فراشپز- وقتی که در دسرها و شیرینیها اثری از میوه باشد آن دسر و شیرینی هیجانانگیزتر میشود.
حالا اگر در هر فصل بتوان از میوههای مخصوص همان فصل در پخت کیک و شیرینیها استفاده کرد که دیگر بهترین انتخاب است.
مواد لازم
۵ عدد آلوی سیاه
۲ /۱ یک پیمانه آرد
۱ ق چ بیکینگ پودر
۲ /۱ ق چ نمک
۲۰۰ گرم کره
۲ /۱ یک پیمانه شکر
۲ عدد تخممرغ
۲ /۱ ق چ وانیل
۲ /۱ پیمانه شیر
۱. نیمی از کره (۱۰۰ گرم) را به همراه نیمی از شکر (یا حدود سهچهارم پیمانه) در ظرفی بریزید و با همزن برقی خوب بزنید تا یکدست شود و مخلوطی کرمرنگ به دست بیاید.
آلوها را خوب بشویید و از وسط نصف کنید. هسته آنها را جدا کرده و هر نیمه از آلو را به ورقههایی شبیه به هم و یک اندازه برش بزنید.
۲. قالب کیکتان را آماده کرده و ته قالب کاغذ روغنی بگذارید. فر را با درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
روی کاغذ روغنی ته قالب، مخلوط کره و شکر هم زده شده را ریخته و خوب آن را پهن و یکدست کنید. حالا نوبت چیدن برشهای آلوست.
آنها را به شکل دلخواه روی مخلوط کره و شکر (در اینجا دورانی، از مرکز به سمت بیرون قالب) بچینید.
۳. نیمه باقیمانده از کره را با باقیمانده شکر در کاسه ریخته و باز با همزن برقی هم بزنید. بعد تخممرغها را هم شکسته به ظرف شکر و کره اضافه کنید، وانیل را هم ریخته و مخلوط را هم بزنید.
آرد و بیکینگ پودر و نمک را با یکدیگر مخلوط کرده و الک کنید. نیمی از این مخلوط آردی را به کاسه حاوی شکر، کره و تخممرغ افزوده و هم بزنید.
۴. حالا نوبت باقیمانده آرد و شیر است. اول شیر را افزوده و خوب هم بزنید و بعد نیمه باقیمانده آرد را هم ریخته و مایه کیک را مخلوط و یکدست کنید.
این مایه خمیری شکل کیک را روی آلوهای چیدهشده در قالب بریزید و با لیسک (قاشق مخصوص هم زدن کیک) آن را صاف کنید.
۵. قالب را در فر گذاشته و به مدت ۴۵ ـ ۳۵ دقیقه صبر کنید تا کیک بپزد.
بعد از این مدت قالب را از فر درآورید و حداقل یک ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد از خنک شدن کیک را از قالب برگردانده و آرام کاغذ روغنی را از روی سطح کیک جدا کنید.
فوتوفن
قبل از شروع به درست کردن کیک، کره را از یخچال بیرون بگذارید تا به دمای محیط برسد و نرم شود.
منبع: همشهری