فراشپز- ته دیگ زعفرانی از ته دیگ های مجلسی و پر طرفدار می باشد که تهیه آن در مجالس و مهمانی ها باب است در ادامه طرز تهیه این ته دیگ را بخوانید.

ته دیگ جزء جدا نشدنی سفره‌های ایرانی بوده و در اکثر خانه ها تکه‌ای از آن در کنار غذای اصلی سرو می‌شود. برای تهیه ته دیگ می‌توانید از نان، برنج یا سیب زمینی استفاده کنید اما اگر تنها یک بار ته دیگ زعفرانی را امتحان کرده باشد، دیگر ته دیگ ها به مذاقتان خوش نمی آید! چرا که این نوع ته دیگ نه تنها خوشمزه است بلکه عطر و بوی خوبی دارد، مناسب مجالس و مهمانی ها بوده و به زیبا و رنگین شدن سفره کمک می کند. شما می توانید این ته دیگ لذیذ را به آسانی با استفاده از رسپی این بخش از نمناک تهیه کنید. طرز تهیه ته دیگ زعفرانی پر طرفدار را در نمناک بخوانید.

مواد لازم ته دیگ زعفرانی

برنج 5 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
ماست 3/4 پیمانه
زعفران 1/5 قاشق غذاخوری
روغن 1/3 پیمانه
نمک به میزان لازم

طرز تهیه ته دیگ زعفرانی مجلسی

برای داشتن یک ته دیگ رستورانی فوق العاده طبق مراحل زیر پیش بروید.

مرحله اول:

برنج را با کمی نمک بخیسانید و اجازه دهید حدود 3 ساعت خیس بخورد.

مرحله دوم :

در یک قابلمه مناسب آب پر کرده و صبر کنید تا آب به جوش آید.

مرحله سوم :

سپس برنجی که آب آن را گرفته اید را به آب جوش اضافه کنید.

مرحله چهارم :

پس از گذشت چند دقیقه که برنج نیم پز شد آن را آبکش کنید. بستگی به برنج و سلیقه ی شما دارد که چه زمانی برنج را آبکش کنید.

میتوانید با فشار دادن یک دانه برنج آمادگی آن برای آبکش شدن را تشخیص دهید. برنج باید نرم شده باشد و مقدار خیلی کم وسط آن سفید و سفت تر باشد تا آن را آبکش کنید.

مرحله پنجم :

در یک ظرف مناسب دو عدد تخم مرغ شکسته و هم بزنید.

مرحله ششم :

حالا زعفران را به تخم مرغ اضافه و هم بزنید، سپس ماست را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

در مرحله بعدی روغن را به این مواد افزوده و در آخر اندکی نمک به این مایع اضافه کرده و خوب ترکیب کنید.

مرحله هفتم:

2 پیمانه از برنجی که آبکش کرده اید را به این مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مواد به خورد هم بروند.

مرحله هشتم:

داخل قابلمه ای نچسب روغن بریزید و روی گاز قرار بدهید. برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و آن را صاف کنید.

مرحله نهم :

برنج ساده را روی آن بریزید و فشار بدهید تا بعد از دم کشیدن، قالبی از قابلمه بیرون بیاید.

مرحله دهم :

در قابلمه دمکنی قرار بدهید و شعله را کمی زیاد کنید و زمانی که بخار به داخل قابلمه افتاد حرارت را کم کنید.

نکات مهم در تهیه ته دیگ زعفرانی

اگر می خواهید ته دیگ زعفرانی تردی داشته باشید، تا لحظه ی آخر کشیدن برنج باید زیر قابلمه روشن باشد مگرنه ته دیگ شما نرم می شود.

برای سرو غذا می‌توانید ته دیگ ماست تخم مرغی را به قطعات منظم برش داده و در بشقاب‌های جداگانه برای هر فرد سرو کنید.

اگر می خواهید فقط ته دیگ درست کنید و برنج روی آن نریزید پس از ریخت مایع در تابه یا قابلمه درب آن را دم کنی بگذارید تا بپزد و بعد از 20 دقیقه آن را برگردانید و اجازه دهید تا سمت دیگر آن نیز بپزد.

شما می توانید از ادویه های همچون آویشن، پودر سیر و پیاز نیز در مایع ته دیگ استفاده کنید.

برخی افراد حدود یک قاشق گلاب نیز به این مایع اضافه می کنند که این کار سلیقه ای است.

شما می توانید به جای زدن دو عدد تخم مرغ کامل از 3 عدد زرده تخم مرغ استفاده کنید.

بهتر است از ماست پرچرب و ترش برای تهیه مایع ته چین استفاده کنید.

کف قابلمه باید با روغن کاملاً چرب شود، این نکته باعث می‌شود تا ته دیگ به ظرف نچسبیده و خراب نشود.

هنگام ترکیب‌کردن برنج با سایر مواد به آرامی و تنها از یک جهت هم بزنید زیرا هم زدن زیاد سبب می شود دانه‌های برنج خُرد شده و زیبایی ظاهری آن کم شود.

منبع: نمناک

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *