بادمجان به عنوان یکی از محصولات کشاورزی پرطرفدار در بسیاری از غذاهای خوشمزه مانند کشک و بادمجان، یتیمچه، میرزا قاسمی و خورش قیمه مورد استفاده قرار می‌گیرد و طعمی بی‌نظیر به غذاها می‌بخشد.

اگر جزو افرادی هستید که به غذاهای حاوی بادمجان علاقه دارند، می‌دانید که سرخ کردن روغن، چالشی است که می‌تواند سلامت بدن را در طولانی‌مدت تهدید کند.

اما آیا روشی وجود دارد که مصرف روغن هنگام سرخ کردن بادمجان به حداقل برسد؟ در ادامه به بررسی بهترین روش سرخ کردن بادمجان می‌پردازیم. بدیهی است که هر کدام از این روش‌ها، مزایا و معایبی دارند که باید متناسب با نیاز و سلیقه خود بهترین انتخاب را داشته باشید.

سرخ کردن بادمجان با ماست

یکی از راهکارهایی که به عنوان بهترین روش سرخ کردن بادمجان شناخته می‌شود، سرخ کردن با ماست است. در این روش، بادمجان را پوست می‌کنیم و به قطعات دلخواه تقسیم می‌کنیم. سپس، آن‌ها را در ماست قرار می‌دهیم؛ به صورتی که دو طرف بادمجان‌ها کاملا به ماست آغشته شوند.

در ادامه بادمجان‌ها را داخل ماهیتابه‌ای با روغن داغ قرار می‌دهیم تا سرخ شوند. در این روش، ماست مانع از تیره شدن بادمجان‌ها می‌شود. در واقع، این راهکار موجب پخت کامل بادمجان با جذب کم‌تر روغن و رنگ طلایی با ظاهر مناسب می‌شود. از طرفی، ترکیب ماست و بادمجان، طعم تلخ آن را می‌گیرد و ترکیبی ملایم‌تر ارائه می‌دهد.

لازم به ذکر است وجود ماست روی سطح بادمجان، از سوختگی بادمجان هنگام سرخ کردن جلوگیری می‌کند و به همین دلیل، موجب تردشدن آن می‌شود. تمام موضوعات ذکر شده باعث می‌شود تا بسیاری از افرادی که می‌خواهند از بادمجان در ترکیبات مختلف مانند خورش قیمه مجلسی استفاده کنند، از این روش سرخ کردن بهره ببرند.

شاید با خودتان بگویید که چه نوع ماستی برای این کار مناسب‌تر است؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که ماست پرچرب انتخاب بهتری به شمار می‌رود. ضمنا، استفاده از ادویه‌های مختلف مانند نمک، فلفل، زردچوبه و دیگر چاشنی‌ها می‌توانند طعم لذیذتری به بادمجان ببخشند.

سرخ کردن بادمجان با نمک، زردچوبه و سیر

اگر به دنبال روشی هستید که طعمی لذیذ و عطری خوش به بادمجان‌ها پس از سرخ کردن ببخشد، ترکیب نمک، زردچوبه و سیر بسیار مناسب است. در این روش، مقداری زردچوبه و نمک را با یک‌دیگر ترکیب می‌کنیم و در آخر قطعات کوچک سیر را به آن می‌افزاییم. البته در صورتی که سیر ندارید، می‌توانید از پودر سیر استفاده کنید. جذب کم روغن در این روش از سرخ کردن بادمجان، ترکیبی رژیمی اما دل‌نشین به وجود می‌آورد. از طرفی ترکیبات معطر موجود در این روش پخت و پز، طعمی دل‌پذیر به بادمجان‌ها می‌بخشد.

البته توجه داشته باشید که در این روش، بادمجان‌ها طعم زردچوبه را جذب می‌کنند؛ بنابراین، فقط می‌توانید از آن‌ها در غذاهایی استفاده کنید که طعم زردچوبه تداخلی با سایر چاشنی‌ها نداشته باشد.

سرخ کردن بادمجان با نمک

اگر به دنبال بهترین روش سرخ کردن بادمجان با کم‌ترین مصرف روغن می‌گردید، از ترکیب بادمجان با نمک استفاده کنید. طی این روش، بادمجان‌ها را پوست می‌کنید. سپس، آن‌ها را به محلول آب و نمک اضافه می‌کنید. توجه داشته باشید که شوری نمک جذب بادمجان می‌شود. بنابراین، از استفاده بیش از حد نمک جلوگیری کنید.

استفاده از نمک در سرخ کردن بادمجان مزایای مختلفی دارد که باعث شده است این ترکیب از گذشته تا امروز، هم‌چنان کاربرد داشته باشد. در واقع استفاده از نمک، طعم تلخ بادمجان را می‌گیرد و به همین دلیل، ترکیبی خوش طعم را به شما ارائه می‌دهد. از طرفی، باعث پخت کامل‌تر بادمجان می‌شود که آن را ترد و دل‌نشین می‌کند. به همین دلیل، بادمجان سرخ شده با نمک می‌تواند در غذاهای مختلف مانند انواع خورش، سالاد و حتی دسر مورد استفاده قرار گیرد.

توجه داشته باشید، مدت زمانی که بادمجان در محلول آب نمک قرار می‌گیرد، روی مصرف روغن آن تاثیر دارد. بنابراین، اگر عجله دارید حداقل نیم ساعت بادمجان‌ها را داخل ترکیب آب و نمک بگذارید. اما اگر فرصت کافی در اختیار دارید، می‌توانید از شب قبل بادمجان‌ها را داخل ترکیب آب و نمک قرار دهید. در ادامه، حتما بادمجان‌ها را داخل یک دستمال تمیز قرار دهید تا آب اضافی‌شان جذب شود.

سرخ کردن بادمجان با سفیده تخم مرغ و شیر

یکی از روش‌های نوین سرخ کردن بادمجان، به استفاده از سفیده تخم مرغ و شیر اختصاص پیدا می‌کند. در این روش، ابتدا سفیده تخم مرغ را از زرده آن جدا می‌کنیم. سپس، آن را هم می‌زنیم تا به مایعی غلیظ و یک دست تبدیل شود. در ادامه، بادمجان‌های پوست کنده را درون ترکیب ذکر شده قرار می‌دهیم. توجه داشته باشید که باید بلافاصله پس از این کار، بادمجان‌ها را درون روغن داغ سرخ کنید.

می‌توان گفت که استفاده از سفیده تخم مرغ و شیر به عنوان بهترین روش سرخ کردن بادمجان، پوششی عایق روی بادمجان ایجاد می‌کند که مانع از جذب روغن اضافی می‌شود. شما می‌توانید برای طعم بهتر بادمجان‌ها در این روش، اول آن‌ها را درون ترکیب آب و نمک قرار دهید تا تلخی‌شان گرفته شود. سپس، بادمجان‌ها را به مخلوط شیر و سفیده تخم مرغ بیفزایید. البته، اضافه کردن نمک، فلفل و دیگر ادویه‌ها به ترکیب سفیده تخم مرغ و شیر، در طعم بادمجان تاثیر به سزایی دارد.

بالا نگه داشتن روغن در سرخ کردن بادمجان

یکی از مهم‌ترین موضوعات در سرخ کردن بادمجان، دما و مقدار روغن مورد استفاده است. اگر دمای روغن پایین باشد، باید زمان بیش‌تری را به سرخ کردن هر بادمجان اختصاص دهید. بنابراین، بادمجان‌ها روغن بیش‌تری جذب می‌کنند و رنگ تیره‌تری می‌گیرند. در حالی که سرخ کردن بادمجان در روغن کم، رنگ طلایی به آن می‌بخشد و ظاهری شاداب‌تر به بادمجان‌ها می‌دهد. به همین دلیل، مهم است که ابتدا روغن را داغ کنید و سپس، پخت بادمجان‌ها را شروع کنید. البته، توجه داشته باشید که داغ کردن روغن باید به صورت تدریجی انجام شود. در غیر این صورت، بادمجان طعم و رنگ ایده‌آلی به خود نمی‌گیرد.

از طرفی، مطمئن شوید که دمای روغن در تمام سطح ماهیتابه یکسان است. این موضوع به شما کمک می‌کند تا پخت تمام بادمجان‌ها را در بازه زمانی یکسانی انجام دهید و در این میان، شاهد پخته شدن ناقص برخی از بادمجان‌ها نباشید.

سخن پایانی

سرخ کردن بادمجان، موضوع مهمی است که قبل از استفاده از بادمجان در غذاهای مختلف باید مورد بررسی قرار دهید. ما در این مطلب به بررسی بهترین روش سرخ کردن بادمجان پرداختیم. سپس، توضیح دادیم که هر کدام از این روش‌ها چه تاثیری در طعم، رنگ و عطر بادمجان دارند.

منبع: همشهری

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *