فراشپز- ته دیگ زعفرانی از ته دیگ های مجلسی و پر طرفدار می باشد که تهیه آن در مجالس و مهمانی ها باب است در ادامه طرز تهیه این ته دیگ را بخوانید.
ته دیگ جزء جدا نشدنی سفرههای ایرانی بوده و در اکثر خانه ها تکهای از آن در کنار غذای اصلی سرو میشود. برای تهیه ته دیگ میتوانید از نان، برنج یا سیب زمینی استفاده کنید اما اگر تنها یک بار ته دیگ زعفرانی را امتحان کرده باشد، دیگر ته دیگ ها به مذاقتان خوش نمی آید! چرا که این نوع ته دیگ نه تنها خوشمزه است بلکه عطر و بوی خوبی دارد، مناسب مجالس و مهمانی ها بوده و به زیبا و رنگین شدن سفره کمک می کند. شما می توانید این ته دیگ لذیذ را به آسانی با استفاده از رسپی این بخش از نمناک تهیه کنید. طرز تهیه ته دیگ زعفرانی پر طرفدار را در نمناک بخوانید.
برنج 5 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
ماست 3/4 پیمانه
زعفران 1/5 قاشق غذاخوری
روغن 1/3 پیمانه
نمک به میزان لازم
برای داشتن یک ته دیگ رستورانی فوق العاده طبق مراحل زیر پیش بروید.
برنج را با کمی نمک بخیسانید و اجازه دهید حدود 3 ساعت خیس بخورد.
در یک قابلمه مناسب آب پر کرده و صبر کنید تا آب به جوش آید.
سپس برنجی که آب آن را گرفته اید را به آب جوش اضافه کنید.
پس از گذشت چند دقیقه که برنج نیم پز شد آن را آبکش کنید. بستگی به برنج و سلیقه ی شما دارد که چه زمانی برنج را آبکش کنید.
میتوانید با فشار دادن یک دانه برنج آمادگی آن برای آبکش شدن را تشخیص دهید. برنج باید نرم شده باشد و مقدار خیلی کم وسط آن سفید و سفت تر باشد تا آن را آبکش کنید.
در یک ظرف مناسب دو عدد تخم مرغ شکسته و هم بزنید.
حالا زعفران را به تخم مرغ اضافه و هم بزنید، سپس ماست را به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
در مرحله بعدی روغن را به این مواد افزوده و در آخر اندکی نمک به این مایع اضافه کرده و خوب ترکیب کنید.
2 پیمانه از برنجی که آبکش کرده اید را به این مواد اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا مواد به خورد هم بروند.
داخل قابلمه ای نچسب روغن بریزید و روی گاز قرار بدهید. برنج زعفرانی را کف قابلمه ریخته و آن را صاف کنید.
برنج ساده را روی آن بریزید و فشار بدهید تا بعد از دم کشیدن، قالبی از قابلمه بیرون بیاید.
در قابلمه دمکنی قرار بدهید و شعله را کمی زیاد کنید و زمانی که بخار به داخل قابلمه افتاد حرارت را کم کنید.
اگر می خواهید ته دیگ زعفرانی تردی داشته باشید، تا لحظه ی آخر کشیدن برنج باید زیر قابلمه روشن باشد مگرنه ته دیگ شما نرم می شود.
برای سرو غذا میتوانید ته دیگ ماست تخم مرغی را به قطعات منظم برش داده و در بشقابهای جداگانه برای هر فرد سرو کنید.
اگر می خواهید فقط ته دیگ درست کنید و برنج روی آن نریزید پس از ریخت مایع در تابه یا قابلمه درب آن را دم کنی بگذارید تا بپزد و بعد از 20 دقیقه آن را برگردانید و اجازه دهید تا سمت دیگر آن نیز بپزد.
شما می توانید از ادویه های همچون آویشن، پودر سیر و پیاز نیز در مایع ته دیگ استفاده کنید.
برخی افراد حدود یک قاشق گلاب نیز به این مایع اضافه می کنند که این کار سلیقه ای است.
شما می توانید به جای زدن دو عدد تخم مرغ کامل از 3 عدد زرده تخم مرغ استفاده کنید.
بهتر است از ماست پرچرب و ترش برای تهیه مایع ته چین استفاده کنید.
کف قابلمه باید با روغن کاملاً چرب شود، این نکته باعث میشود تا ته دیگ به ظرف نچسبیده و خراب نشود.
هنگام ترکیبکردن برنج با سایر مواد به آرامی و تنها از یک جهت هم بزنید زیرا هم زدن زیاد سبب می شود دانههای برنج خُرد شده و زیبایی ظاهری آن کم شود.
منبع: نمناک
فراشپز- رب نارنج از چاشنیهای اصیل و پرطرفدار در دستور پختهای شمال ایران است. این…
فراشپز- کوکو عدس از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در دسته غذاهای ساده…
فراشپز- به هر گوشه خیابان در خاورمیانه بروید، بدون شاورما مرغ را خواهید دی. شاورما…
فراشپز- کاتچین و کافئین موجود در چای سبز در درازمدت میزان متابولیسم را به طور…
فراشپز- از زمانهای قدیم، درباره فواید بیشمار خوردن میوهها و سبزیجات تازه برای سلامتی خیلی…
فراشپز- موز با شیر یک ترکیب محبوب است. اما آیا سالم است؟ فواید و عوارض…