منتو یک پیراشکی افغانی خوشمزه بوده که غذا رسمی افغانستان هم محسوب می شود، ما طرز تهیه پیراشکی منتو را برایتان آماده کرده ایم.
منتو یا مانتو یکی از غذاهای محلی افغانستان است که به دلیل طعم لذیذش، طرفداران بسیاری دارد. منتو در واقع نوعی پیراشکی است که با گوشت و ادویههای مخصوص پر میشود و به سفره های مردم افغانستان در مهمانی ها رنگ می بخشد. شما میتوانید این خوراک را در اندازههای دلخواه درست کنید و با انواع مختلفی از سس آن را مزهدار کنید.
مرحله اول:خمیر منتو
برای تهیه منتو شما باید خمیر را ابتدا آماده کنید. برای این کار:
تخم مرغ 1 عدد
آرد سه صفر 375 گرم
نمک 1/5 قاشق چایخوری
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه خمیر منتو
در یک ظرف تخم مرغ را با همزن مخلوط کنید.
مقداری آب به تخم مرغ بیافزایید و دوباره هم بزنید.
آرد، روغن و نمک را اضافه کنید.
مواد را با هم مخلوط نمایید.
با دست شروع به ورز دادن خمیر کنید.
اگر خمیر خشک است و آرد روی سطح خمیر وجود دارد، مقداری آب اضافه کرده و خمیر را ورزدهید.
روی خمیر را با سلفون بپوشانید تا 30 دقیقه استراحت کند.
روی ظرف خمیر را با پارچهای بپوشانید.
مرحله دوم:طرز تهیه مواد میانی منتو
مرحله دوم تهیه منتو، طبخ مواد میانی آن است که در ادامه آورده ایم.
گوشت چرخ کرده 500 گرم
گشنیز تازه 1 دسته
پیاز متوسط 2 عدد
سیر 2 حبه
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
زردچوبه نصف قاشق چایخوری
تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون به مقدار لازم
طرز تهیه مواد داخل منتو
پیازها را پوست کنید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.
در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و روی گاز قرار دهید.
اجازه دهید روغن کمی گرم شود،سپس پیاز خرد شده را درون ماهیتابه بریزید.
بعد از تفت و سبک شدن پیاز، سیر را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
گوشت چرخ شده را همراه با نمک، فلفل، تخم گشنیز و زردچوبه در ماهیتابه بریزید.
اجازه دهید گوشت کمی تفت بخورد.
به گوشت درون ماهیتابه، گشنیز خرد شده اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله سوم:آماده نمودن چاشنی منتو
در این مرحله شما باید چاشنی و سس منتو را تهیه نمایید.بدین صورت که:
مواد لازم تهیه چاشنی منتو
لپه پخته شده 1 پیمانه
ماست چکیده 2 قاشق غذاخوری
نمک نصف قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز نصف قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
سیر 2 حبه
طرز تهیه سس منتو
لپه را بپزید.
در تابه ای سیر رنده شده را تفت داده و به آن لپه، نمک، تخم گشنیز و زردچوبه بیافزایید و کمی تفت میدهیم.
رب را به مواد اضافه کنید و تفت دهید.
بگذارید مواد جا بیافتد.
در ظرف دیگر ماست، نمک و دو حبه سیر رنده را باهم ترکیب کنید.
مرحله چهارم:پیچاندن خمیر
مرحله چهارم تهیه منتو پیچاندن مواد در خمیر منتو است که نیازمند دقت فراوان است.
در این مرحله:
خمیر را بعد از نیم ساعت استراحت از ظرف خارج کرده و روی تخته کار قرار دهید.
خمیر را به دو قسمت تقسیم نمایید.
یکی از چونهها را برداشته و با وردنه نازک کنید.
خمیر را به دایرههای کوچک تقسیم نمایید.
ضخامت خمیر منتو باید خیلی کم باشد.
مخلوط گوشت را در مرکز هر یک از خمیرها قرار دهید.
لبههای خمیرها را به هم بچسبانید.
در ظرفی مقداری کمی روغن ریخته و خمیر را به روغن مایع آغشته نمایید.
خمیرها را پخاریز یا آبپز کنید، ولی مراقب باشید که خمیرها باز نشوند.
مرحله آخر:سرو منتو
برای سرو می توانید هم لعاب را جداگانه بگذارید یا روی منتو هایتان بریزید.
مخلوط ماست و سیر را در دیسی ریخته و پخش کنید.
خمیرهای منتو را روی آن بریزید.
چاشنی منتو را روی خمیرهای بریزید.
غذایتان را با گشنیز تازه تزئین نمایید.
نکات مهم
منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید.
برای تهیه منتو می توانید از گوشت گوساله یا گاو استفاده میکنند.
دستورهای مختلفی برای تهیه خمیر و چاشنیها آن وجود دارد.
تهیه این غذا نیازمند صرف زمان و حوصله میباشد و زمان آمادهسازی آن 3 تا 2 ساعت زمان لازم دارد.
برای بخار پز کردن منتوها میتوانید از یک سبد فلزی بر روی قابلمه استفاده کنید.
خمیر این غذا را میتوانید به صورت آماده از فروشگاهها تهیه کنید.
نکات تکمیلی در مورد منتو غذای افغانی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
منتو غذای افغانی را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 10 نفر مناسب میباشد .
منبع: نمناک