فراشپز- لیست غذاهای ایرانی به قدری گسترده است که اگر تمام روزهای سال را به یکی از این غذاها اختصاص دهید، باز هم گزینه برای درست کردن دارید. در میان غذاهای ایرانی، غذاهایی که با نان تهیه می‌شوند بسیار محبوب هستند و یکی از پرطرفدارترین و البته خوشمزه‌ترین آنها، سمبوسه آبادانی است.

در طرز تهیه سمبوسه اصل آبادان از سیب زمینی و دیگر مواد استفاده می‌شود و در کنار آن سس مخصوصی قرار می‌گیرد که معمولا تند و ترش است. اما این روزها شاهد تنوع در دستور تهیه‌ی سمبوسه هستیم و بسیاری آن با گوشت و دیگر مواد نیز تهیه می‌کنند. این یکی از مزیت‌های این غذا است که آن را به گزینه‌ای محبوب برای تمام ذائقه‌ها تبدیل کرده است.

در این مقاله قصد داریم طرز تهیه سمبوسه با سیب زمینی را توضیح دهیم تا اگر به دنبال پاسخ سوال «غذا با سیب زمینی چی درست کنیم؟» باشید، این نوع سمبوسه را در لیست غذاهای انتخابی قرار دهید.

مواد لازم برای تهیه سمبوسه سیب زمینی

سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد متوسط
پیازچه: ۴ ساقه
گشنیز تازه: ½ لیوان
جعفری تازه: ½ لیوان
نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
فلفل سیاه: ½ قاشق چای‌خوری
زردچوبه: ½ قاشق چای‌خوری
پودر کاری: ¼ قاشق چای‌خوری
نان لواش: ۴ برگ
روغن سرخ‌کردنی: به مقدار لازم

این میزان مواد برای تهیه سمبوسه برای ۴ نفر است و می‌توانید با توجه به تعداد نفرات، مقدار این مواد را کم و زیاد کنید.

طرز تهیه سمبوسه سیب زمینی

سمبوسه سیب زمینی یکی از غذاهای ساده و محبوب است که با وجود مواد اولیه‌ی ساده، تهیه می‌شود. این غذا انتخابی عالی برای ناهار، عصرانه، پیش غذا و در لیست ایده برای شام است. بنابراین اگر به دنبال تهیه‌ی یک غذای سریع و ساده هستید، در ادامه مراحل تهیه‌ی سمبوسه سیب زمینی را بیان خواهیم کرد.

مرحله اول: پخت سیب زمینی

ابتدا سیب زمینی‌ها را پوست گرفته، آب‌پز کرده و پس از پخت کامل، با استفاده از چنگال له می‌کنیم. بهتر است سیب زمینی به‌صورت کامل له نشود و حالت خمیری پیدا نکند. با این کار می‌توان تکه‌هایی از سیب زمینی را در هر لقمه از غذا حس کرد.

مرحله دوم: آماده کردن پیاز و سبزیجات

پیاز را نگینی خرد کرده و در مقدار کمی روغن تفت می‌دهیم تا طلایی شود. سپس زردچوبه را به آن افزوده و اجازه می‌دهیم عطر آن آزاد شود. در ادامه پیازچه خردشده، گشنیز و جعفری را اضافه کرده و چند دقیقه با حرارت ملایم تفت می‌دهیم.

مرحله سوم: افزودن ادویه‌ها و سیب زمینی

نمک، فلفل سیاه و پودر کاری را اضافه می‌کنیم. در پایان سیب زمینی له‌شده را به ترکیب افزوده و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط می‌کنیم تا یک مایه‌ی یکدست و آماده برای پیچیدن داشته باشیم.

مرحله چهارم: پیچیدن سمبوسه‌ها

نان لواش را به نوارهایی با عرض حدود ۸ سانتی‌متر و طول حدود ۲۵ سانتی‌متر برش می‌دهیم. از مواد آماده‌شده یک قاشق غذاخوری وسط نوار قرار داده و به شکل مثلثی می‌پیچیم. در انتهای نوار، با کمی آب می‌توان لبه‌ها را به‌خوبی چسباند تا در زمان سرخ‌کردن باز نشوند.

مرحله پنجم: سرخ کردن سمبوسه‌ها

در یک تابه، روغن را داغ می‌کنیم و سمبوسه‌ها را در آن قرار می‌دهیم تا دو طرف آن‌ها کاملاً طلایی و برشته شوند. سپس آن‌ها را روی دستمال قرار می‌دهیم تا روغن اضافه جذب شود. این غذا را می‌توان با سس مخصوص، ماست چکیده یا حتی به‌تنهایی میل کرد.

مواد لازم برای تهیه سس مخصوص سمبوسه

رب گوجه‌فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب: ½ لیوان
سرکه سفید یا قرمز: ۱ قاشق غذاخوری
پودر انبه: ½ قاشق چای‌خوری
پودر فلفل قرمز: ¼ تا ½ قاشق چای‌خوری (بسته به میزان تندی دلخواه)
نمک: ¼ قاشق چای‌خوری

طرز تهیه سس مخصوص سمبوسه

در یک قابلمه کوچک یا شیرجوش، رب گوجه‌فرنگی را با آب ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
زمانی که رب کاملاً در آب حل شد و مخلوط شروع به جوشیدن کرد، پودر انبه، پودر فلفل قرمز و نمک را اضافه کنید.
اجازه دهید سس حدود ۵ تا ۷ دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود.
در پایان، سرکه را اضافه کرده، ۱ دقیقه دیگر روی حرارت نگه دارید و سپس سس را از روی شعله بردارید.
اجازه دهید کمی خنک شود، سپس همراه با سمبوسه سرو کنید.

این سس طعمی ترش، تند و کمی شیرین دارد و گزینه‌ای عالی برای قرار دادن کنار سمبوسه سیب زمینی است و طعم آن را تکیمل می‌کند.

فوت‌وفن تهیه سمبوسه سیب زمینی

در تهیه سمبوسه سیب زمینی، رعایت چند نکته ضروری است. نکته اول به بافت سیب زمینی مربوط می‌شود که باید نرم و له‌شده باشد، اما نه تا حدی که به حالت خمیری برسد. پیاز نیز باید به‌طور کامل سرخ شود تا داخل مواد خمیر آب نیندازد. نان لواش باید تازه و قابل‌انعطاف باشد، اما نباید بسیار نرم باشد تا هنگام سرخ شدن بافت خود را از دست ندهد.

درست مانند کاری که در تهیه سمبوسه پیتزایی انجام می‌دهیم، حرارت روغن در تهیه‌ی این نوع سمبوسه نیز باید کنترل‌شده باشد و اگر خیلی داغ باشد، سطح نان سریع می‌سوزد و مغز آن خام می‌ماند و اگر سرد باشد، نان بیش از حد روغن جذب می‌کند. برای سرخ کردن سمبوسه‌ها نیز نیاز به زمان زیادی نیست، زیرا مواد داخل آن پخته شده‌اند. پس از سرخ شدن، سمبوسه‌ها را باید روی دستمال جاذب روغن قرار داد تا روغن اضافی گرفته شود و بلافاصله در ظرف دربسته نگذارید چون باعث بخار کردن و نرم شدن بافت آن می‌شود.

این نوع سمبوسه بسیار لذیذ و خوشمزه است و می‌توانید آن را در مدت زمان کوتاهی تهیه کنید.

منبع: مجله اسنپ اکسپرس

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *