فراشپز- سوپ دال عدس ترکی یکی از سوپهای بسیار راحت و خوشمزه است که با دال عدس و سبزیجات بدون مرغ تهیه میشود. در این مطلب طرز تهیه سوپ نارنجی یا همان دال عدس ترکی آموزش داده شده است.
سوپ دال عدسی برای دوران سرماخوردگی گزینه بسیار خوبی است و برای کسانی که از طعم سوپهای تکراری خسته شدند گزینه خوبی است.
دال عدس یک نوع عدس نارنجی رنگ و از عدس معمولی کمی کوچکتر است و خواص بسیار خوبی دارد. مصرف دال عدس برای زنان باردار بسیار توصیه میشود و شما میتوانید با خوردن این سوپ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ نارنجی
دال عدس: یک پیمانه
سیب زمینی بزرگ: یک عدد
پیاز: یک عدد
سیر: ۳ حبه
عصاره مرغ یا سبزیجات: یک عدد
رب: یک قاشق غذا خوری
آرد: یک قاشق غذا خوری
جعفری ساطوری شده: ۲ قاشق غذا خوری
هویج: ۲ عدد
لیمو تازه: یک عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، آویشن: به مقدار لازم
معجون شگفتانگیز برای درمان سریع سرماخوردگی | طـرز تـهیه سوپ نارنجی
طرز تهیه سوپ نارنجی
مرحله اول: تفت دادن پیاز و سیر
ابتدا باید دال عدس را تمیز کنید و بشویید و برای نیم ساعت خیس کنید تا پف کند. در ادامه پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل قابلمه به همراه کمی کره تفت دهید تا سبک شود. بعد سیر رنده شده را نیز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا یکدست شود و عطر سیر بلند شود.
مرحله دوم: افزودن سبزیجات
در ادامه باید سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و به همراه پیاز کمیتفت دهید تا سبک شود. هویچ را پوست بگیرید و رنده ریز بزنید و بعد نمک و زردچوبه و آوبشن و فلفل تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود. رب را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود.
مرحله سوم: افزودن دال عدس
وقتی رب خوشرنگ شد برای لعاب بیشتر آرد را نیز اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامیآرد نیز گرفته شود. دال عدس را به همراه چند پیمانه آبجوش اضافه کنید و بعد عصاره مرغ یا سبزیجات را خرد کنید و بیفزاید؛ زیرا شعله را زیاد کنید تا بجوش بیاید و بعد کم کرده تا جا افتاده و لعابدار شود.
مرحله چهارم: پخت سوپ دال عدس ترکی
بعد از ۴۰ دقیقه که مواد خوب پخته شده باید باید به دلخواه با گوشتکوب برقی میکس کنید تا پوره شود و یا میتوانید داخل مخلوط کن بریزید. به همراه کمیجعفری تازه و لیموترش سرو کنید.
نکات کلیدی تهیه سوپ نارنجی
میتوانید سوپ را به صورت میکس نشده نیز سرو کنید.
افزودن آرد برای لعاب بیشتر است و اگر دوست ندارید میتوانید حذف کنید.
اگر سیر دوست ندارید میتوانید مقدار سیر را کمتر بریزید و بهتر است حذف نکنید زیرا عطر خوبی به این سوپ ترکی میدهد.
منبع: برترینها