فراشپز- زردک پلو یک غذای خوش طعم و خاص ایرانی است که با زردک، یا همان هویج ایرانی، تهیه میشود. این پلو پاییزی با طعم شیرین و ملایم زردک، همراه با پیاز داغ و برنج، ترکیب دلچسبی به وجود میآورد که برای علاق همندان به غذاهای شیرین، یک انتخاب فوق العاده است.
زردک پلو را میتوان با مرغ یا گوشت قلقلی سرخشده سرو کرد و در کنار ترشی یا ماست، طعمی بینظیر را تجربه کرد. پیشنهاد میکنیم این غذای سالم و خوشمزه را در روزهای سرد سال امتحان کنید و از عطر و طعم متفاوت آن لذت ببرید. با طرز تهیه زردک پلو همراه ما باشید.
مواد لازم
زردک (هویج ایرانی) ۵ عدد متوسط
برنج ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
روغن و نمک به میزان لازم
مرغ یا گوشت قلقلی در صورت تمایل
طرز تهیه زردک پلو
۱ مرحله اول: سرخ کردن
پیاز را ریز خرد کرده و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی و نرم شود. زردکها را خلالی خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. زردک و پیاز را کمی با هم تفت دهید تا عطر و طعم زردک آزاد شود.
۲ مرحله دوم: تهیه برنج
برنج شسته شده را به قابلمه اضافه کنید و به صورت کته (دمی) بپزید. البته میتوانید برنج را آبکش کرده و مواد را لایه ب هلایه در قابلمه بریزید، اما به روش کته طعم بهتری دارد.
۳ مرحله سوم: سرو
در صورت تمایل، مرغ یا گوشت قلقلی سرخ شده را به عنوان کنار غذا آماده کنید. اگر میخواهید از مرغ استفاده کنید باید مرغ را در آب و نمک قرار دهید و بعد از چند ساعت بشورید و سرخ کنید و به همراه پیاز و سیر و رب بگذارید تا پخته شود یا گوشت قلقلی تهیه کنید. پس از دم کشیدن برنج، آن را در کنار مرغ یا گوشت قلقلی و همراه با ترشی یا ماست سرو کنید. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت زردک پلو
میتوانید زردک را رنده کنید یا به صورت خلالی ریز خرد کیند و داخل پلو استفاده کنید.
این غذا به دلیل طعم شیرین زردک، برای کسانی که به طعمهای شیرین علاقه دارند، بسیار لذت بخش است. برای تزیین، میتوانید از ترکیبی از زردک و هویج فرنگی که کمی بخارپز شده، استفاده کنید.
منبع: پارسی دی