فراشپز- دست پیچ اصفهان نوعی رولت گوشت است که غذایی باشکوه برای پذیرایی در مهمان‌هاست. پایه اصلی این غذای خوش‌رنگ و لعاب گوشت چرخ‌کرده است که مواد میانی این غذای لقمه‌ای را تشکیل می‌دهد. شما می‌توانید از پنیر‌های پروسس برای لذیذتر کردن طعم دست پیچ استفاده کنید. اگر به غذا‌های رولی علاقه دارید، شما را به خواندن طرز تهیه دست پیچ اصفهان با پنیر ورقه‌ای گودا دعوت می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه طرز تهیه دست پیچ اصفهان

گوشت چرخ‌کرده گوساله ۴۰۰ گرم

آرد گندم ۲۰۰ گرم

شیر ۶۲۵ میلی‌لیتر

پیاز ۱ عدد خرد‌شده

پنیر ورقه‌ای گودا ۱ بسته

زعفران سابیده و دم‌کشیده ۱ قاشق چای‌خوری

نمک به مقدار لازم

فلفل به مقدار لازم

فلفل قرمز ۱ قاشق چای‌خوری

زردچوبه ۱/۲ قاشق چای‌خوری

جعفری به مقدار لازم

روغن مایع به مقدار لازم

طرز تهیه دست پیچ اصفهان

۱. آماده کردن مواد میانی

برای تهیه مایه گوشت مورد نیاز برای دست پیچ اصفهان، ابتدا پیاز خرد‌شده را با یک قاشق روغن مایع تفت دهید تا نرم و طلایی شود. سپس گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رنگ آن تغییر کند و آب آن کاملا کشیده شود. پس از آن نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و زردچوبه را اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط کنید. در انتها جعفری خرد‌شده را افزوده و پس از ۵ دقیقه تابه را از روی حرارت بردارید.

۲. آماده کردن مایه خمیر دست پیچ

برای تهیه خمیر مورد نیاز دست پیچ اصفهان، آرد گندم و شیر سرد را در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید تا هیچ گلوله‌ای باقی نماند. سپس زعفران دم‌کرده و نمک را اضافه کرده و مجددا مواد را هم بزنید تا ترکیبی یکدست ایجاد شود.

۳. سرخ کردن خمیر دست پیچ

یک ماهیتابه نچسب را روی حرارت قرار داده و کف آن را با کمی روغن چرب کنید. مقداری از مایه خمیر را داخل تابه ریخته و آن را بچرخانید تا سطح آن را بپوشاند. زمانی که خمیر خودش را گرفت و روی سطح آن حباب‌هایی ظاهر شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر هم پخته شود. تمام مایه خمیر را به همین روش آماده کنید.

۴. آماده کردن دست پیچ

در آخرین مرحله از طرز تهیه دست پیچ اصفهان با پنیر، ورقه‌های آماده شده را روی یک سطح صاف قرار داده و روی هر کدام یک ورقه پنیر گودا بگذارید. سپس مقداری از مایه گوشت روی پنیر قرار داده و نان را به آرامی رول کنید. تمامی رول‌ها را به همین ترتیب آماده کنید.

برای سرخ کردن، مقدار مناسبی روغن در یک ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. رول‌های آماده را داخل روغن داغ قرار داده و به آرامی سرخ کنید تا سطح آنها طلایی و ترد شود. بعد از سرخ شدن، رول‌های دست پیچ را روی دستمال آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

نکات تکمیلی پخت دست پیچ اصفهان

تهیه دست پیچ اصفهان با پنیر ورقه‌ای، علاوه بر اینکه می‌تواند تجربه شیرینی و لذت‌بخشی باشد، نیازمند رعایت نکات و فوت و فن‌های خاصی است تا نتیجه‌ای مطلوب و خوشمزه حاصل شود. در ادامه به برخی از این نکات کلیدی اشاره می‌کنیم.

استفاده از انواع پنیر‌های ورقه‌ای برای تهیه غذا‌های ایرانی

همان‌طور که اشاره کردیم با استفاده از پنیر‌های پروسس می‌توانیم رولت خوشمزه‌تری تهیه کنیم. به این منظور شما می‌توانید از پنیر ورقه‌ای گودا استفاده کنید. البته شما با توجه به سلیقه و ذائقه‌تان می‌توانید از پنیر‌های ورقه‌ای پستو سبز، چدار و لازانیا نیز استفاده کنید.

شعله ملایم گاز برای سرخ کردن دست پیچ‌ها

پس از پیچاندن ورقه دست پیچ با مایه گوشت و پنیر ورقه‌ای، رول‌ها را ابتدا با حرارت ملایم سرخ کنید تا مواد دست پیچ به خوبی مغز پخت شوند.

بهترین ضخامت ورقه‌های دست پیچ

برای جلوگیری از پاره شدن ورقه‌های دست پیچ یا همان جلوگیری از باز شدن دست پیچ در هنگام پخت بهتر است ضخامت آنها زیاد نباشند.

منبع: کتاب کاله

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *