فراشپز- وافل یکی از شیرینیهای بسیار جذاب و ترد است که در قالب شکل دار تهیه میشود. در قدیم وافل را به صورت سنتی در قالب آهنی میریختند ولی امروز وافلها را داخل دستگاههای مخصوص وافل ساز تهیه میشود که بسیار راحت است حتی اگر دستگاه وافل ساز ندارید میتوانید قالب سیلیکونی را از لوازم قنادیها تهیه کنید و در فر تهیه کنید. وافل را میتوانید با بستنی و انواع سسهای شکلاتی به دلخواه سرو کنید و برای عصرانه و صبحانه به همراه یک لیوان چای یا قهوه سرو کنید.
در قرن ۱۶ مصرف وافل بسیار همه گیر شد و امروزه شیرینی وافل به خصوص در کشور بلژیک بسیار محبوبتر شده است و در حال حاضر انواع یخ زده آن نیز وجود دارد که با چند دقیقه گرم کردن یک وافل تهیه میشود. امروز در فراشپز طرز تهیه وافل موزی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
آرد ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۱ ق مربا خوری
تخم مرغ ۱ عدد
شکر ۲ ق غذا خوری
وانیل نوک ق چای خوری
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
شیر ۲/۳ پیمانه
موز له شده ۱/۳ پیمانه
طرز تهیه وافل موزی
مرحله اول: مخلوط کردن مواد
ابتدا باید همه مواد را در دمای محیط قرار دهید تا هم دمای محیط شود و بعد به کمک پیمانه یا لیوان دسته دار فرانسوی اندازه گیری کنید. موز را پوست بگیرید و با کمک چنگال له کنید تا پوره شود. آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط کنید و سه بار الک کنید.
مرحله دوم: هم زدن تخم مرغ
در ادامه باید تخم مرغ را به همراه وانیل و شکر را داخل یک کاسه ریخته و با همزن برقی بزنید تا کرمی رنگ و حجیم شود اگر همزن برقی ندارید با همزن دستی برای ۴ دقیقه بزنید و دورگیری کنید و بعد روغن مایع را اضافه کنید در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد نصف مقدار شیر گفته شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم: تهیه مایه وافل
در ادامه باید مخلوط آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید و هم بزنید تا گلولههای آرد باز شود و بعد مابقی شیر مانده را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شود. برای تهیه وافل در دستگاه باید آن را چرب کنید و از مواد به اندازه ۲ ق غذا خوری داخل دستگاه و درب دستگاه را بسته و بگذارید تا وافل پخته و برش شود و برای پخت بدون دستگاه باید مواد را داخل قالب بریزید در فر از قبل گرم شده به مدت ۱۵ دقیقه با دمای ۱۸۰ قرار دهید تا پخته شود و در انتها گریل را روشن کنید و بعد از قالب خارج کنید و روی دیس قرار دهید. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت وافل موزی
وافل وقتی داغ است بیرون آن ترد و وسط نرم و پوک است وقتی نرم میشود کمی خنک میشود.
از آرد سفید برای تهیه وافل استفاده کنید.
مقدار شکر باید کمتر ریخته شود و بعد با علس یا سس شکلاتی سرو کنید.
منبع: پارسی دی