فراشپز- کیک کشمشی یکی از خوش‌طعم‌ترین و نوستالژیک‌ترین کیک‌های خانگی است که بافت نرم و مرطوب آن همراه با کشمش‌های شیرین، طعمی دلپذیر و خاص دارد. درست است که پختن کیک کشمشی ساده است، اما برای تهیه کیکی پف‌دار، مرطوب، خوش‌عطر و لذیذ، باید نکات کلیدی تهیه آن را بدانید. در ادامه طرز تهیه کیک کشمشی با نکات تکمیلی برای بهبود طعم، حفظ رطوبت و جلوگیری از ته‌نشین شدن کشمش‌ها را توضیح می‌دهیم تا بتوانیم کیکی بی‌نقص و حرفه‌ای را بپزیم و از خوشمزگی آن لذت ببریم.

مواد لازم برای تهیه کیک کشمشی

کشمش ۱۵۰ گرم

کره ۲۳۰ گرم

شکر دانه‌ درشت ۱۸۰ گرم

تخم‌مرغ ۵ عدد

آرد همه‌منظوره ۲۰۰ گرم

نشاسته ذرت ۸۰ گرم

بیکینگ پودر۷ گرم

نمک ۱ پینچ

آب‌لیمو ۱ قاشق چای‌خوری

آب‌میوه ۲ قاشق چای‌خوری

مربای زردآلو یا میوه‌های دیگر ۸۰ گرم

پودر قند ۱۳۰ گرم

شیر یا آب‌لیمو ۲ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد

۱. خیساندن کشمش

ابتدا قبل از هرکاری فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد گرم کنید سپس کف و دیواره‌های قالب مورد نظر خود را روغن‌مالی کنید و کمی آرد بپاشید.

در اولین قدم برای تهیه کیک، در ظرفی کشمش و آب را بریزید و اجازه دهید تا کشمش به خوبی خیس بخورد؛ حتی توصیه می‌شود این کار را از یک شب قبل انجام دهید. اگر به ترکیب کشمش در کیک و شیرینی علاقه دارید می‌توانید با خواندن طرز تهیه شیرینی کشمشی با روغن جامد و تهیه آن ترکیبی لذیذ و جدید از کشمش را تجربه کنید.

۲. تهیه کرم کره و شکر

در این مرحله، به وسیله همزن برقی، شکر و کره را برای چند دقیقه هم بزنید تا مخلوط به خوبی پف کند؛ سپس تخم‌مرغ‌ها را یکی‌یکی اضافه کنید؛ دقت کنید که نیازی نیست زرده و سفیده تخم‌مرغ را از هم جدا کنید و می‌توانید با هم هم بزنید.

۳. مخلوط کردن مواد خشک

در ظرفی جداگانه، آرد، نشاسته ذرت، بیکینگ پودر و نمک را با حوصله با هم مخلوط کنید تا مواد خشک به خوبی به خورد هم بروند.

۴. تهیه مایه کیک

مخلوط مواد خشک که در مرحله قبل تهیه کرده‌ایدید، کرم کره و شکر و آب‌لیمو را اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند.

۵. اضافه کردن کشمش به مایه کیک

در این مرحله کشمش را در حدود ۲ قاشق غذاخوری آرد بغلتانید یا آرد و کشمش را در ظرفی دربسته به خوبی تکان دهید؛ سپس کشمش را به آرامی داخل خمیر بریزید.

۶. پختن مایه کیک کشمشی در فر

خمیر کیک را در قالب بریزید و صاف کنید سپس به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه بپزید؛ می‌توانید از چاپستیک برای اطمینان از پخت کیک استفاده کنید. در صورت لزوم روی کیک را بپوشانید تا از تیره شدن بیش از حد کیک در پایان زمان پخت جلوگیری شود. اجازه دهید کیک در حدود ۱۵ دقیقه خنک شود سپس آن را روی یک توری خنک‌کننده قرار دهید.

۷. تهیه لعاب یا سس کیک

مربا را حرارت دهید تا حجم آن بیشتر شود و با قلم‌مویی نازک آن را روی کیک بمالید. اجازه دهید کیک برای چند دقیقه در دمای اتاق بماند یا با قرار دادن کیک به مدت ۱۵ دقیقه در فریزر به کار سرعت بیشتری دهید. پودر قند را با شیر یا آب‌لیمو مخلوط کنید تا مایه‌ای غلیظ، اما روان به دست آید و یک لایه نازک روی کیک بمالید. بعد از اینکه مایه کیک سفت شد، کیک را در فویل بپیچید و بگذارید یک شب در جایی خنک استراحت کند. اگر ترجیح می‌دهید که از لعاب یا سس کیک استفاده نکنید، کمی شکر بیشتری را به مایه کیک خود اضافه کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه کیک کشمشی با پف زیاد

در این دستور پخت، طرز تهیه کیک کشمشی با پف زیاد را بررسی کردیم. برای اینکه مزه و کیفیت این کیک مرطوب بهتر شود، بهتر است به نکاتی که در ادامه آورده‌ایم هم دقت کنید.

برای اینکه کیک کشمشی شما پف بیشتری داشته باشد، چند نکته مهم را رعایت کنید. ابتدا، از بیکینگ پودر یا جوش شیرین با مقدار مناسب استفاده کنید، چون این مواد به افزایش حجم کیک کمک می‌کنند.

همچنین، تخم‌مرغ‌ها را به خوبی هم بزنید تا حجم بگیرند و هوا در بافت کیک حفظ شود. دمای مواد اولیه هم مهم است؛ بهتر است تخم‌مرغ، شیر و کره را قبل از استفاده به دمای اتاق برسانید.

هنگام مخلوط کردن مواد، از هم زدن بیش از حد خودداری کنید، زیرا این کار باعث از بین رفتن هوای داخل خمیر می‌شود و در نتیجه کیک پف نمی‌کند. در نهایت، دمای فر را به‌درستی تنظیم کنید و از باز کردن درب فر در حین پخت پرهیز کنید تا پف کیک از بین نرود.

طرز تهیه کیک کشمشی بدون فر و در قابلمه

برای پخت کیک کشمشی بدون فر، ابتدا یک قابلمه نچسب را روی حرارت ملایم گرم کنید و داخل آن را کمی چرب کنید. مایه کیک را داخل تابه بریزید. در قابلمه را با دم‌کنی بپوشانید و روی شعله پخش‌کن با حرارت کم قرار دهید. حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه اجازه دهید تا کیک بپزد. برای اطمینان از پخت، خلال دندان داخل کیک فرو کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است. پس از پخت، اجازه دهید کمی خنک شود، سپس از قابلمه خارج کنید.

جلوگیری از فرو رفتن کشکمش در مایه کیک

کشمش‌ها تمایل دارند تا در کیک شما فرو بروند، برای جلوگیری از این مشکل، قبل از اینکه کشمش را به خمیر کیک اضافه کنید حتما آن را در آرد به خوبی بغلطانید. این تکنیک کمک می‌کند تا کشمش‌ها ته‌نشین نشوند. همچنین پس از خیساندن کشمش‌ها، دانه‌ها را روی یک پارچه تمیز قرار دهید تا آبشان جذب بافت پارچه شود.

استراحت دادن به کیک پس از پخت

قبل از برش کیک، حتما آن را برای یک شب در فریزر استراحت دهید، با این کار علاوه بر اینکه رطوبت کیک بیشتر می‌شود، راحت‌تر هم برش می‌خورد.

منبع: کتاب کاله

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *