فراشپز- مرغ دوغی یکی از مرغهای بسیار خوشمزه و ساده میباشد که شما میتوانید با دوغ محلی ترش یا همین دوغهای شیشهی آبعلی یک مرغ فوق العاده لذیذ و جدید تهیه کنید. طبخ مرغ همیشه رسپیهای ثابتی دارد و شاید شما از مره و طعم آن خسته شده باشید و دوست دارید یک مزه جدید از مرغ را تست کنید یکی از لذیذترین روشها برای داشتن یک مرغ آبدار و خوشمزه استفاده از دوغ در پخت آن میباشد. این مرغ خیلی سریع آماده میشود و شما میتوانید از ترکیب سینه و ران یا ساق مرغ استفاده کنید و به همراه برنج کته زعفرانی سرو کنید.
برای تزیین میتوانید از انواع خلالها یا سبزیجات استفاده کنید و یک غذای عالی برای خانواده تهیه کنید. از میان خانواده بزرگ لبنیات دوغ یکی از نوشیدنیهای سالم ایرانی میباشد که یک مسکن قوی میباشد و باعث میشود شما خواب بهتری داشته باشید. امروز در فراشپز طرز تهیه مرغ دوغی در خانه را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
سینه یا فیله یا ران مرغ ۶۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
زعفران دم شده ۱/۲ پیمانه
دوغ ۱ لیتر یا ۴ شیشه کوچک
خلال پسته و بادام به مقدار لازم
طرز تهیه مرغ دوغی
مرحله اول: آماده سازی مرغ
ابتدا باید مرغ را خرد کنید. اگر از فیله استفاده میکنید به قطعات و اندازه دلخواه مرغ را خرد کنید و اگر میخواهید از سینه استفاده کنید برای پخت بهتر و سریعتر بهتر سینه را بدون استخوان کنید و بعد خرد کنید. سپس بشورید و داخل آبکش قرار دهید تا آب اضافه مرغ خارج شود.
مرحله دوم: سرخ کرده مرغ
کره ۱۰۰ گرمی را داخل یک تابه نسبتا گود بریزید و بگذارید تا کره ذوب شود. سپس مرغها را داخل کره ذوب شده قرار دهید و برای ۱۰ دقیقه یک طرف را سرخ کنید و بعد برگردانید و برای ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا طرف دیگر حسابی سرخ و طلایی شود. نیازی به افزودن ادویه نیست، زیرا سرخ کردن در کره بوی زهم مرغ را میگیرد.
مرحله سوم: پخت مرغ دوغی
داخل یک قابلمه همه مرغهای سرخ شده را قرار دهید و قابلمه روی حرارت بگذارید. دوغ را به مرغ اضافه کنید و بدون قرار دادن درب قابلمه بگذارید تا ۲۰ دقیقه مرغ پخته شود و بعد زعفران دم کرده را اضافه کنید و مجدد ۴۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا مرغها حسابی با دوغ پخته و تبدیل به یک سس غلیظ شود. خلالهای مورد نظر را کمی خیس کنید و داخل کره تفت دهید. در انتها مرغ را داخل دیس کشیده و خلالها را اضافه کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه مرغ دوغی با زعفران برای مهمانی و مجالس
بهترین گزینه دوغ آبعلی میباشد که هم ترش و گازدار است.
نمک اضافه نکنید، زیرا خود دوغ حاوی نمک است.
میتوانید در ۵ دقیقه انتهای نعنا و شنبلیله برای عطر بیشتر استفاده کنید.
منبع: پارسی دی