فراشپز- تاجین ظرفی لعابی مقاوم به حرارت است که دارای تابه مسطح و درب قیفی شکل است که برای پخت غذا از آن استفاده میشود. به غذاهایی که در مراکش، مغرب و تونس در این ظرف پخته میشود تاجین گفته میشود که انواع گوناگونی دارد تاجین گوشت، تاجین مرغ و غیره. چیزی شبیه به این ظرف را ما هم در شمال کشور داریم قابلمه سفالی که برای پخت انواع غذا از آن استفاده میشود. امروز در فراشپز طرز تهیه تاجین گوشت را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
مواد لازم
لیموترش ۲ عدد
گوشت (ماهیچه) ۱ عدد
پیاز سفید خلال شده ۱ عدد
سیر خرد شده ۲ حبه
گشنیز ساطوری شده ۱ قاشق غذا خوری
جعفری ساطوری ۱ قاشق غذا خوری
زنجبیل تازه خرد شده ۱ قاشق غذا خوری
کره یا روغن حیوانی ۱ قاشق غذا خوری
زیتون سبز ۱ پیمانه
آب ۱/۳ پیمانه
زعفران دم شده ۱ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه تاجین
مرحله اول: مزه دار کردن گوشت
ابتدا داخل ظرف مناسب سیر، پیاز، زنجبیل، زعفران و زردچوبه را به همراه روغن زیتون مخلوط کرده و گوشت را به این مواد افزوده و مخلوط میکنیم و در داخل ظرف در بسته حدود ۱۲ ساعت استراحت میدهیم.
مرحله دوم: افزودن لیمو ترش
لیمو ترش را به شکل پرتقال پوست میگیریم و برش داده دانههای آن را جدا میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم.
مرحله سوم: پخت تاجین مراکشی
ظرف مخصوص پخت تجین (یا تابهای با کف ضخیم) را روی حرارت میگذاریم و اجازه میدهیم تا کاملا گرم شود و داخل تابه کمی کره ریخته حالا تکههای گوشت را داخل ظرف چیده و کمی تفت میدهیم حالا زیتون و جعفری ساطوری و مواد مزده دار کردن گوشت را هم ریخته درب تابه را میگذاریم تا کاملا گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود که حدودا ۹۰ دقیقه زمان میبرد. در طی زمان پخت اگر آب داخل تابه خشک شد و امکان ته گرفتن گوشت بود حتما کمی آب جوشیده به مواد اضافه کنید.
مرحله چهارم: سرو تاجین گوشت
حالا گوشت کاملا پخته و نرم شده است نمک غذا را اندازه کرده با کمی سبزی ساطوری شده تزئین کنید و در کنار سیب زمینی سرخ شده یا پوره سرو و نوش جان کنید.
فوت و فنهای دستور پخت تاجین گوشت
برای تهیه تاجین با گوشت حتما نمک را در مرحله آخر اضافه کنید.
در این غذا لیمو را با پوست هم میتوان استفاده کرد.
این خوراک باید با مدت زمان طولانی و حرارت کم پخته شود تا به نتیجه مطلوب برسیم.
در نیمه پخت گوشتها را برگردانید تا دو سمت به یک اندازه پخته و طلایی شوند.
دقیقا با همین روش میتوانید با مرغ هم این غذا را تهیه کنید.
منبع: پارسی دی