فراشپز- کلم پلو با کلم قرمز یا همان کلم بنفش یکی از پلوهای بسیار ساده ولی در عین حال خوشمزه و ابتکاری میباشد که قرار است بجای کلم سفید از کلم قرمز یا بنفش استفاده شود. این پلو با گوشت چرخ کرده یا همان گوشت قلقلی و یا مرغ تهیه میشود و روش پخت آسانی دارد. شما میتوانید کلم پلو با کلم قرمز را به روش شیرازی در خانه تهیه و برای نهار و شام و تنوع غذایی بیشتر تهیه کنید. شما میتوانید برای خوش عطر شدن این پلو از ترکیب برنج ایرانی و دودی استفاده کنید.
مواد لازم برای کلم پلو قرمز
سینه مرغ:یک عدد
یا گوشت چرخ شده: به میزان لازم
کلم قرمز:متوسط یک عدد
برنج:پنج پیمانه
نمک، فلفل و زعفران:به میزان لازم
آبلیمو:نصف پیمانه
شکر:به میزان لازم
پودر گل سرخ:دو قاشق سوپخوری
پودر دارچین:دو قاشق سوپخوری
کلم پلو قرمز
طرز تهیه کلم پلو قرمز
برنج را بشویید و به مدت ۲ تا ۳ ساعت در مقداری آب و نمک خیس دهید.
قابلمهای را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید تا داغ شود. بعد پیاز را داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. بعد از سرخ شدن پیاز مرغ را به آن اضافه کنید و به همراه زعفران سرخ کنید.
۳ لیوان آب به مرغ اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. در هنگام پخته شدن مرغ به آن نمک و فلفل هم اضافه کنید تا مرغ مزه دار شود.
کلمها را خرد کنید و در روغن تفت دهید. بعد از اینکه کمی کلم نرم شد آبلیمو و شکر را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید؛ و وقتی آب مرغ کاملا کشیده شد. کلم را به آن اضافه کنید.
برنج را آبکش کنید و هنگام ریختن در قابلمه، مخلوط مرغ و کلم را لابه لای آن بریزید و مقداری آب و روغن روی برنج بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
کلم پلو را با خلال بادام و پسته تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد کلم پلو قرمز
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵ دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه میباشد.
کلم پلو قرمز را میتوانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۵ نفر مناسب میباشد.
منبع: نمناک