فراشپز- پختن غذا برای سالمندان باید به گونه ای باشد که هم هضم آن برایشان آسان باشد و هم سریع آماده شود.

سالمندان به دلیل وضعیت جسمانی ضعیف تری که به نسبت دیگر افراد دارند باید رژیم غذایی متناسب با سن شان را دریافت کنند. در ادامه طرز تهیه آش سیرابی را که [جزو غذاهایی سریع الهضم است رابرایتان آورده ایم.

آش سیرابی

تعداد نفرات: ۴ نفر

زمان پخت: ۲ ساعت

مواد لازم:

سیرابی: یک دست کوچک

نخود، عدس و لوبیا چیتی: هر کدام نصف پیمانه

جو پوست کنده: یک پیمانه

پیاز و سیر: هر کدام۲ عدد

کشک: یک پیمانه

نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری

پیاز داغ: به میزان لازم

چوب دارچین: یک تکه

نمک، زردچوبه، پودر سیر، فلفل سیاه: به میزان لازم

روش تهیه:

۱. از شب قبل تمام حبوبات آش را را خیسانده و سپس بپزید. سپس جو را در یک قابلمه دیگر پخته و در ادامه عدس را به مواد اضافه کنید.

۲. سیرابی را با دقت پاک کرده، بشورید و خرد کنید. در ادامه همراه یک عدد پیاز، دو حبه سیر و یک تکه چوب دارچین بپزید.

۳. لوبیا و نخود را بعد از پخته شدن به جو و عدس اضافه کنید. سپس سیرابی را همراه کمی آب به مواد آش اضافه کرده و حرارت را کم کنید تا آش سیرابی جا بیفتد.

۴. پیاز را خلالی خرد کنید و با مقداری روغن و زردچوبه و پودر سیر تفت دهید تا طلایی شود. سپس نعنا خشک را بیفزایید.

۵.با مخلوط کردن پیاز داغ، نعنا داغ، فلفل سیاه و کشک به مواد اجازه دهید آش روی حرارت قرار گرفته و جا بیفتد.

نکته:

می توانید در آش سیرابی سبزی آش یا ترخینه اضافه کنید. برای پخت سریعتر آش می‌توان از زودپز استفاده کرد. برای خوشمزه‌تر شدن آش سیرابی می‌توانید در اواسط پخت کمی روغن کنجد یا زیتون اضافه کنید.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *