فراشپز- بولانی کچالو یکی از غذاهای لذیذ و محبوب افغانستانی است با طرز تهیه آسان و ارزان. طرز تهیه بولانی تره و سیب زمینی بدون گوشت، جزو غذاهای فوری است.
بولانی کچالو افغانی با سیب زمینی و سبزیجات از غذاهای معروف و دلچسب بین المللی میباشد که مخصوص کشور افغانستان است. این غذا طرز تهیه آسانی دارد که و در لیست غذای سریع و آسان برای ناهار و شام قرار میگیرد که دستور پخت آن را در این بخش از آشپزخانه نمناک خواهیم داشت.
مواد لازم بولانی کچالو
آرد ۳/۵ پیمانه
نمک ۲ قاشق غذا خوری
روغن ۲ قاشق غذا خوری
آب ۱ و ۱/۴ پیمانه
مواد میانی میزان مواد میانی
سیب زمینی ۳ عدد
گشنیز ۱ پیمانه
پیاز حلقه شده ۲ پیمانه
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذا خوری
فلفل سبز ۱/۲ پیمانه
فلفل سیاه ۱ قاشق چایخوری
طرز تهیه بولانی کابلی کچالو
مرحله اول: ابتدا آرد و نمک و روغن را در یک کاسه مناسب بریزید و با کمک همزن با هم ترکیب کنید.
مرحله دوم: در این مرحلهای طرز تهیه بولانی سیب زمینی افغانی، آب را کم کم به خمیر اضافه کنید و هم بزنید خمیر شما نباید بیش از حد چسبناک باشد میتوانید مقدار آب را کمی افزایش دهید.
مرحله سوم: خمیری که آماده کردهاید را خوب ورز دهید و روی ظرف را سلفون بکشید و حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه بگذارید تا در یخچال استراحت کند.
مرحله چهارم: سیب زمینیهای بولانی کچالو افغانی را شسته سپس در یک قابلمه آبپز کنید و پس از پخت، پوست آن را جدا کنید سپس در یک ظرف مناسب کمی آنها را له کنید.
مرحله پنجم: دو قاشق روغن در داخل ماهیتابهای مناسب بریزید و اجازه دهید تا داغ شود سپس فلفل سبز را شسته و خرد کنید و داخل ماهیتابه ریخته و حدود ۱ دقیقه تفت دهید تا کمی سرخ شود. از ما درخواست طرز تهیه بولانی بدون روغن را داشتید که در مطلب بعدی آموزش خواهیم داد و این مطلب طرز تهیه بولانی افغانی با روغن است.
مرحله ششم: پیاز را نیز شسته و حلقه حلقه خرد کنید حدودا ۲ عدد پیاز کافی میباشد. پیازهای خرد شده را به فلفلها اضافه کرده و تفت دهید.
مرحله هفتم: گشنیز را که شسته و ریز خرد کردهاید را به مواد تابه اضافه کنید.
مرحله هشتم: سیب زمینی له شده را نیز به مواد تابه اضافه کنید و تابه را از روی حرارت بردارید. ادویههای موجود در لیست مواد لازم برای خمیر بولانی و مواد میانی این غذا را نیز به آن اضافه و خوب با یکدیگر ترکیب کنید.
مرحله نهم: خمیر را از کاسه بیرون آورده و آن را به هشت قسمت مساوی تقسیم کنید. یکی از تکههای خمیر را برداشته و روی بقیه خمیرها را بپوشانید
مرحله دهم: روی تخته کمی آرد بریزید و خمیر را روی آن قرار دهید و به شکل دایرهای و به قطر حدود ۲۰ سانتی متر باز کنید.
مرحله یازدهم: روی نصف خمیر کمی از مواد داخل پیراشکی را بریزید، به طوریکه این مواد یک سانت از لبه دایره فاصله داشته باشد سپس روی آن را با نصف دیگر خمیر بپوشانید با کمک چنگال به هم بچسبانید.
مرحله دوازدهم: حال در تابهای روغن بریزید و دو طرف بولانی را خوب سرخ کنید. بولانی کچالو خوشمزه شما که یک غذای معروف افغانستانی است، حاضر شد؛ نوش جان.
منبع: نمناک