فراشپز- چپلی کباب یکی از غذاهای خوشمزه و مشهور کشور افغانستان است که از ترکیب گوشت چرخ کرده با پیازچه، شوید، فلفل دلمه‌ای، فلفل تند و… تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو، امروزه غذا‌های بین‌المللی و مدرن طرفداران زیادی دارد. برخلاف گذشته که مردم جز غذا‌های سنتی مانند انواع خورشت‌ها و پلو‌ها و آبگوشت و آش میل به امتحان سایر غذا‌ها نداشتند. در دنیای امروز با پیدایش اینترنت و گسترش فضای مجازی مردم با انواع غذا‌های کشور‌های مختلف دنیا آشنا شده‌اند و در برخی از رستوران‌ها نیز سرو می‌شوند.

در این میان غذا‌های ترکی، عربی و افغانی بسیار خوشمزه و مشهور هستند و به دلیل نزدیکی مرزی و فرهنگی با ایران، این غذا‌ها در میان ایرانیان بیشتر از سایر غذا‌های سایر کشور‌ها طرفدار دارند. چپلی کباب نوعی غذای خوشمزه و لذیذ افغانستانی است که شبیه به کتلت یا شامی کباب خودمان است و از ترکیب گوشت با فلفل دلمه‌ای، فلفل، شوید تازه و… تهیه می‌شود. اگر دوست دارید این شامی خوشمزه افغانستانی را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش چپلی کباب همراه ما باشید.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیازچه: ۶ عدد
فلفل دلمه‌ای قرمز: نصف ۱ عدد
فلفل تند کاپی: ۱ عدد
آرد گندم: یک دوم پیمانه
گشنیز تازه و خردشده: یک دوم پیمانه
پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این کباب شامی خوشمزه ابتدا پیازچه، فلفل دلمه‌ای قرمز و فلفل تند را به صورت خیلی ریز و نگینی خرد و ساطوری کنید و ترکیب آنها را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. حالا شوید تازه و ساطوری شده، پودر تخم گشنیز، آرد گندم و نمک را داخل مواد بریزید و مواد را با دست خوب هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط شوند. مایه آماده را به مدت نیم ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند، سپس از مایه به اندازه نارنگی بردارید و کف دستتان به آن شکل بدهید و داخل روغن داغ هر دو طرف شامی‌ها را سرخ کنید، نوش جان.

نکات مهم

ـ چپلی کباب در اصل غذایی تند و پر ادویه است. در صورتی که شما تمایلی به خوردن غذا‌های تند ندارید، برای درست کردن چپلی کباب می‌توانید به جای فلفل تند کاپی از فلفل سبز شیرین استفاده کنید.
ـ به جای پیازچه می‌توانید از پیاز سفید که عطر و بوی تندتری دارد استفاده کنید.
ـ همان‌طور که می‌دانید فلفل دلمه‌ای سبزی پرخاصیتی است که مصرف آن به تمامی افراد به‌ویژه کودکان توصیه شده است. این سبزی دارای سه رنگ سبز، زرد و قرمز است که رنگ سبز آن طعم قوی‌تری دارد. فلفل دلمه‌ای به دلیل مواد مغذی ازجمله ویتامینی که دارد، منشأ درمان سرماخوردگی است و همچنین برای درمان کم‌خونی، حفاظت از چشم و تقویت قوه بینایی و رفع یبوست بسیار مفید است. ته فلفل دلمه‌ای برجستگی‌هایی وجود دارد. فلفل دلمه‌هایی که چهار برجستگی در زیر خود دارند، ماده هستند. فلفل دلمه‌ای ماده پر تخم است و طعم شیرینی دارد؛ بنابراین برای تهیه انواع سالاد و خام‌خواری مناسب‌تر از فلفل نر است. فلفل دلمه‌ای که سه برجستگی در زیر خود دارد، نر است. تخم کم‌تری دارد و تندتر است. برای غذا پختن از آن استفاده می‌شود و در آشپزی کاربردی‌تر است. برعکس فلفل دلمه‌ای ماده بعد از تفت دادن و پختن اصلاً تلخ نمی‌شود و خوشمزه باقی می‌ماند.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *