فراشپز- شیرینی کرهای مغزدار یکی از شیرینیهای خوشمزه آجیلی است که بافت نرم و لطیفی دارد و برای عید نوروز مناسب است.
به گزارش فرارو، در روزهایی که به ایام نوروز نزدیک میشویم، پخت شیرینیهای خوشمزه و خانگی برای پذیرایی در این ایام رونق میگیرد و همه به تکاپوی تهیه شیرینی میافتند. شیرینیهای مخصوص نوروز که در خانه تهیه میشوند، بسیار متنوع، رنگارنگ و خوشمزه هستند.
در این میان شیرینیهای کرهای بسیار متنوع هستند و طعم ویژهای دارند که برای پذیرایی در این ایام مناسب هستند. شیرینی کرهای مغزدار هم نوعی از همین شیرینیها است که وسط آن با موادی مانند پودر پسته و پودر گردو پر میشود و بسیار خوشمزه و مجلسی است. اگر دوست دارید این شیرینی را با روشی آسان در منزل برای ایام نوروز تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه شیرینی کرهای مغزدار همراه ما باشید.
مواد لازم
کره: ۱۰۰ گرم
آرد سفید قنادی: ۱۴۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۱ عدد
نشاسته ذرت: ۲۰ گرم
پودر قند: ۵۰ گرم
وانیل: نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای لایه میانی شیرینی
پودر گردو یا پودر پسته: یک چهارم پیمانه
پودر قند: ۲ قاشق غذاخوری
گلاب برای خمیر کردن مواد: به میزان لازم
پودر هل: ۱ قاشق چایخوری سرخالی
پودر پسته و شکلات سفید برای تزیین: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی خوشمزه ابتدا کره را که به دمای محیط رسیده است با پودر قند داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی بزنید تا مواد شفاف و یکدست شود. حتما در این مرحله دورگیری را انجام بدهید. حالا زرده تخم مرغ و وانیل را اضافه کنید و سی ثانیه دیگر هم بزنید و همزن را کنار بگذارید. در مرحله بعد آرد سفید و نشاسته ذرت را با هم مخلوط و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید، سپس در ادامه با دست خمیر را ورز بدهید تا کم کم خمیر جمع شود.
برای درست کردن مواد میانی پودر پسته یا پودر گردو را با پودر قند و پودر هل مخلوط و به اندازهای گلاب اضافه کنید که حالت خمیری پیدا کند. در ادامه از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و کف دستتان باز کنید. مقداری از مایه میانی را وسط خمیر بگذارید و خمیر را جمع کنید تا مواد میانی مشخص نباشد، سپس با مهر مخصوص شیرینی برنجی یا هر نوع مهر شیرینی روی خمیر مهر بزنید. شیرینیهای قالب زده را داخل سینی فر بچنید و سینی را داخل فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم شده است، به مدت ۱۰ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. بعد از پخت، اجازه بدهید شیرینیها کاملا خنک شود، سپس روی شیرینی را با شکلات سفید آب شده و پودر پسته به دلخواه تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ توجه داشته باشید که شیرینیهای کرهای را باید حتما داخل یخچال و در ظرف سربسته نگهداری کنید.
ـ نکته مهمی که باید در مورد آرد به آن توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار است که با هم تفاوت دارند. به همین دلیل متناسب با کیفیت آرد ممکن است میزان آن کمتر یا زیادتر از مقداری شود که در دستور گفته شده است؛ بنابراین موقع اضافه کردن آرد به این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن است؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقی مانده است؛ یعنی آردی که اضافه کردهاید، کافی است و بقیه را اضافه نکنید. اگر هم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شما هنوز به آن غلظتی که باید برسد، نرسیده است؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛ بنابراین شما همیشه مقدار آردی را که در دستور گفته شده است، تهیه کنید. حال ممکن است این مقدار با توجه به کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
ـ حتما پودر قند را قبل از استفاده در شیرینی الک کنید. پودر قند باید حتماً از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز به نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی است که به نرمی آرد باشد. توجه داشته باشید که پودر قند بعد از مدتی که داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن است سفت شود؛ بنابراین قبل از اینکه آن را به مواد شیرینی اضافه کنید، حتماً با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.