سبزیجات پایه ثابت بسیاری از غذاهای ایرانی مانند خورشت، کوفته، دلمه، کوکو و… است که هر کدام با ترکیب خاصی از سبزیجات تهیه می‌شوند.

به گزارش فرادید؛ همانطور که می‌دانید، سبزی یکی از مهمترین مواد اولیه برای تهیه غذاهای ایرانی است. قرمه سبزی، انواع آش، کوفته، مرغ شکم پر، انواع سبزی پلو، انواع دلمه و… همگی غذاهای مشهور و خوشمزه ایرانی هستند که برای پخت آنها به سبزیجات گوناگون و معطر نیاز داریم. برای مثال سبزی آش یکی از مهم‌ترین موادی است که در پخت انواع آش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

هرچند بسیاری از افراد تصور می‌کنند که حبوبات اصلی‌ترین ماده به کار رفته در آش است، حقیقت این است که عطر و طعم آش عمدتاً از سبزیجات استفاده شده در آن تأمین می‌شود؛ بنابراین هرچه سبزی غذای شما تازه‌تر و خوش عطرتر باشد، غذای شما هم خوشمزه‌تر خواهد شد.

اما دانستن اینکه در هر غذایی از چه ترکیب سبزیجاتی استفاده کنید تا غذای شما خوشمزه و خوش عطر شود، کار کمی مشکلی است که بسیاری از آن بی‌خبر هستند و معمولا ترکیب سبزی مخصوص پخت هر غذا را بر عهده سبزی فروش می‌گذارند.

ما در این مطلب می‌خواهیم سبزی مخصوص هر غذا را که برای تهیه آن لازم است، با شما کاربران گرامی به اشتراک بگذاریم، پس در ادامه مطلب همراه ما باشید.

سبزی مخصوص قرمه سبزی

جعفری، گشنیز، شنبلیله، برگ اسفناج و تره

سبزی مخصوص کوفته

مرزه، ترخون، جعفری، گشنیز، شوید و نعناع (به دلخواه)

سبزی مخصوص دلمه

جعفری، نعناع، شوید، پیازچه و ترخون

سبزی مخصوص آش رشته

گشنیز، جعفری، تره، اسفناج یا برگ چغندر و برگ سیر

سبزی مخصوص خورش کرفس

نعناع، جعفری، برگ و ساقه کرفس

سبزی مخصوص کوکو سبزی

گشنیز، جعفری، تره، شوید و کمی برگ سیر

سبزی مخصوص پلو

گشنیز، جعفری، کمی برگ سیر، تره، شوید و شنبلیله

سبزی مخصوص مرغ و ماهی شکم پر

گشنیز، جعفری، شوید و مقدار کمی شنبلیله

سبزی مخصوص آلو اسفناج

برگ اسفناج

سبزی معطر برای پخت آبگوشت

کمی ترخون و کمی مرزه

سبزی مخصوص قلیه ماهی

گشنیز و شنبلیله

تناسب سبزی برای پخت یک قلیه ماهی خوشمزه بسیار اهمیت دارد. توجه داشته باشید که نسبت گشنیز به شنبلیله تقریبا ۴ به ۱ است؛ یعنی اگر گشنیز شما ۸۰۰ گرم باشد، باید ۲۰۰ گرم شنبلیله داشته باشید. بهتر است میزان سبزی را به همین نسبت کم و زیاد کنید، در غیر این صورت قلیه ماهی شما تلخ خواهد شد.

سبزی مخصوص کلم پلو شیرازی

۳۰۰ گرم ریحان سبز و بنفش، ۱۵۰ گرم ترخان، ۱۰۰ گرم جعفری، ۲۰۰ گرم تره و ۲۵۰ گرم شوید

سبزیجات معطر برای طعم دادن به غذا

سبزیجات معطر نیز در آشپزی کاربرد زیادی دارند. سبزیجات معطر تازه برای استفاده در سالاد و سس نسبت به انواع خشک شده آنها بهتر هستند. استفاده از سبزیجات خشک شده در غذاهایی مانند خوراک یا خورش که زمان پخت طولانی‌تری دارند، بهتر است. سبزیجات خشک به صورت فریز شده عطر و بو و مزه بهتر و همچنین طعم قوی‌تری دارند؛ بنابراین نسبت به نوع تازه آن باید به مقدار کمتری از آنها استفاده کرد. اگر سبزیجات خشک شده را داخل ظروف در بسته و در جای تاریک نگهداری کنید، عطر و بوی آنها تا بیش از یک سال باقی می‌ماند و قابل استفاده است.

سبزیجات معطر مخلوط ترکیبی از مرزنجوش، ارگانو، رزماری، مرزه و آویشن هستند. از ترکیب این سبزیجات می‌توانید برای تهیه انواع سس، خوراک‌ها و غذاهایی که با گوجه فرنگی پخته می‌شوند، استفاده کنید. این سبزیجات برای روی انواع پیتزا و سیب زمینی سوخاری نیز کاربرد دارند. به طور کلی از ترکیب این سبزیجات می‌توانید برای تهیه خورش‌هایی که مرغ و گوشت دارند نیز استفاده کنید.

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *