فراشپز- همه میخواهند بیشتر زندگی کنند. اغلب به ما گفته میشود که کلید انجام این کار، انتخاب سبک زندگی سالمتر، مانند ورزش کردن، اجتناب از سیگار کشیدن و ننوشیدن الکل است. مطالعات همچنین نشان دادهاند که یک رژیم غذایی مناسب میتواند طول عمر را حتی تا ۱۰ سال افزایش دهد.
یک مطالعه جدید نشان میدهد که خوردن سالمتر میتواند طول عمر را بین ۶ تا ۷ سال در بزرگسالان میانسال افزایش دهد و در بزرگسالان جوان میتواند طول عمر را حدود ۱۰ سال افزایش دهد.
محققان دادههای بسیاری از مطالعاتی را که به رژیم غذایی و طول عمر میپردازند، در کنار دادههای مطالعه بار جهانی بیماری، که خلاصهای از سلامت جمعیت بسیاری از کشورها را ارائه میدهد، گرد هم آوردهاند.
رژیم غذایی جادویی
نویسندگان این تحقیق همچنین توانستند یک رژیم غذایی بهینه برای افزایش طول عمر در نظر بگیرند و آن را با رژیم غذایی معمولی غربی مقایسه کردند که عمدتا حاوی مقادیر زیادی از غذاهای فرآوری شده، گوشت قرمز، محصولات لبنی پرچرب، غذاهای با قند بالا، غذاهای از پیش بسته بندی شده و مصرف کم میوه و سبزیجات است.
طبق تحقیقات، رژیم غذایی مطلوب شامل حبوبات بیشتر (لوبیا، نخود و عدس)، غلات کامل (جو دوسر، جو و برنج قهوهای) و دانهها و گوشت قرمز و فرآوری شده کمتر بود.
محققان در نتیجه این مطالعه دریافتند که خوردن یک رژیم غذایی بهینه از سن ۲۰ سالگی امید به زندگی را بیش از یک دهه برای زنان و مردان افزایش میدهد. آنها همچنین دریافتند که تغییر از یک رژیم غذایی غربی به رژیم غذایی مطلوب در سن ۶۰ سالگی، امید به زندگی را ۸ سال افزایش میدهد. برای افراد ۸۰ ساله نیز امید به زندگی تقریبا سه سال و نیم افزایش مییابد.
این نتایج به ما نشان میدهد که ایجاد تغییرات طولانی مدت رژیم غذایی در هر سنی ممکن است مزایای قابل توجهی برای امید به زندگی داشته باشد. اما اگر این تغییرات در اوایل زندگی شروع شود، بیشترین دستاوردها را خواهد داشت. تخمین امید به زندگی که در این مطالعه انجام شده از کاملترین و جدیدترین متاآنالیزها درباره رژیم غذایی و مرگ گرفته شده است.
هنوز کاملا همه مکانیسمهایی که توضیح میدهند چرا رژیم غذایی میتواند طول عمر را بهبود بخشد، مشخص نیست. اما رژیم غذایی بهینهای که محققان در این مطالعه کشف کردند شامل بسیاری از مواد غذایی است که دارای آنتی اکسیدان بالایی هستند. برخی از تحقیقات در سلولهای انسانی نشان میدهد که این مواد ممکن است آسیب به سلولها را کاهش داده یا از آن جلوگیری کنند، که یکی از دلایل پیری است. با این حال، تحقیقات در این زمینه هنوز ادامه دارد، بنابراین مشخص نیست که آیا آنتی اکسیدانهایی که به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود مصرف میکنیم تاثیر مشابهی خواهند داشت یا خیر.
منبع: همشهری آنلاین