یکی از مهمترین دغدغههای خانمها در طی روز آمادهسازی غذا برای وعدههای صبحانه، ناهار و شام است. ساندویچ یکی از بهترین و در دسترسترین گزینهها به شمار میرود و انواع مختلف آن را میتوان در وعدههای گوناگون میل کرد.
در این مطلب به سراغ طرز تهیه انواع ساندویچ ساده رفتهایم که میتوانند در نقش وعدههای غذایی یا میانوعدههای خوشمزه ظاهر شوند؛ پس برای اطلاع از روش آمادهسازی آنها تا انتها همراه ما بمانید.
ساندویچ کره بادام زمینی
کره بادام زمینی یک خوراکی فوقالعاده خوشمزه و مقوی است که میتوانید آن را روی نان تست بریزید و همراه با عسل یا ترکیبات غذایی دیگر از قبیل موز و توت فرنگی به عنوان میانوعده یا صبحانه سالم میل کنید. این ساندویچ ارزش غذایی بالایی هم دارد و میتواند تا مدت زمان زیادی شما را سیر نگه دارد.
ساندویچ تن ماهی
تن ماهی هم یکی دیگر از ترکیباتی است که میتوان همراه با پلو یا نان مخصوص سرو و در وعدههای ناهار یا شام میل کرد. برای تهیه ساندویچ تن ماهی به یک عدد تن ماهی، سس مایونز، خیارشور، ذرت بخارپز، شوید تازه، نمک، فلفل و لیمو ترش نیاز دارید. در اولین قدم حتما باید به مدت ۲۰ دقیقه تن ماهی را در آب بجوشانید و پس از آن مراحل زیر دنبال کنید:
- بعد از باز کردن درب تن ماهی روغن آن را بگیرید؛ چرا که حاوی اسیدهای چرب ترانس است و در اثر حرارت دادن به مادهای کاملا مضر تبدیل میشود.
- خیارشورها را به صورت نگینی خرد و دانههای ذرت را به آن اضافه کنید.
- خیارشور و ذرت را هم بزنید و با توجه به ذائقه خود طعمدار کنید.
- شوید تازه، سس مایونز و آب لیموترش را هم به ترکیب اضافه کنید و هم بزنید.
- پس از ترکیب کردن تن ماهی با مواد، ظرف خود را به مدت دو تا سه ساعت درون یخچال بگذارید تا سس به خوبی به خورد ترکیب برود.
- در آخر میتوانید این ساندویچ را به سلیقه خود با نان تست یا باگت و به همراه کاهو و گوجه فرنگی سرو کنید.
ساندویچ مرغ
یکی از سالمترین گزینهها در طرز تهیه انواع ساندویچ ساده، ساندویچ مرغ است که میتوانید آن را با انواع سس دلخواه آماده و میل کنید. یکی از متداولترین دستورالعملهای موجود برای طبخ این ساندویچ به شرح زیر است:
- در قدم اول میتوانید پیاز و فلفل دلمهای را رنده کنید و آب آنها را بگیرید.
- پس از آن سینه مرغ چرخ شده را به فلفل و پیاز رنده شده اضافه کنید.
- ترکیب را هم بزنید و ادویههای مختلف از قبیل نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن، پاپریکا و فلفل پرک قرمز را به آن اضافه کنید.
- در این مرحله میتوانید به سراغ گشنیز و سیر رنده شده بروید و آنها را هم به مواد اضافه کنید.
- مخلوط مرغ را پس از ترکیب کردن به مدت یک ساعت در یخچال استراحت دهید تا طعم و مزه مواد به خرد یکدیگر بروند.
ساندویچ نان و پنیر و گردو
از متداولترین گزینههای موجود که در بیشتر موارد به عنوان صبحانه و میانوعده توسط ایرانیها مورد استفاده قرار میگیرد میتوان به ترکیب نان و پنیر و خوراکیهای دیگر از قبیل خرما، انواع میوه و گردو اشاره کرد. شما میتوانید ساندویچ خود را با انواع نان باگت، تست یا لواش آماده و نوش جان کنید.
اضافه کردن گردو به ترکیب نان و پنیر و در صورت دلخواه مقداری سبزی جدا از اثر در طعم و مزه میتواند ارزش تغذیهای ساندویچ شما را چندین برابر کند.
ساندویچ کوکو سبزی
ساندویچ کوکو سبزی هم یکی دیگر از انواع ساندویچهای خانگی و سالم است که برای آمادهسازی آن باید مقدار مناسبی از سبزی کوکو را با ادویههای مختلف ترکیب و پس از آن به مخلوط آنها آرد و تخم مرغ اضافه کنید. ترکیب خود را تا جایی هم بزنید که از حالت لختگی خارج و تمامی مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند. پس از آن در تابه مقداری روغن بریزید و کوکو را روی حرارت سرخ کنید.
ساندویچ شاورما
شاورما غذای محبوب لبنانی است که میتوانید در خانه هم آن را با استفاده از گوشت، مرغ یا ترکیب این دو تهیه کنید. برای آمادهسازی شاورما با استفاده از مرغ باید آن را به شکل تکههای نازک و به صورت طولی ببرید و در ظرف مناسب با ماست، پیاز خلالی، آب لیمو، روغن زیتون و سیر رنده شده به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
پس از مزهدار شدن مرغ تابه را گرم کنید و تکههای خود را به مدت چند دقیقه بپزید تا طلایی شود. بعد از آن نان پیتا را گرم کنید و مقداری از سس مخصوص این ساندویچ را روی سطح داخلی آن پخش و به همراه تکههای مرغ، برشهای گوجه، خیارشور، پیاز و جعفری نوشجان کنید.
همبرگر خانگی
شاید دیدن نام همبرگر در فهرست طرز تهیه انواع ساندویچ ساده برای شما تعجبآور باشد، اما حقیقت این است که میتوان این غذای خوشمزه را هم به سادگی در خانه آماده کرد. برای این منظور باید گوشت چرخکرده را به خوبی ورز دهید و با پیاز و ادویه مخلوط کنید. پس از آن نوبت به اضافه کردن پودر نان خشک، سیر رنده شده، نمک و فلفل میرسد. باید به مایه خود چند دقیقه استراحت دهید.
مرحله بعدی از آمادهسازی همبرگر خانگی به تقسیم کردن گوشت به بخشهای مساوی اختصاص دارد. پس از آن تابه خود را حرارت دهید و تکههای گوشت را روی حرارت متوسط گریل کنید.
ساندویچ کوکو سیبزمینی
کوکو سیبزمینی هم یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که ترکیبات موردنیاز برای آمادهسازی آن در تمامی خانهها یافت میشود. برای تهیه آن در اولین قدم باید سیبزمینیها را پوست بکنید و با کمک رنده به صورت ریز رنده کنید.
حتما آب سیبزمینی را خارج و پیاز را هم پس از رنده کردن و آبگیری به آن اضافه کنید. در این مرحله نوبت به اضافه کردن تخم مرغ، نمک، فلفل و زردچوبه و ترکیب مواد با یکدیگر میرسد. پس از اینکه به ترکیب خود حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه استراحت دادید درون تابه روی حرارت مناسب سرخ کنید.
ساندویچ اسفناج و قارچ
اسفناج و قارچ در کنار یکدیگر ترکیبی خوشمزه میسازند و میتوانید ساندویچ آن را هم در کوتاهترین زمان ممکن به روش زیر آماده کنید:
- تابه نسوز خود را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد از ریختن کره اجازه دهید کمی داغ شود.
- پس از آن پودر سیر را به روغن اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- حال نوبت به اضافه کردن قارچها و تفت دادن آنها میرسد.
- پس از طلایی شدن قارچها باید اسفناج خرد شده را به آنها اضافه کنید و تفت دهید تا از حالت خامی خارج شوند.
- بعد از اضافه کردن ادویههای دلخواه ترکیب را هم بزنید و تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که آب اضافی خارج شود.
- در آخرین مرحله برای خوشمزه شدن نتیجه کار میتوانید مقداری پنیر رنده شده یا یک ورق پنیر گودا روی نان ساندویچ بگذارید و ترکیب درون ماهیتابه را به آن اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت بگذارید تا پنیر ذوب شود.
سخن پایانی
دنبال کردن طرز تهیه انواع ساندویچ ساده نه تنها یک فرآیند لذتبخش و خلاقانه است، بلکه فرصتی عالی برای ایجاد ترکیبهای مختلف با مواد تازه و سالم فراهم میکند. شما میتوانید با کمی ابتکار ساندویچهای خود را به وعدههایی جذاب و سالم تبدیل و غذایی خوشمزه در کنار اعضای خانواده میل کنید.
منبع: همشهری آنلاین