فراشپز- عصاره قلم یکی از غنیترین منابع کلسیم و ویتامین دی است و حاوی مواد معدنی و پروتئین و ویتامین هاست. اما از آن جا که پخت قلم زمان بر است، میتوان عصاره قلم را تهیه و در فریزر نگهداری نمود و هر دفعه برای داخل غذا و سوپ و انواع خورش و آش مورد استفاده کرد. هم چنین توصیه میشود عصاره قلم را برای غذای نوزادان تهیه نمود، زیرا کلسیم و ویتامین دی نوزاد را تامین کرده و باعث محکم شدن استخوانهای او میشود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم عصاره قلم
قلم گاو ۲ عدد
پیاز ۲ عدد درشت
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زردچوبه به مقدار کافی
دستور تهیه عصاره قلم گوساله
مرحله اول
برای تهیه عصاره قلم خانگی ابتداقلم گاو اگر به صورت برش خورده و تکهای بود که نیاز نیست تکه شود. اما اگر درسته بود نیاز است دو تا سه جای آن شکسته شود تا عصاره آن در زمان پخت به خوبی خارج شود.
مرحله دوم
در این مرحله قلم گاو را میشوییم و دو ساعت داخل آب و نمک قرار میدهیم تا کاملا سفید شود. بعد از دو ساعت، مجددا شسته و داخل قابلمه بزرگی میاندازیم و آب را تا حدی که روی قلمها را بگیرد، داخل قابلمه میریزیم.
مرحله سوم
پیازها را شسته و به قطعات درشت خرد میکنیم. زرد چوبه و فلفل را اضافه کرده و با شعله زیاد میگذاریم تا جوش آید، وقتی جوش آمد، شعله را کم میکنیم تا بپزد. زمان پخت حدود ۱۲ ساعت در قابلمه یا ۷ ساعت در زودپز پخته شود.
مرحله چهارم
یک ساعت مانده به آخر زمان پخت، نمک را اضافه میکنیم. قلمها که پخته شد از آب خارج میکنیم و اگر مغزی داخل قلم مانده بود با تکاندن خارج میکنیم. سپس آب قلم را از صافی عبور میدهیم تا اگر تکههای استخوان درون آب باقی مانده است خارج شود.
مرحله پنجم
در این مرحله مغز استخوانها را هم جدا با دستگاه میکس میکنیم تا یک دست شود سپس با آب مخلوط میکنیم. میتوان روغن را از عصاره قلم گرفت. در ادامه عصاره قلم را داخل یک کاسه یا ظرف مستطیلی میریزیم.
مرحله ششم
سپس درون یخچال میگذاریم تا ببندد. وقتی به طور کامل بست، یک لایه روغن روی آن را جدا میکنیم. مابقی را به اندازه دلخواه برش میزنیم و داخل کیسه فریزر قرار میدهیم و میتوانیم در فریزر تا ۶ ماه نگه داری کنیم.
منبع: چی شی