فراشپز- خورش غوره مسما از خورشت های گیلانی، رسپی‌های مختلفی دارد و می‌توان آن را با گوشت مرغ، گوشت خورشتی یا گوشت چرخ کرده تهیه کرد.

اگر ذائقه شما غذاهای نسبتا ترش را می‌پسندد، احتمالا طرز تهیه غوره مسما، انتخابی جالب و متفاوت خواهد بود. این غذای گیلانی، طرفدران زیادی دارد و اگر فوت و فن‌های پخت آن را رعایت کنید، یک خورشت خوشمزه و اصیل ایرانی خواهید داشت. در ادامه، جدول مشخصات غذایی خورش غوره مسما را با هم می‌بینیم:

یکی از غذاهای خوشمزه تابستانی در لیست غذاهای گیلانی ، خورش غوره مسما است. این خورشت گیلانی، رسپی‌های مختلفی دارد و می‌توان آن را با گوشت مرغ، گوشت خورشتی یا گوشت چرخ کرده تهیه کرد. در ادامه، مواد لازم و طرز تهیه غوره مسما با مرغ را به صورت مرحله به مرحله شرح می‌دهیم و پس از آن، به سراغ ۲ رسپی دیگر این غذای خوشمزه با گوشت گوسفندی یا گوساله می‌رویم.

مواد لازم برای تهیه غوره مسما با مرغ

برای تهیه این خورشت خوشمزه گیلانی، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مرغ چند تکه ران و سینه ۵۰۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
سیر ۲ حبه
بادمجان متوسط ۵ عدد
غوره ۱ لیوان
گوجه فرنگی ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
روغن مایع به مقدار لازم

مراحل تهیه غوره مسما گیلانی

در طرز تهیه غوره مسما با مرغ هم مانند طرز تهیه آلو مسمای گیلانی، از سینه یا ران مرغ استفاده می‌شود. برای تهیه غوره مسما، مطابق مراحل زیر پیش بروید:

مرحله اول: ابتدا مرغ‌ها را بشویید و آن‌ها را داخل آبکش بگذارید تا آب آن‌ها کاملا خارج شده و خشک شوند. سپس، کمی نمک و فلفل به مرغ‌ها بزنید و آن‌ها را با مقداری روغن در قابلمه‌ای مناسب، سرخ کنید.
مرحله دوم: در ادامه، در قابلمه حاوی مرغ، کمی رب بریزید و پس از اینکه رب کمی تفت خورد و بوی خامی آن از بین رفت، مقداری زعفران دم‌کرده به تابه اضافه کنید.
مرحله سوم: حالا ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید مرغ با حرارت ملایم به آرامی بپزد.
مرحله چهارم: در ادامه طرز تهیه غوره مسما، پیاز را پوست بگیرید و بشویید. سپس، به صورت ریز خرد کرده و در ظرفی جداگانه تفت دهید تا طلایی شوند.
مرحله پنجم: سپس، زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه کنید و بعد از چند دقیقه، غوره‌ها را هم داخل تابه پیاز بریزید. غوره‌ها را به اندازه‌ای تفت دهید که رنگ آن‌ها تغییر کند.
مرحله ششم: مخلوط غوره و پیاز را در قابلمه حاوی مرغ بریزید و حرارت شعله را کم کنید تا مواد با هم بپزند و مزه‌ها به خورد هم بروند.
مرحله هفتم: بادمجان‌ها را پوست بگیرد و مقداری نمک بزنید. سپس در یک آبکش قرار دهید تا آب تلخ آن‌ها خارج شود. در ادامه، بادمجان‌ها را شسته، خشک کرده و در مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله هشتم: در ادامه از دستور پخت غوره مسما گیلانی، گوجه‌ها را از وسط برش زده و در تابه‌ای دیگر کمی سرخ کنید.
مرحله نهم: وقتی مرغ به طور کامل پخته شد، بادمجان‌ها و گوجه‌های سرخ شده را در قابلمه خورشت بریزید و اجازه دهید تمام این مواد، یک ربع با هم بجوشند.
حالا خورشت غوره مسمای گیلانی شما آماده است و می‌توانید آن را در کنار برنج و سایر مخلفات دلخواه، سرو کنید.

نکته: بهتر است از بادمجان‌های متوسط و بدون تخمه استفاده کنید.

طرز تهیه غوره مسما با گوشت خورشتی

در این رسپی، نیازی به استفاده از گوجه و بادمجان نیست و باید به ترتیب زیر عمل کنید:

۱ عدد پیاز را با مقداری روغن تفت دهید. بعد از اینکه پیازها کمی طلایی و سبک شدند، ۲ حبه سیر را به آن اضافه کنید سپس مقداری هم زردچوبه بریزید. در ادامه، ۴۰۰ گرم گوشت خورشتی را داخل تابه پیاز بریزید. حال رب را اضافه کرده و پس از تفت دادن همه مواد با هم، اجازه دهید گوشت با مقداری آب، در حرارت ملایم کاملا بپزد. بعد از پخته شدن کامل گوشت، ۵۰۰ گرم جعفری و ۱۰۰ گرم نعنای تفت داده شده را داخل قابلمه خورشت بریزید و چند دقیقه بعد ۱ لیوان غوره تازه را همراه با مقداری نمک و فلفل به خورشت اضافه کنید. حالا درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خورش غوره مسما با حرارت ملایم، کاملا جا بیفتد.

طرز تهیه خورش غوره مسما با گوشت چرخ کرده

روش تهیه بادمجان غوره مسما با گوشت هم نسبتا مشابه با دستور بالاست. برای تهیه این خورشت، به ازای ۲۰۰ گرم گوشت چرخ کرده، به ۱ عدد پیاز، ۳ عدد گوجه، ۵۰۰ گرم بادمجان و نصف پیمانه غوره نیاز است.

ابتدا تلخی بادمجان‌ها را با استفاده از آب و نمک بگیرید و پس از شستن، آن‌ها را در مقداری روغن سرخ کرده و کنار بگذارید. گوجه‌ها را هم به صورت جداگانه سرخ کنید سپس در همان تابه، پیاز را با گوشت چرخ کرده، کمی ادویه و رب تفت دهید. در ادامه، بادمجان‌ها و گوجه‌های سرخ شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید. در نهایت با اضافه کردن ۲ لیوان آب و مقداری نمک و فلفل اجازه دهید محتویات قابلمه با حرارت ملایم بپزد. یک ربع پایانی پخت، غوره‌ها را اضافه کرده و پس از اینکه خورشت جا افتاد، آن را از روی حرارت بردارید.

منبع: چی شی

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *