فراشپز- شربت سکنجبین ترکیبی ساده اما دل‌فریب از شکر، سرکه و نعناع است که از دیرباز در دل فرهنگ ایرانی و در دسته نوشیدنی‌های فصل بهار جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است. امروزه این نوشیدنی سنتی با طعم‌های تازه و مجلسی، جلوه‌ای نو و متفاوت پیدا کرده است؛ از عطر لطیف گل محمدی و هل گرفته تا طراوت زرشک و خیار. هر یک از آن‌ها می‌تواند انتخابی ناب برای محافل صمیمی یا پذیرایی‌های رسمی‌تان باشد.

در این مطلب با طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی در طعم‌های متنوعی آشنا می‌شوید که هم حس نوستالژیک طعم‌های اصیل ایرانی را زنده می‌کنند و هم جلوه‌ای مدرن و چشم‌نواز به میز پذیرایی‌تان می‌دهد.

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی

  • آب هفت فنجان
  • شکردو فنجان
  • نعناع تازه خرد شده  یک فنجان
  • سرکه سفید نصف فنجان
  • خیار رنده شده سه عدد
  • یخ کوچک شش قالب

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی

مرحله اول: شکر را حل کنید

شربت سکنجبین با عطر و طعم‌های متنوع این روزهای گرم سال به یکی از نوشیدنی‌های محبوب منوی کافی‌شاپ‌ها تبدیل شده است. در این بخش با دستور سریع و آسان شربت سکنجبین به همراه خیار آشنا می‌شوید. پس در اولین مرحله از طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی باید شکر و آب را در یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت کم قرار دهید. شکر را مدام هم بزنید تا کامل در آب حل شود.

پس از حل شدن کامل شکر، اجازه دهید شربت به مدت ۱۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. حال سرکه را به شربت اضافه کنید و خوب هم بزنید. در نهایت شربت ۳۰ دقیقه دیگر باید با حرارت کم بجوشد تا کمی غلیظ شود.

مرحله دوم: نعناع را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی نعناع و خیار باید چند شاخه نعناع گفته شده را داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید شاخه‌های نعناع برای ۳۰ دقیقه داخل شربت بمانند. با گذشت ۳۰ دقیقه و غلیظ شدن شربت، شاخه‌های نعناع را بیرون بیاورید.

مرحله سوم: شربت را سرو کنید

در این مرحله از طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی نعناع و خیار باید در لیوان پذیرایی‌تان مقداری از شربت آماده شده به همراه آب سرد و چند تکه یخ بریزید. حال خیار رنده شده را هم داخل لیوان بریزید. در نهایت با چند برگ نعناع تزیین کنید.

انواع شربت سکنجبین مجلسی

شربت سکنجبین از قدیمی‌‌ترین شربت‌های ترش و شیرین ایرانی به حساب می‌آید که بیشتر در روزهای گرم سال به ویژه تابستان مصرف می‌شود. این شربت خوش رنگ و لعاب به دو صورت سرو می‌شود؛ شربتی غلیظ به همراه کاهو و شربت در طعم‌های مختلف.

در ادامه ۸ دستور سریع برای تهیه شربت سکنجبین معرفی خواهیم کرد که با توجه به ذائقه و میهمانی‌هایتان می‌توانید آن را درست کنید.

۱. شربت سکنجبین مجلسی با خیار و لیمو

یکی از انواع روش‌های جذاب و مجلسی تهیه شربت سکنجبین همراه کردن آن با خیار و لیمو است که در ادامه طرز تهیه آن را با جزییات آورده‌ایم:

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی خیار و لیمو

  • شربت سکنجبین یک فنجان
  • خیار رنده شده یک عدد
  • آب لیمو ترش تازه دو قاشق غذاخوری
  • برگ نعناع شش عدد
  • آب سرد دو لیوان
  • یخ به مقدار لازم

طرز تهیه شربت سکنجبین خیار و لیمو

شربت سکنجبین با خیار و لیمو یکی از ده‌ها دستور سریع و خوش‌طعم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی است که در روزهای گرم سال می‌توانید برای دورهمی‌ها و پذیرایی از میهمان‌هایتان درست کنید.

در طرز تهیه شربت سکنجبین خیار و لیمو باید خیار را پوست گرفته و با رنده ریز، رنده‌ کنید. در پارچ شربت سکنجبین را با آب سرد خوب مخلوط کنید. حال خیار رنده شده را به همراه آب لیمو و برگ‌های نعناع داخل پارچ بریزید. به مقدار دلخواه چند تکه یخ داخل پارچ بیاندازید. در نهایت شربت را در لیوان مورد نظر سرو و با حلقه‌های لیمو یا خیار تزیین کنید.

نکته: برای عطر بهتر شربت‌تان می‌توانید یک تا دو قطره گلاب هم به آن اضافه کنید.

۲. شربت سکنجبین مجلسی زعفرانی

اگر دوست دارید طبع، رنگ و مزه شربت سکنجبین شما متفاوت باشد، تهیه سکنجبین با زعفران یکی از روش‌های جذاب این شربت است که در ادامه جزییات تهیه آن را می‌خوانید:

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی زعفرانی

  • شکر دو پیمانه
  • آب یک پیمانه
  • سرکه سفید یک‌دوم پیمانه
  • زعفران دم کرده غلیظ یک قاشق غذاخوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • نعناع تازه یا خشک به مقدار لازم

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی زعفرانی

تهیه شربت زعفرانی خنک همواره یکی از بهترین گزینه‌ها برای رفع تشنگی در روزهای گرم سال است اما این‌ بار پیشنهادی خاص‌تر برایتان داریم؛ شربت سکنجبین مجلسی زعفرانی.

در طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی ابتدا آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کامل حل شود. زمانی که به جوش آمد باید کف روی آن را بگیرید. برگ‌های نعناع را اضافه کنید و زمان دهید تا ۱۵ دقیقه در شربت بجوشند. حال سرکه را هم داخل قابلمه بریزید و ۱۰ دقیقه دیگر جوش دهید.

در آخر زعفران و گلاب را بریزید. حرارت را خاموش کنید. شربت که از حرارت افتاد آن را داخل پارچ یا شیشه صاف کنید. این شربت با وجود زعفران یکی از بهترین‌ گزینه‌های پذیرایی است پس آن را به همراه یخ در لیوان‌های مورد نظرتان سرو کنید.

نکته: این شربت را باید با نسبت یک به چهار آب سرد و یخ سرو کنید.

۳. شربت سکنجبین بهار نارنج و خیار

برای تهیه شربت سکنجبین می‌توانید از بهار نارنج هم استفاده کنید. در واقع از بهار نارنج برای افزایش طعم این شربت بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی بهار نارنج و خیار

  • شربت سکنجبین یک پیمانه
  • آب سرد چهار لیوان
  • خیار حلقه‌ ای یک عدد
  • بهار نارنج دو قاشق غذاخوری
  • یخ
  • یخ به مقدار لازم

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی بهار نارنج و خیار

شربت سکنجبین با وجود طعم‌ها و دستورهای متنوع در سریع‌ترین زمان و با کمترین مواد اولیه، قابل تهیه است. حالا اگر به دنبال یک نوشیدنی مجلسی و خوش عطر هستید به پیشنهاد ما می‌توانید شربت سکنجبین مجلسی با بهار نارنج و خیار را امتحان کنید. برای این دستور به موارد زیر نیاز دارید:

در طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی باید شربت سکنجبین را به همراه آب سرد داخل پارچ بریزید. خوب با یکدیگر مخلوط‌شان کنید. سپس بهار نارنج را اضافه کرده و هم بزنید. در ادامه خیار حلقه شده و یخ را در پارچ بریزید. کمی زمان دهید تا عطر بهار نارنج به خورد مواد برود. در نهایت آن را در لیوان مورد نظر بریزید و مطابق سلیقه‌تان تزیین و سرو کنید.

نکته: این شربت آرام‌بخش مناسب پذیرایی در وعده افطار یا دورهمی‌های عصرانه است.

۴. شربت سکنجبین توت فرنگی و زنجبیل

یک روش تهیه متفاوت و خاص شربت سکنجبین همراه کردن آن با میوه‌هاست. استفاده از توت فرنگی به همراه زنجبیل در شربت سکنجبین می‌تواند تجربه متفاوتی را برای شما رقم بزند.

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی توت فرنگی و زنجبیل

  • توت فرنگی تازه۳۴۰ گرم
  • شکر چهار فنجان
  • آب دو فنجان
  • لیمو تازه برای آب‌ گیری دو عدد
  • نعناع خرد شده یک فنجان
  • سرکه بالزامیک سفید یک فنجان
  • زنجبیل تازه خرد شده نصف فنجان

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی توت فرنگی و زنجبیل

یکی از طعم‌های مختلف شربت سکنجبین مجلسی، شربت سکنجبین توت فرنگی است که به دورهمی‌ها و مدل پذیرایی‌تان رنگ و بویی دیگر می‌دهد.

برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی، ابتدا شکر و آب را در قابلمه‌ای بریزید و رو حرارت متوسط بگذارید. مخلوط را مداوم هم بزنید تا شکر کامل حل شود. سپس توت فرنگی، نعناع، زنجبیل و آب لیموی تازه را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید مواد به جوش بیایند.

پس از جوشیدن، حرارت را کم کرده و زمان دهید مخلوط به مدت ۲۰ دقیقه دیگر به آرامی بجوشد. در این مرحله سرکه بالزامیک را اضافه کنید و سپس حرارت را خاموش کنید. پس از خنک شدن کامل، شربت را صاف کرده و در لیوان‌هایی با یخ، برش‌‌های لیمو و توت فرنگی تزیین و سرو کنید.

نکته: از توت فرنگی یخ زده هم می‌توانید استفاده کنید.

۵. شربت سکنجبین سیب و آلو

ترکیب سیب و آلو در شربت سکنجبین یکی دیگر از روش‌های مجلسی‌تر کردن این شربت است که می‌توانید روش تهیه آن را در ادامه بخوانید:

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی سیب و آلبالو

  • شکر دو فنجان
  • آب چهار فنجان
  • سرکه سفید یک فنجان
  • سیب دو عدد
  • آلبالو تازهی ک فنجان
  • نعناع تازه۱۰ شاخه

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی سیب و آلبالو

شربت خنک همیشه بهترین گزینه پذیرایی در روزهای گرم تابستانی به حساب می‌آید که با کمی خلاقیت می‌توانید آن را به شکل جذابی سرو کنید. شربت سکنجبین سیب و آلبالو یکی از همان شربت‌های جذاب است پس شکر و آب را داخل قابلمه بریزید. حرارت را کم کرده و مدام شکر را هم بزنید تا حل شود. سیب‌‌ها را خرد کنید. هسته آلبالوها را بگیرید.

حال سیب‌های خرد شده را به همراه آلبالو‌ها داخل قابلمه بریزید. اجازه دهید مخلوط به جوش بیاید. بعد از جوشیدن مخلوط، حرارت را کم کرده و نعناع را اضافه کنید. اجازه دهید مخلوط‌تان ۳۰ دقیقه دیگر با حرارت کم بجوشد تا طعم میوه‌های تابستانی و نعناع به شربت‌ منتقل شود.

سرکه را در آخرین مرحله اضافه کرده و پس از پنج دقیقه حرارت را خاموش کنید. شربت را صاف و در بطری‌های شیشه‌ای نگه دارید.

۶. شربت سکنجبین زرشک و لیمو

اگر از آن دسته افراد هستید که طعم ترش را دوست دارید حتما سکنجبین خود را با زرشک و لیمو همراه کنید.

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی زرشک و لیمو

  • شکریک کیلوگرم
  • آب دو لیوان
  • سرکه انگور یک لیوان
  • زرشک تازه یا خشک یک لیوان
  • پوست لیمو ترش رنده شده یک قاشق چای‌خوری
  • آب لیمو ترش تازه دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی زرشک و لیمو

در طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی ابتدا مانند سایر دستورها باید آب و شکر را در قابلمه‌ای بریزید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کامل حل شود. سپس حرارت را کمی زیاد کنید تا شربت بجوشد و کمی غلیظ شود. در این مدت زرشک‌ها را بشویید و برای دقایقی در آب خیس کنید. پس از آن زرشک‌ها را آبکش کرده و به همراه پوست لیمو رنده شده به شربت در حال جوش اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشند تا رنگ و طعم خود را به شربت پس بدهند.

در ادامه سرکه انگور سفید را به شربت اضافه کنید و اجازه دهید برای دقایقی بجوشد. سپس حرارت را خاموش کرده و آب لیمو ترش را به مخلوط اضافه کنید. در پایان شربت را از صافی رد کرده و داخل شیشه‌های تمیز برای پذیرایی نگه دارید. برای تزیین و سرو آن می‌توانید از چند برگ نعناع تازه، زرشک تازه و برش‌های لیمو کمک بگیرید.

۷. شربت سکنجبین زنجبیل و دارچین

اگر دوست دارید شربت سکنجبین شما طبع گرم‌تری داشته باشد، ترکیب زنجبیل و دارچین یکی از بهترین روش‌های تهیه این شربت مجلسی است.

مواد لازم برای تهیه سکنجبین مجلسی زنجبیل و دارچین

  • شکر یک کیلوگرم
  • آب دو لیوان
  • سرکه سیب یک لیوان
  • زنجبیل تازه خرد شده۴۰ گرم
  • چوب دارچین دو تکه کوچک

طرز تهیه سکنجبین مجلسی زنجبیل و دارچین

شربت سکنجبین زنجبیل و دارچین با طعم گرم و تند خود، انتخابی سریع و دلپذیر برای پذیرایی از مهمانان در روزهای سرد سال است. پس برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی‌تان باید ابتدا شربت آن را مانند دستورهای بالا با آب و شکر درست کنید. سپس زنجبیل خرد شده و چوب‌های دارچین را برای ۳۰ دقیقه داخل شربت بیاندازید تا با حرات ملایم بجوشد و عطر و طعم خود را پس بدهد. حال سرکه سیب را بریزید و صبر کنید تا دقایقی دیگر با شربت جوش بخورد.

در نهایت شربت را صاف کنید تا چوب دارچین و پوست‌های زنجبیل جدا شوند. برای سرو شربت سکنجبین‌تان به شکل مجلسی می‌توانید آن را را به همراه آب گازدار یا خنک مخلوط و با یک ورق کوچک زنجبیل تزیین و سرو کنید.

نکته: برای طعم بیشتر این شربت می‌توانید از چند قطره آب لیمو ترش استفاده کنید.

۸. شربت سکنجبین مجلسی گل محمدی و هل

شاید بد نباشد گاهی رنگ شربت سکنجبین خود را خاص کنید. برای این کار می‌توانید از ترکیب گل محمدی و هل بهره ببرید.

مواد لازم برای تهیه شربت سکنجبین مجلسی گل محمدی و هل

  • شکریک کیلوگرم
  • آب دو لیوان
  • سرکه سیب یک لیوان
  • گلاب نصف لیوان
  • هل سبز کوبیده شده شش عدد
  • گلبرگ گل محمدی خشک دو قاشق غذاخوری

طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی گل محمدی و هل

شربت سکنجبین یکی از سنتی‌ترین و محبوب‌ترین شربت‌های ایرانی به شمار می‌رود؛ حال شربت سکنجبین گل محمدی و هل همان نوشیدنی خنک و د‌ل‌انگیزی است که رایحه دلپذیرش یادآور باغ‌های گل محمدی است.

در طرز تهیه شربت سکنجبین مجلسی گل محمدی و هل در ابتدا باید آب و شکر را در قابلمه‌ای بریزید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر کامل حل شود. سپس حرارت را افزایش دهید تا شربت به جوش آمده و کمی غلیظ شود. در این مرحله هل‌های کوبیده شده را به شربت اضافه کنید. اجازه دهید پنج دقیقه در شربت بجوشد تا عطر دلپذیر آن خارج شود.

در این مرحله از طرز تهیه شربت سکنجبین باید سرکه سیب را اضافه کنید. زمان دهید مقداری جوش بخورد. سپس حرارت را خاموش کرده و گلاب را اضافه کنید. شربت را خوب هم بزنید. در نهایت شربت را از صافی رد کنید. پس از خنک شدن آن را سرو و با گلبرگ‌های خشک شده گل محمدی و یک برش سیب نازک تزیین کنید.

منبع: کاله

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *