فراشپز- رشته پلو درباری نوعی روش طبخ رشته پلو با قیسی، برگه و کوفته قلقلی است که بسیار خوشمزه و مجلسی است.

به گزارش فرارو، رشته پلو یکی از غذا‌های سنتی ایرانی است که کم‌تر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. در بسیاری از شهر‌های ایران رشته پلو را به عنوان شام شب عید یا شب چهارشنبه‌سوری درست می‌کنند تا طبق یک روایت قدیمی رشته کار و زندگی دست‌شان بیایید. رشته پلو با‌توجه به سلیقه و ذائقه افراد با مواد مختلف سرو می‌شود. شما می‌توانید این غذای خوشمزه را با گوشت قلقلی یا مرغ طبخ کنید که در این جا ما هر دو روش را به شما آموزش می‌دهیم.

رشته پلو درباری نوعی غذای خوشمزه و مجلسی است که از ترکیب رشته با برنج و ترکیبی از گوشت قلقلی و قیسی و برگه تهیه می‌شود. این پلوی خوشمزه برای چهارشنبه سوری مناسب است و می‌توانید آن را با روشی آسان در منزل تهیه کنید پس در ادامه این مطلب با طرز تهیه رشته پلو درباری همراه ما باشید.

مواد لازم

برنج: ۳ پیمانه
رشته پلویی: ۱ لیوان
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
پیاز: ۲ عدد
قیسی و برگه زردآلو: ۱ پیمانه
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
سیب زمینی: ۲ عدد
کنجد: به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا برنج را با آب و کمی نمک خیس کنید و به مدت ۳ ساعت کنار بگذارید. قیسی و برگ زردآلو را هم خیس کنید. ۱ عدد پیاز را رنده کنید و گوشت چرخ کرده را همراه با کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و با دست خوب ورز بدهید. حالا کوفته قلقلی درست کنید و کوفته‌ها را با مقداری روغن سرخ کنید و از ماهی تابه خارج کنید. ۱ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و داخل همان روغنی که کوفته‌ها را سرخ کرده بودید، بریزید و صبر کنید تا پیاز طلایی و سرخ شود، سپس کوفته قلقلی‌های سرخ شده را همراه با قیسی و برگه زردآلو خیس خورده اضافه کنید.

مقداری نمک، فلفل و زردچوبه بپاشید و زعفران دم کرده بریزید و مواد را هم بزنید و بعد از اینکه کمی با هم تفت خورد، اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را بجوشانید و دو دقیقه آخر جوش برنج، رشته پلویی را اضافه کنید و بعد برنج را آبکش کنید. کف قابلمه کمی روغن بریزید و کنجد بپاشید و سیب زمینی ورقه‌ای قرار بدهید. مقداری از برنج را داخل قابلمه بریزید و از موادی که درست کرده‌اید، روی برنج بریزید. دوباره کمی برنج بریزید و مواد را روی برنج بریزید. در آخر کمی زعفران دم کرده روی برنج بریزید و برنج را دم کنید. ۴۵ دقیقه بعد رشته پلوی خوشمزه شما آماده سرو است. نوش جان.

نکات مهم

ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل ۳ ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید.
برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد.
بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

مطالب پیشنهادی

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *