فراشپز- پلو مخلوط مشهدی یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزهای است که در شهرهای مختلف با روشهای متنوعی طبخ میشود.
سادهترین و خوشمزهترین طرز تهیه پلو مخلوط مشهدی را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
مواد لازم جهت تهیه پلو مخلوط مشهدی:
برنج ۲ پیمانه
هویج ۲ عدد
مرغ ۲۰۰ گرم
سیر ۳ حبه
زرشک ۲ قاشق غذاخوری
چوب دارچین ۲ تکه
کره و روغن مایع به مقدار لازم
محلول زعفران به مقدار دلخواه
خلال پسته و نمک به مقدار دلخواه
مدت زمان آماده سازی تهیه این غذا ۶۰-۹۰ دقیقه است.
مقدار مواد اعلام شده در این دستور مناسب برای ۲-۳ نفر.
درجه سختی تهیه این غذا در دسته بندی متوسط قرار دارد.
طرز پخت پلو مشهدی
مرحله اول
در اولین مرحله برای تهیه این غذا به سراغ مرغ روید. ابتدا درون قابلمه مناسبی مقداری آب بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. منتظر بمانید تا آب شروع به جوشیدن کند.
حال تکههای مرغ شسته شده را درون آب جوش بیندازید و ۸-۱۰ دقیقه زمان دهید تا مرغ در آب بجوشد. پس از گذشت زمان فوق تکههای مرغ را از آب جوش خارج کنید و با کمی آب بشویید.
حال مرغها را درون قابلمه دیگری قرار دهید. چوب دارچین، مقداری روغن و محلول زعفران به آن بزنید. ۱ پیمانه آب جوش به مرغها بیفزایید و درب قابلمه را ببندید. ۲۰-۳۰ دقیقه زمان دهید تا مرغها به خوبی بپزند.
پس از پخته شدن مرغها حرارت را خاموش کنید و منتظر بمانید تا مرغها خنک شوند. حال با کمک دست یا چنگال استخوانهای مرغ را از آن جدا کنید و مرغ را ریشریش کنید.
مرحله دوم
در دومین مرحله به سراغ آمادهسازی پیاز روید. پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی خرد کنید. درون تابه مناسبی کمی روغن و کره بریزد و پیازهای نگینی خرد شده را به آن اضافه کنید.
کمی پیازها را تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود و کمی طلایی رنگ شوند. حال سیرها را پوست بگیرید و با کمک سیر له کن پوره کنید. پوره سیر را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
مرحله سوم
در سومین مرحله به سراغ آمادهسازی پیاز روید. آن را بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده هویجها را رنده کنید. میتوانید در این مرحله با توجه به سلیقه خود هویج را خلالی خرد کنید. هویجهای رنده شده را به پیاز در حال تفت خوردن بیفزایید و چند دقیقهای زمان دهید تا هویج طلایی رنگ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله مرغ ریشریش شده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و بهم زدن ادامه دهید تا مرغ نیز طلایی رنگ شود.
مرحله پنجم
در پنجمین مرحله زرشک شسته شده و خلال پسته را به تابه اضافه کنید و مجدد بهم زنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند. توجه داشته باشید که زرشک به سرعت میسوزد و تغییر طعم میدهد. در همین مرحله مقداری محلول زعفران به مواد مخلوط پلو زنید و آن را از روی حرارت بردارید. مقداری از مواد را برای تزیین و زمان سرو کنار گذارید.
مرحله ششم
در این مرحله به سراغ آمادهسازی برنج روید. قابلمهای آب کنید و روی حرارت قرار دهید کمی روغن و نمک به آن زنید و منتظر بمانید تا آب درون قابلمه شروع به جوشیدن کند. حال برنجهای از قبل خیسانده شده را به آن اضافه کنید و ۶-۹ دقیقه زمان دهید تا برنجها نیمپز شوند.
توجه داشته باشید که جنس برنجها با هم متفاوت است و ممکن است زمان جوشاندن برنج برای شما کمتر یا بیشتر باشد پس در اجرای این مرحله دقت کنید. برای خوشرنگتر شدن رنگ نهایی پلو کمی زردچوبه به آب برنج بیفزایید. پس از گذشت زمان اعلام شده برنجها را در صافی یا آبکش بریزید و به سراغ اجرای مرحله بعد روید.
مرحله هفتم
در هفتمین مرحله ته قابمهای که قصد پختن مخلوط پلو را در آن دارید کمی روغن بریزید. با مقداری نان یا سیبزمینی حلقهحلقه شده ته قابلمه را بپوشانید و لایه نازکی از برنج را روی آن قرار دهید. حال مقداری از مواد مخلوط پلو را روی برنج بریزید و این کار را تا پایان یافتن موادتان ادامه دهید.
مرحله هشتم
برنج را از دیوارههای قابلمه به سمت مرکز قابلمه هدایت کنید و با ته کفگیر ۲-۳ حفره در برنج ایجاد کنید. این کار روند پختن برنج را تسریع میبخشد.
حرارت را کم کرده و درب قابلمه را ببندید. ۴۰-۵۰ دقیقه زمان دهید تا مخلوط پلو شما به خوبی بپزد.
مرحله نهم
مخلوط پلو خوشمزه، خوش رنگ و روی شما آماده سرو است. آن را در ظرف سرو بریزید و با مقدار باقیمانده مواد پلو روی آن را تزیین کنید. این غذا را با انواع ترشی و سالاد میتوانید نوش جان کنید. امیدواریم که طبق آموزش فوق این پلو رنگارنگ و جذاب را تهیه و نوش جان کنید.
چند نکته طلایی که در تهیه مخلوط پلو مشهدی باید بدانید!
در این بخش به چند نکته برای پخت مخلوط پلو مشهدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
مخلوط پلو مشهدی با ترکیبات بسیار متنوعی طبخ میشود، برخی از لوبیا سبز تازه، فلفل دلمهای، قارچ اسلایس شده، ذرت و نخود فرنگی نیز در این غذا استفاده میکنند.
شما میتوانید این غذا را با فیله مرغ مکعبی خرد شده و یا گوشت قلقلی تهیه کنید.
یکی از مهمترین مواردی که در تهیه این پلوها باید رعایت کنید، میزان نرم بودن دانه برنجتان است.
باید اصطلاحا دانه برنج را زندهتر از آب جوش خارج کنید تا در نهایت پلو شما دانهدانه و مجلسی شود.
این پلو نباید حالت شفته و نرمی داشته باشد.
منبع: اکالا