فراشپز- کیک شاه توت با بافت مخملی و طعم ترش و شیرین خود مانند طرز تهیه کیک توت فرنگی، یکی از دل‌فریب‌ترین کیک‌های میوه‌ای است که در فصل بهار و تابستان می‌توان آن را پخت. این کیک خوشبو و بهاری، بهترین دسر خانگی برای میهمانی و دورهمی‌هایتان به حساب می‌آید که می‌توانید با آن میهمان‌هایتان را شگفت‌زده کنید. پس برای تهیه این کیک بی‌نقص در ادامه طرز تهیه کیک شاه توت را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه کیک شاه توت

  • شاه توت تازه۱۵۰ گرم
  • آرد ساده یک قاشق غذاخوری
  • کره بدون نمک ۲۲۵ گرم
  • شکر۲۲۵ گرم
  • تخم مرغ بزرگ چهار عدد
  • آرد پف کننده۲۰۰ گرم
  • بادام آسیاب شده۳۰۰ گرم
  • پوست لیمو یک عدد

مواد لازم برای روی کیک

  • شکر دانه ریز۶۰ گرم
  • آب لیمو دو قاشق غذلاخوری

طرز تهیه کیک شاه توت

مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت همانند دستور کیک اسفنجی ساده، تمام مواد لازم به ویژه تخم‌ مرغ‌ها را از ۳۰ دقیقه قبل در دمای محیط بگذارید. به سراغ فر و قالب کیک‌تان بروید. فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. حال به یک قالب مستطیلی نان در ابعاد ۱.۹ لیتری نیاز دارید. پس آن را کمی با کره یا روغن چرب و داخل آن کاغذ روغنی پهن کنید. در صورت استفاده از روغن جدا کننده برای قالب، دیگر نیازی به کاغذ روغنی نیست.

نکته: قالبی با حجم ۱.۹ لیتری تقریبا معادل یک قالب مستطیلی با ابعاد ۲۵×۱۰×۷.۵ است.

مرحله دوم: مایه خمیر را آماده کند

در دومین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت، شاه‌توت‌ها را در یک قاشق غذاخوری آرد ساده بغلتانید. سپس در یک کاسه بزرگ، کره نرم‌شده و شکر را تا اندازه‌ای هم بزنید که روشن و پفکی شود. در ادامه چهار عدد تخم مرغ را هم داخل کاسه بشکنید. با دور تند هم‌زن مواد را با یکدیگر حسابی مخلوط کنید. نوبت به دیگر مواد می‌رسد؛ به ترتیب آرد پف کننده، پودر بادام و پوست لیمو را به مخلوط اضافه کنید.

نکته: غلتاندن شاه‌توت‌ها در آرد از ته‌نشین شدن آن‌ها در کف قالب جلوگیری می‌کند.

مرحله سوم: کیک را بپزید

در سومین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت باید نیمی از مایه کیک را داخل قالب بریزید. حال شاه توت‌های آغشته به آرد را به آرامی به مایه کیک اضافه کنید. مابقی مایه را هم بریزید سپس روی آن را با لیسک خوب کامل صاف کنید. قالب را برای یک ساعت و ۱۰ دقیقه داخل فر بگذارید تا پخته شود.

مرحله چهارم: لعاب شکری را درست کنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک شاه توت باید آب لیمو و شکر را در یک کاسه تمیز خوب با یکدیگر مخلوط کنید تا مایع روانی در آخر داشته باشید. آن را روی کیک داغ‌تان بریزید. سپس زمان دهید تا کامل خنک شود. در نهایت از قالب خارج و به سلیقه خودتان تزیین کنید.

نکات تکمیلی تهیه کیک شاه توت

کیک شاه توت یکی از خوشمزه‌ترین کیک‌هایی است که به عنوان دسر تابستانی با یک تزیین خاص برای دورهمی‌هایتان می‌توانید درست کنید. نکات تکمیلی زیر کمک‌تان خواهد کرد تا مراحل تهیه آن را راحت‌تر پیش ببرید.

طرز تهیه کیک رژیمی شاه توت

طعم و مزه کیک شاه‌توت کمی ترش و ملس است که با توجه به ذائقه خودتان می‌توانید مقدار شکر را بیشتر کنید. اگر ورزشکار هستید یا از رژیم غذایی خاصی پیروی می‌کنید بهتر است آن را با جو دو سرپرک ترکیب کنید. برای تهیه این کیک رژیمی به ۲۰۰ گرم جوی دوسرپرک، ۲۳۰ گرم آرد، یک قاشق غذاخوری پودر دارچین، ۱۷۰ گرم کره، یک‌دوم قاشق چای‌خوری نمک و یک قاشق چای‌خوری نمک نیاز دارید. برای مواد میانی کیک باید ۴۴۰ گرم مارمالاد شاه‌توت، دو قاشق چای‌خوری آب لیمو و ۴۵ گرم آرد ذرت نیاز دارید.

ابتدا جو دوسرپرک را کامل ریز کنید سپس به همراه آرد، وانیل، دارچین و نمک داخل ظرف هم‌زن بریزید. مواد را با یکدیگر خوب مخلوط کنید. در آخر کره را هم داخل ظرف بریزید و برای دو دقیقه دیگر هم بزنید. حال قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. نیمی از مایه را داخل آن بریزید سپس با کمک قاشق فشار دهید. قالب را داخل یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.

در ادامه آرد ذرت، مارمالاد شاتوت و آب لیمو را داخل یک ظرف خوب مخلوط کنید. قالب را از یخچال بیرون آورده و مخلوط مارمالاد را روی آن کامل پخش کنید.

مابقی مایه کیک را هم بریزید و مجدد با کمک قاشق روی آن را صاف و کمی فشار دهید. در نهایت قالب را برای ۳۵ تا ۴۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد داخل فر بگذارید تا طلایی و آماده سرو شود.

استفاده از قالب نان در تهیه کیک شاه توت

مهم‌ترین دلیل استفاده از قالب نان «loaf pan» در طرز تهیه کیک شاه توت، عمق مناسب این قالب است؛ پخت آرام و یکنواخت کیک را به همراه دارد. از سویی دیگر از پخش یا ته‌نشین شدن شاه‌توت‌ها جلوگیری می‌کند در نتیجه این میوه‌های ریز و ترش به خوبی در بافت کیک فرو می‌روند. این نکته را هم در نظر داشته باشید که فرم مستطیلی قالب در پخت مرکز کیک، ظاهر و برش‌های ضخیم آن بسیار تاثیرگذار است.

استفاده از آرد پف دهنده

آرد پف دهنده که در اصطلاحات قنادی از آن با نام آرد خود بالابر «Self-Raising» هم یاد می‌شود برای راحتی در تهیه کیک و شیرینی درست شده است. این آرد به صورت پیش‌فرض در خود بیکینگ‌پودر و نمک دارد در نتیجه نیازی به اضافه کردن دیگر مواد پف‌دهنده نیست. استفاده از این آرد در طرز تهیه کیک شاه‌‌توت منجر به نرمی بافت کیک، سبک و پف‌دار شدن آن خواهد شد.

از سویی دیگر طعم لطیف و میوه‌ای شاه‌توت هم در کیک حفظ خواهد شد. در صورت عدم دسترسی به این نوع آرد، با ترکیب آرد سفید، بیکینگ‌پودر و نمک دیگر جای نگرانی نیست.

استفاده از شاه توت یخ زده

کیک شاه‌توت را هر زمان از سال که بخواهید می‌توانید به سادگی آن را درست کنید به شرط آن‌که شاه‌توت‌های سالم و رسیده را در یک ظرف در بسته بریزند و در فریزر نگه‌داری کنند. حال در دستور تهیه این کیک خوش‌عطر و خوشمزه باید شاه‌توت‌های یخ‌‌زده را بدون یخ‌زدایی به مایه کیک اضافه کنید. با این کار دیگر از آب انداختن و شل شدن بافت کیک جلوگیری می‌شود. با تهیه شربت توت سیاه، به راحتی می‌توانید در گرمای تابستان از میهمان‌هایتان پذیرایی کنید.

منبع: کاله

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *