فراشپز- کلوبیج یکی از نانهای میباشد که بسیار خوشمزه و راحت است و با نان کلوبیج نیز معروف است و شما میتوانید این نان خوشمزه را برای عصرانه یا دورهمی خود تهیه کنید. کلوبیج را میتوانید به خمیر مایه و بدون فر در خانه تهیه کنید و در گذشته این نان در تنور تهیه میشده است. در اندازه گیری این مواد معیار اندازه گیری یک لیوان دسته دار فرانسوی است و باید مواد را با این لیوان اندازه گیری کنید. شما میتوانید از آرد قنادی یا نانوایی استفاده کنید. این نان نیازی به خمیرمایه ندارد و با بیکینگ پودر و ماست تهیه میشود. امروز در فراشپز طرز تهیه کلوبیج گیلانی را به شما آموزش خواهیم داد همراه ما باشید.
مواد لازم
تخم مرغ ۲ عدد
شکر ۵ ق غذا خوری
گلاب ۱ ق غذا خوری
شیر یا ماست ۳ ق غذا خوری
آرد برنج ۳/۴ پیمانه
آرد گندم ۱ پیمانه
بیکینگ پودر ۲ ق چای خوری
طرز تهیه کلوبیج گیلانی
مرحله اول: هم زدن مواد
ابتدا همه مواد را با کمک مواد اندازه گیری کنید. برای اندازه گیری از یک لیوان دسته دار فرانسوی استفاده کنید. تخم مرغ را به همراه شکر و گلاب را داخل یک کاسه بریزید و با همزن دستی هم بزنید تا مواد یکدست شود. شیر و ماست را اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله دوم: افزودن آرد برنج
مواد را مجدد کمی با همزن دستی بزنید تا مواد مخلوط شود. سپس آرد برنج را الک کنید و به مواد اضافه کنید و با کمک همزن دستی هم بزنید تا گلولههای آرد برنج باز شود. آرد و بیکینگ پودر را باهم مخلوط کنید و سه بار الک کنید و به مواد اضافه کنید تا غلظت مواد شبیه به ماست غلیظ شود.
مرحله سوم: سرخ کردن
داخل یک شیرجوش روغن بریزید و صبر کنید تا داغ شود. سپس با قاشق از مواد بردارید داخل تابه بریزید و با قاشق روغن را روی کلوبیج بریزید تا نانها پف کنند و طلایی شوند. سپس برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود. همه مواد را سرخ کنید و روی دستمال روغن گیر قرار دهید تا اضافه گرفته شود و بعد کمی شکر روی نانها بریزید و کلوبیج را به همراه چای میل کنید. نوش جان
نکات کلیدی در تهیه کلوبیج گیلانی خوشمزه و راحت و بدون خمیرمایه
این مقدار حدود ۱۵ کلوبیج به شما میدهد که بستگی به شما دارید چه حجم از مواد داخل تابه بریزید.
حتما باید مواد غلیظ باشد.
روی شعله متوسط مواد را سرخ کنید تا مغز پخت و طلایی شود.
کلوبیج را میتوانید تا ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.
میتوانید گلاب را با وانیل یا زعفران جایگزین کنید.
میزان آرد برنج را میتوانید بیشتر بریزید و از آرد گندم کم کنید.
منبع: پارسی دی