کتلت آلو تیکی یا آلو تیکا یکی از غذاهای مشهور هندی است. هندی‌ها هم مثل شیرازی ها به سیب زمینی «آلو» و به کتلت «تیکی» یا «تیکا» می‌گویند و به همین دلیل اسم این کتلت سیب زمینی «آلو تیکا» است.

کتلت آلو تیکی یا آلو تیکا یکی از غذاهای مشهور هندی است. هندی‌ها هم مثل شیرازی ها به سیب زمینی «آلو» و به کتلت «تیکی» یا «تیکا» می‌گویند و به همین دلیل اسم این کتلت سیب زمینی «آلو تیکا» است. این کتلت خوشمزه معمولا با سس تند سرو می‌شود.

برای تهیه این کتلت گیاهی و بدون گوشت هم نیاز به صرف زمان زیادی نیست و در کوتاه‌ترین فرصت می‌توانید آن را به عنوان یک غذای متفاوت برای شام یا ناهار درست کنید. در این مطلب با ما باشید تا طرز تهیه آلو تیکا و نکات تهیه و خوشمزه شدن آلو تیکی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه آلو تیکا (برای ۴ نفر)

سیب زمینی: ۴ عدد

آرد برنج: ۴ قاشق غذاخوری

گشنیز تازه و ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری

جعفری تازه و ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری

پیازچه ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری

فلفل سبز تند: به مقدار دلخواه

پودر سیر: ۱ قاشق مرباخوری

نمک: به مقدار لازم

روغن: به مقدار کافی

نان و انواع سس: برای سرو آلو تیکا

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۳۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کتلت آلو تیکا: ۱۵ دقیقه
میزان کالری کتلت آلو تیکی: حدود ۲۲۸ کیلوکالری در ۲ تکه کتلت

مراحل طرز تهیه آلو تیکا یا آلو تیکی هندی

برای طرز تهیه غذای هندی با سیب زمینی، کتلت آلو تیکا یکی از بهترین و ساده‌ترین گزینه‌ها برای غذای نونی است. در ادامه مراحل تهیه کتلت آلو تیکا را به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: سیب زمینی‌ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه غذای هندی ساده آلو تیکی، پوست سیب زمینی‌ها را بشویید و آنها را در قابلمه قرار دهید. روی سیب زمینی‌ها را مقداری آب، در حدی که آنها را بپوشاند، بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اجازه دهید سیب زمینی‌ها برای نیم ساعت آبپز شوند. می‌توانید سیب زمینی‌ها را بخارپز هم بکنید.

مرحله دوم: بقیه مواد آلو تیکا را آماده کنید

در فاصله‌ای که سیب زمینی‌ها در حال پختن هستند، گشنیز، جعفری، پیازچه و فلفل سبز تند را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس همه این سبزی‌ها را روی تخته آشپزخانه به صورت ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید. اگر سبزی تازه ندارید، می‌توانید از سبزی خشک استفاده کنید.

مرحله سوم: مواد آلو تیکا را با هم مخلوط کنید

بعد از آبپز شدن سیب زمینی‌ها، آنها را زیر آب سرد بگیرید تا سرد شوند و پوست آنها راحت‌تر جدا شود. سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و در یک کاسه بریزید. با گوشتکوب یا چنگال، سیب زمینی‌ها را له کنید. بعد سبزی‌های ساطوری شده را به آنها اضافه کنید. آرد برنج، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر یا ادویه‌های دلخواه را هم به مایه آلو تیکا بیفزایید.

مرحله چهارم: مایه آلو تیکا را استراحت دهید

در این مرحله، شروع به ورز دادن مواد کنید تا همه ترکیبات آن، با هم مخلوط و یکدست شوند. مایه آلو تیکا باید در آخر به اندازه‌ای میکس شود که به دست نچسبد. سپس روی ظرف را بپوشانید و مایه کتلت هندی را در یخچال به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.

مرحله پنجم: کتلت آلو تیکا را سرخ کنید

در آخرین مرحله از دستور پخت کتلت آلو تیکی، در یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس به اندازه یک نارنگی یا کمتر، از مایه آلو تیکی بردارید و مثل طرز تهیه شامی کباب بین دست‌هایتان به شکل گلوله یا بیضی کرده و آن را صاف کنید. سپس در روغن بگذارید. همه آلو تیکاها را به همین روش، سرخ کنید تا هر دو طرف آلو تیکی‌ طلایی شود.

مرحله آخر: آلو تیکی را سرو کنید

هر کتلت هندی که درست می‌کنید، آن را در یک بشقاب که کف آن دستمال حوله‌ای انداخته‌اید، بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. می‌توانید کتلت هندی آلوتیکی چات (چات یک اصطلاح کلی برای انواع پیش غذا و میان وعده هندی است) را با نان، سبزی خوردن و انواع سس، به‌خصوص سس‌های تند مثل سس ماست، سس فلفل تند (طرز تهیه سس فلفل تند) یا سس کچاپ (طرز تهیه سس کچاپ) سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه آلو تیکا یا آلو تیکی

مثل طرز تهیه سمبوسه هندی دستور تهیه شامی کباب هندی یا کتلت هندی آلوتیکی هم این قابلیت را دارد که در آن از مواد متنوعی استفاده شود.

آلو تیکا را می‌توانید با گوشت چرخ کرده هم درست کنید. در این روش، گوشت چرخ کرده را به ترکیب سیب زمینی و دیگر مواد اضافه کنید.

همچنین اگر ادویه‌های موجود در دستور پخت آلو تیکی با طبع شما سازگار نیستند می‌توانید آن‌ها را بنا به سلیقه‌تان کم و زیاد کنید.

در کل طعم آلو تیکی مثل دیگر غذاهای هندی، تند و تیز است اما می‌توانید میزان فلفل و ادویه‌های آن را کم یا زیاد در نظر بگیرید.

اگر مایه کتلت هندی‌ آلو تیکی شما، قبل از سرخ کردن، کمی شل بود و به تابه می‌چسبید، می‌توانید به آن کمی آرد سوخاری یا مقداری دیگر آرد برنج اضافه کنید.

کتلت آلو تیکی یا آلو تیکا یک غذای نونی ساده برای ناهار یا شام است ولی می‌توان آن را با برنج چلو یا برنج کته هم سرو کرد.

معروف‌ترین و پرطرفدارترین سس‌هایی که با آلو تیکی مصرف می‌شوند، طعم ماست، نعناع یا نخود دارند.

فوت و فن‌ های خوشمزه شدن آلو تیکا

آلو تیکا با سیب زمینی پخته درست می‌شود یا سیب زمینی خام؟

برای طرز تهیه آلو تیکی هم می‌توانید از سیب زمینی آبپز و له شده و هم از سیب زمینی رنده و آبگیری شده استفاده کنید. در روش دوم، به زمان کمتر و روغن کمتری برای سرخ کردن کتلت هندی نیاز خواهید داشت.

آیا در کتلت آلو تیکی گوشت استفاده می‌شود؟

هر چند اسم این غذای هندی کتلت است ولی روش تهیه آلو تیکا بدون گوشت و با سیب زمینی، متداول‌تر است. اما اضافه کردن گوشت چرخ کرده به مایه آلو تیکی هم مرسوم است.

منبع: ایرنا

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *