خورش کرفس با لوبیا؛ یک تجربه جدید و متفاوت

فراشپز- خورش کرفس با لوبیا یکی از خورشت‌های خوشمزه و مشهور ایرانی است که از ترکیب کرفس با گوشت و لوبیا تهیه می‌شود.

به گزارش فرارو،  خورش‌ها از غذا‌های اصیل و پایه ثابت سفره‌های غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهر‌های مختلف ایران خورش‌ها را به سبک‌ها و روش‌های گوناگون طبخ می‌کنند. خورش کرفس یکی از خورش‌های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که شبیه به قرمه سبزی است با این تفاوت که برای تهیه آن از ساقه و برگ کرفس استفاده می‌شود و به همین دلیل غذایی بسیار پر خاصیت و مقوی است. این خورش در نقاط مختلف ایران با روش‌های گوناگونی طبخ می‌شود.

خورش کرفس با لوبیا نوعی روش طبخ برای این خورش است که در آن از لوبیا قرمز استفاده می‌شود و شباهت زیادی به قرمه سبزی دارد. اگر عاشق خورش کرفس هستید و مدل‌های مختلفی را برای درست کردن آن امتحان کرده‌اید، این روش را هم امتحان کنید و مطمئن باشید مشتری دائمی آن خواهید شد. در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورش کرفس و لوبیا همراه ما باشید.

مواد لازم

کرفس: ۳۰۰ گرم
گوشت خورشتی: ۳۰۰ گرم
لوبیا قرمز: ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری سرخالی
نمک، فلفل قرمز و سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
نعناع خشک: به میزان لازم
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم

طرز تهیه

برای درست کردن این خورش کرفس خوشمزه ابتدا لوبیا را از شب قبل خیس بدهید و همراه با مقداری آب نیم‌پز کنید. پیاز را پوست و خرد کنید، سپس همراه با مقداری روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود. مقداری زردچوبه روی پیاز بریزید و گوشت خورشتی را اضافه کنید. فلفل سیاه و قرمز بریزید و گوشت را یک دقیقه تفت بدهید. در مرحله بعد رب گوجه را اضافه کنید و سی ثانیه تفت بدهید، سپس لوبیای نیم‌پز را همراه با دو لیوان آب جوش داخل قابلمه خورش بریزید و درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت و لوبیا بپزد. در این فاصله ساقه و برگ کرفس را به صورت جداگانه خرد کنید. مقداری روغن داخل یک ماهی تابه بریزید.

ابتدا ساقه کرفس خرد شده را حدود ۵ دقیقه با روغن تفت بدهید، سپس ساقه‌های سرخ شده را خارج کنید و برگ کرفس خرد شده را به روغن اضافه کنید و انقدر تفت بدهید تا رنگ سبزی تیره شود. مقداری نعناع خشک اضافه کنید و یک دقیقه دیگر سبزی را تفت بدهید. بعد از اینکه گوشت و لوبیا پخت، کرفس سرخ شده را به خورش اضافه کنید و خوب هم بزنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و یک ساعت دیگر زمان بدهید تا خورش با سبزی بجوشد و به روغن بیاید. در آخر آب لیمو و زعفران دم کرده را اضافه کنید و ۱۵ دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. خورش کرفس و لوبیا خوشمزه ما آماده سرو است که می‌توانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم

۱ ـ برای خوشمزه شدن خورش کرفس بهتر است حدود صد گرم سبزی قرمه سرخ شده را همراه با نعناع به برگ کرفس اضافه کنید که تاثیر زیادی در طعم آن دارد.
۲ ـ برای بهتر شدن طعم خورش کرفس می‌توانید اواخر پخت کمی پیاز داغ به خورش اضافه کنید.
۳ ـ برای تهیه خورش کرفس بهتر است از گوشت گوسفند استفاده کنید؛ زیرا در چرب شدن و لعابی شدن خورش موثر است؛ همچنین میتوانید از لوبیا چیتی برای تهیه خورش کرفس استفاده کنید.

فراشپز

Recent Posts

ترفند‌هایی برای تهیه خورشت اناری در روز‌های کوتاه پاییزی

فراشپز- دانه‌های قرمز، اما ترش و شیرین انار جان می‌دهند برای تهیه خورشت‌های پاییزی. خورشت‌هایی…

23 ساعت ago

طرز تهیه کیک قهوه متفاوت و خوشمزه با کرم مخصوص

فراشپز- کیک قهوه یکی از انواع کیک‌های خوشمزه و محبوب کافی شاپی است که قهوه…

23 ساعت ago

کیک پسته و لیمو؛ یک عصرانه خاص و خوشمزه

فراشپز- کیک پسته و لیمو یکی از انواع کیک‌های عصرانه است که از ترکیب مایه…

23 ساعت ago

طرز تهیه فرنی کدو حلوایی در خانه

فراشپز- فرنی یکی از دسرهای سنتی و محبوب کشورمان است که طرفداران زیادی دارد و…

23 ساعت ago

طرز تهیه کروسان سریع و راحت بدون فر با خمیر خانگی

فراشپز- کروسان نان خوشمزه و لایه لایه فرانسوی است که با خمیر ورآمده تهیه می‌شود.…

23 ساعت ago

طرز تهیه سوپ جوجه با ذرت تازه برای سرماخوردگی و تقویت

فراشپز- طرز تهیه سوپ جوجه را بیشتر به عنوان سوپی برای درمان سرماخوردگی و تقویت…

23 ساعت ago