مواد لازم
شیر | ۲ کیلوگرم |
طرز تهیه سر شیر
1مرحله اول: آماده سازی
برای تهیه سر شیر حتما باید از شیر محلی استفاده کنید شیرهای پاستوریزه سر شیر آنها گرفته شده و حتما باید از شیر گاومیش یا گوسفندی استفاده کنید تا چرب تر باشد و سر شیر بیشتری تهیه کنید.
2مرحله دوم: جوشاندن شیر
شیر را داخل یک قابلمه بسیار تمیز ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید اصلا از پای گاز نروید تا شیر سر نرود اجازه دهید حداقل ۲۰ الی ۳۰ دقیقه شیر بجوشد و به قل زده بیفتد.
3مرحله سوم: استراحت در یخچال
وقتی شیر جوشید حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید همان طور روی گاز بماند تا کاملا خنک شود سپس قابلمه بدون کوچک ترین تکانی به یخچال منتقل کنید و اجازه دهید به مدت ۲۴ ساعت شیر داخل یخچال بماند تا سر شیر تشکیل شود.
4مرحله چهارم: تهیه سر شیر خانگی
در مدتی که قابلمه داخل یخچال در حال استراحت است اصلا نباید آن را تکان یا جابجا کنید و بعد از گذشت ۱ روز لبه های سر شیر را با خلال دندان یا چاقو جدا کنید و سپس با یک کارد تیز سر شیر را برش بزنید و داخل ظرف مورد نظر قرار دهید و به همراه عسل میل کنید. نوش جان
فوت و فن های دستور تهیه سر شیر خانگی
- باقی مانده شیر مورد نظر را می توانید پنیر یا ماست کنید.
- با توجه به چربی زیاد سر شیر در خوردن آن افراط نکنید.
- شیر پرچرب بهترین گزینه برای تهیه سر شیر است.
- سر شیر برای چند روز داخل یخچال می توانید نگهداری کنید.
منبع: پارسی دی