاملا سلیقهای میباشد. حدود دو قاشق از شیره آلو جنگلی را میتوانید در این مرحله به آلبالوها اضافه کنید. سپس یک قاشق چای خوری گلپر به مواد اضافه کنید و حواستان باشد که میزان گلپر زیاد نباشد، زیرا این کار باعث میشود تا بستنی شما تلخ شود. سپس در ادامه نصف قاشق چای خوری نمک و یک قاشق غذاخوری شکر به مواد بستنی اضافه کنید.
مرحله چهارم:
سپس قابلمه را روی شعله گاز قرار دهید تا آلبالوها بجوشند، حواستان باشد که آلبالوها بیش از حد نپزند، زیرا در این صورت هسته آلبالو از خود آلبالو جدا میشود و بستنی ظاهر خوبی نخواهد داشت. بعد از این که آلبالوها رنگ خود را پس دادن و چند غل خوردند زیر قابلمه را خاموش کنید و بگذارید تا خنک شود. طعم مایع اسکمو را بچشید اگر دوست دارید شیرینتر بشود به آن شکر اضافه کنید و اگر دوست دارید مزه نمک و گلپر آن بیشتر باشد، نمک و گلپر اضافه کنید.
مرحله پنجم:
میتوانید در این مرحله آلبالوها را از صافی رد کنید و آب آلبالو را از خود آلبالو جدا کنید در ادامه آلبالوها درون لیوان هایتان بریزید سپس آب آلبالو را به آن اضافه کنید و یا اینکه مایع خنک شده را یک راست درون لیوان یا قالب بستنی تان بریزید.
چوب بستنی را درون لیوانها بگذارید حواستان باشد که چوب بستنی تا انتها لیوان برود.
نکتههای مهم در مورد اسکمو:
اگر دوست داشتید میتوانید همراه با آلبالوهایی که در لیوان میریزید مقداری لواشک ریز شده و آلو ترش جنگلی اضافه کنید.
میزان آب بسته به نوع غلظتی که از مایع بستنی میخواهد دارد هرچه غلظت بستری بخواهید آب آن باید بیشتر باشد، البته تناسب میزان آ با آلبالوها را رعایت کنید.
اگه میخواهید اسکمو شما کش دار باشد میتوانید یک قاشق ژلاتین رو بن ماری کنید به موادتان اضافه کنید.
میتوانید اسکمو گیلاس، زغال اخته و یا آلوچه را با همین روش تهیه کنید برای بچهها گزینه مناسبی میباشد به خصوص در فصل تابستان.
میزان نمک و شکر ذائقهای میباشد.
میتوانید از آلبالو تازه نیز استفاده کنید.
منبع: نمناک