فراشپز- کدو پلو که در مازندران به آن کیٔی پلا می‌گویند یکی از غذاهای محبوب مردم این استان در فصل زمستان است. در این مطلب با طرز تهیه کدو پلوی مازندرانی به دو روش ساده آشنا می‌شوید.

کدو پلو یا کئی پلا یکی از غذاهای سنتی مازندران است که به چند روش پخت می‌شود. به تازگی هم در برخی رستوران‌های محلی این استان برای گردشگران سرو می‌شود که مورد استقبال واقع شده است.

این غذای ساده و خوشمزه دستور پخت آسانی دارد که در زیر آن را می‌خوانید:

مواد لازم برای تهیه کدو پلوی مازندرانی

کدوحلوایی: ۵۰۰ تا۶۰۰ گرم

برنج: ۳ پیمانه

نمک و زردچوبه: به میزان لازم

روش اول؛ طرز تهیه کدو پلوی مازندرانی

بیشتر مازندرانی‌ها به این روش کدوپلو را آماده می‌کنند. روشی بی‌دردسر و آسان که وقت چندانی برای پخت نمی‌گیرد:

۱. ابتدا باید کدو را خوب بشویید و پوست آن را جدا کنید. سپس کدوها را به‌صورت مکعبی خرد کنید.

۲. برنج را نیز بشویید و به آن آب و نمک اضافه کنید. زمانی که آب برنج به جوش آمد کدوها را اضافه کنید.

۳. حدود ۵ تا ۷ دقیقه اجازه دهید تا برنج و کدو بجوشد و به مرحله آبکش کردن برسد. زمانی‌ که می‌خواهید برنج را آبکش کنید زردچوبه را نیز اضافه کنید.

۴. سپس مواد پلو را داخل قابلمه‌ای که کف آن را کمی چرب کرده‌اید بریزید. اجازه دهید تا پلو با شعله ملایم خوب دم بکشد.

۵. ته‌دیگ کدوپلو بسیارخوشمزه است. می‌توانید قبل از کشیدن برنج در ظرف دلخواه کمی کره نیز روی آن بیندازید تا لذیذتر شود.

معمولا در مازندران کدوپلو را با نیمرو و ترشی نازخاتون میل می‌کنند.

نکته: می‌توانید کدو پلو را دمی هم بپزید. فقط باید در این روش حواستان باشد که آب خیلی نریزید، چون کدو هم آبدار است و ممکن است پلوی شما شفته شود.

روش دوم؛ طرز تهیه کدو پلوی مازندرانی

در برخی نقاط مازندران نیز کدوپلو به صورت زیر پخته می‌شود:

۱. در این روش ابتدا یک تا ۲ عدد پیاز را به‌صورت نگینی خرد کنید.

۲. پیازها را کمی تفت دهید تا سبک شود. سپس دوعدد سیر رنده شده را نیز به آن اضافه کنید و تفت دهید.

۳. سپس کدوحلوایی را به‌صورت مکعبی خرد کنید و به سیر و پیاز اضافه کنید. کمی دارچین و زیره نیز اضافه کنید و مواد را تفت دهید تا بوی زوحم کدو گرفته شود و کدوها کمی سرخ شوند. اگر کدوی شما شیرین نیست می‌توانید به‌ دلخواه کمی شکر هم اضافه کنید.

۴. در مرحله بعدی برنج را آبکش کنید. سپس مواد را با برنج مخلوط و داخل قابلمه بریزید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید حدود یک ۴۵ دقیقه تا یک ساعت پلو خوب بپزد. نوش جان.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *