ترشی سالاد فصل یکی از پرطرفدارترین ترشیهای زمستانی است که طعم تند و دلپذیری دارد. استفاده از رب گوجه در این ترشی، رنگ و طعم آن را غنیتر میکند و باعث متفاوت تر شدن این ترشی خواهد شد.
برای درست کردن ترشی خوشمزه خانگی، هرچقدر هم ایده داشته باشید بازهم دوست دارید طعم متفاوت دیگری را امتحان کنید چراکه وسوسه تست یک طعم جدید کنار غذا، تجربه لذت بخشی را ایجاد میکند. در ادامه مطالب آموزش شور و ترشی، امروز رسپی ترشی سالاد فصل با بر گوجه فرنگی را خواهیم داشت که به راحتی میتوانید درمنزل آن را تهیه و نوش جان کنید.
گل کلم عدد بزرگ
کرفس دسته
بادمجان نیم کیلوگرم
خیار 750 گرم
هویج 1 کیلوگرم
موسیر 70 گرم
سیر 1 بوته
فلفل تند 5 عدد
سیاهدانه 2 قاشق غذاخوری
تخم گشنیز 3 قاشق غذاخوری
پودر گلپر نصف قاشق چایخوری
آب 1/5 لیتر
سرکه قرمز 1 لیتر
رب گوجه فرنگی نیم کیلوگرم
نمک به مقدار دلخواه
موسیرها را بشویید و مقداری آب سرد روی آنها بریزید و اجازه دهید به مدت ۱ تا ۲ ساعت خیس بخورند.
گل کلم را تکه تکه کنید و در یک قابلمه یا تشت بزرگ بریزید و بعد از ۱۵ دقیقه کاملا بشویید.
بادمجانها را بشویید و پوست گرفته و به صورت نگینی خرد کنید.
هویجها را هم به صورت حلقهای یا نگینی خرد کنید و کنار بگذارید.
ساقه و برگهای کرفس را کاملا بشویید و خرد کنید.
خیارها را هم بشویید و خرد کنید.
سیرها را پوست بگیرید و خرد کنید.
فلفلهای تند را هم بشویید و خرد کنید.
رب گوجه فرنگی را در یک ظرف بریزید و نیم لیتر آب به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مایه رقیق به دست بیاید.
به رب گوجه فرنگی رقیق شده، تخم گشنیز، سیاه دانه و پودر گلپر را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
۱ لیتر آب و ۱ لیتر سرکه قرمز را در قابلمه بریزید تا بجوشد.
هویجهای خرد شده را در مایه ترشی بریزید و حدود ۵ دقیقه دیگر بجوشانید تا کمی نرم شوند. سپس کرفسها را اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر بجوشانید.
بادمجان، گل کلم و خیار را اضافه کنید و هم بزنید.
موسیرها را در قابلمه بریزید.
سیر و فلفلهای تند را ریخته و هم بزنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید و ۳ تا ۴ دقیقه دیگر مواد را بپزید.
مایه رب گوجه و ادویه را به مایه ترشی و سبزیجات نیمپز شده اضافه کنید.
همه مواد را هم بزنید و در صورت غلیظ بودن، کمی آب جوشیده یا سرکه اضافه کنید.
نمک را هم در آخر اضافه کنید.
شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مایه ترشی سرد شود.
شیشههای ترشی را بشویید و خشک کنید و ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب در حال جوش بگذارید.
سپس شیشهها را پس از سرد شدن، خشک کنید.
ترشی ربی را در شیشه بریزید.
۲ تا ۳ ساعت صبر کنید و بعد درب شیشه ترشی را محکم ببندید.
شیشههای ترشی درب بسته را یک شبانهروز وارونه بگذارید تا هوای اضافی آنها خارج شود.
شیشه ها را جای خشک، خنک و به دور از تابش نور خورشید قرار دهید.
بعد از یک هفته یا ده روز ترشی ربی جا می افتد، شیشه ترشی را باز کنید و آن را سرو کنید.
بعد از باز کردن درب شیشه ترشی حتما آن را در یخچال قرار دهید تا کپک نزند.
تخم گشنیز را آسیاب کرده یا به صورت پاک شده و درسته در ترشی استفاده کنید.
ترشی ربی مشهدی را به مدت ۱ و نیم ماه، بدون کپک زدن در یخچال میتوانید نگه دارید.
به هیچ وجه قاشق خیس یا آلوده در شیشه ترشی نزنید.
از دبه یا ظرف پلاستیکی برای نگهداری ترشی ربی استفاده نکنید.
بهتر است بعد از ریختن ترشی در شیشه، چند ساعت درب شیشه را باز بگذارید تا گاز آن خارج شود.
منبع: نمناک
فراشپز- مصرف مکملها تأثیر فراوانی را بر سلامت انسان دارد، اما این مسأله با اما…
فراشپز- عادات سالم سبک زندگی مانند ورزش، رژیم غذایی متعادل و مصرف مکملهای مناسب همگی…
فراشپز- شاید وقتی اسم خورشت لوبیا سبز را بشنوید یاد لوبیاپلو بیفتید؛ هرچند این خورشت…
فراشپز- ششانداز در شیراز و زنجان و گیلان و .. درست میشود و جالب اینکه…
فراشپز- احتمالا وقتی تیتر این گزارش را دیدید تعجب کردید که مگر با گل کلم…
فراشپز- قورما شورباسی یا شوربای گوشت قورمای تبریز همان طور که از اسمش پیداست، یکی…