فراشپز- حلوا کاسه یکی از انواع حلواهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر شیراز میباشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم حلوا کاسه
آرد سفید ۱ پیمانه
آرد برنج ۱ پیمانه
شکر ۳ پیمانه
روغن نیمه جامد ۱ و ½ پیمانه
گلاب ۲ پیمانه
آب ۴ پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری غلیظ
تخم مرغ ۲ عدد
خلال بادام یا خلال پسته برای تزیین
پودر هل ½ قاشق چایخوری
دستور پخت حلوا کاسه
مرحله اول
برای تهیه حلوا کاسه شیرازی ابتدا شکر را به همراه آب داخل یکی قابلمه مناسب با هم ترکیب میکنیم، سپس روی حرارت متوسط قرار میدهیم تا شکر به طور کامل حل شود، سپس حرارت را ملایم میکنیم تا شربت به نقطه جوش نرسد.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغها را به همراه زعفران دم کرده در یک کاسه مناسب ترکیب میکنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس گلاب را به همراه ۲ قاشق غذاخوری از شربت به مواد اضافه میکنیم و با هم به خوبی ترکیب میکنیم.
مرحله سوم
در این مرحله آرد سفید و آرد برنج را به صورت جداگانه در دو تابه تفت میدهیم تا طعم خامی شان گرفته شود، فقط توجه داشته باشید که نباید رنگ آردها تغییر کند. در ادامه پس از اینکه آردها را به خوبی تفت دادیم، انها را با هم ترکیب میکنیم.
مرحله چهارم
حالا مخلوط آرد را دو مرتبه الک میکنیم تا کاملا صاف شود، سپس داخل یک تابه مناسب میریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. در ادامه روغن را کم کم اضافه میکنیم و هم میزنیم تا خمیری یکدست شکل بگیرد.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر حلوا شکل گرفت، مخلوط تخم مرغ را کم کم اضافه میکنیم و به صورت متداوم مواد را هم میزنیم. در ادامه شربت را کم کم اضافه میکنیم و حلوا را به صورت مداوم هم میزنیم تا حلوا گلوله نشود.
مرحله ششم
در ادامه پس از اینکه حلوا یکدست شد، انرا مانند حلیم گندم به صورت پارویی هم میزنیم تا حلوا جمع شود، در پایان حلوای باید از دیوارهها تابه جدا شود. حالا حلوا را درون کاسه میریزیم و به دلخواه با خلال بادام یا خلال پسته تزیین میکنیم.
منبع: چی شی