فراشپز- اگر به‌ دنبال یک غذای ساده، خوش‌طعم و متفاوت برای وعده ناهار یا شام هستید، جوجه کباب چوبی گرجی حتما را امتحان کنید. در این دستور، شما می‌توانید با ترکیب سینه مرغ، ادویه‌های معطر، سبزی تازه و فلفل دلمه‌ای کبابی، یک مایه خوش‌عطر و لطیف تهیه و آن را به‌راحتی روی سیخ بکشید. با اضافه کردن گوجه‌ گیلاسی، قارچ مرینت‌شده و فلفل‌های رنگی، یک بشقاب رنگارنگ و دل‌چسب خواهید داشت که هم برای مهمانی‌ها و هم برای یک وعده سریع و سالم در خانه مناسب است.

مواد لازم برای تهیه جوجه کباب چوبی گرجی

  • سینه مرغ بدون پوست و استخوان۵۰۰ گرم
  • فلفل دلمه قرمز کبابی۲ عدد
  • پاپریکا دودی۱ قاشق چای‌خوری
  • پودر تخم گشنیز۱ قاشق چای‌خوری
  • گشنیز خرد‌شده۱/۲ پیمانه
  • پودر پیاز۱ قاشق سوپ‌خوری
  • پودر سیر۱/۲ قاشق چای‌خوری
  • روغن زیتون۲ قاشق سوپ‌خوری
  • کره پاستوریزه کاله۵۰ گرم
  • گوجه گیلاسی۱۲۰ گرم
  • قارچ دکمه‌ای۱۲۰ گرم
  • فلفل سبز و قرمزچند عدد
  • نانبه مقدار لازم
  • نمک و فلفلبه مقدار لازم

مواد لازم برای تهیه مرینیت یا مزه‌دار کردن قارچ

  • آب‌لیمو ترش۲ قاشق سوپ‌خوری
  • روغن زیتون۲ قاشق سوپ‌خوری
  • نمک و فلفلبه مقدار لازم

طرز تهیه جوجه کباب چوبی گرجی

۱. تهیه مایه جوجه‌کباب گرجی

در اولین مرحله از طرز تهیه جوجه کباب چوبی گرجی ابتدا فلفل دلمه‌ای قرمز را خوب بشویید و خشک کنید سپس آن‌ها را مستقیما روی شعله گاز قرار دهید؛ به‌طوری‌که پوست آن‌ها در تماس مستقیم با حرارت قرار بگیرد. شعله را در حد متوسط تنظیم کنید تا فلفل‌ها به آرامی و به‌طور یکنواخت کباب شوند. هر چند دقیقه یک‌بار با کمک انبر، فلفل‌ها را بچرخانید تا تمام سطح آن‌ها به رنگ سیاه و سوخته درآید.

هم‌زمان که فلفل دلمه‌ای آماده می‌شود، سینه‌های مرغ را به تکه‌های کوچک برش بزنید. سپس آن‌ها را همراه با مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل دلمه‌ای قرمز کبابی خردشده، پاپریکای دودی، پودر تخم گشنیز، پودر پیاز و پودر سیر طعم‌دار کنید و داخل ظرف بریزید و رویش را سلفون بکشید و بگذارید حداقل نیم ساعت بماند تا طعم‌دار شود.

در نهایت بعد از گذشا نیم ساعت، مرغ مزه‌دار شده را به همراه فلفل دلمه‌ای کبابی که پوست سیاه کبابی آن را گرفته‌اید و دانه‌هایش را خارج کرده‌اید،  داخل غذاساز بریزید تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند و مخلوطی یکدست به دست بیاورید.

۲. به سیخ کشیدن مخلوط گوشت مرغ

از مخلوط گوشت مرغ به اندازه یک پرتقال کوچک بردارید، با دست شکل دهید و آن را به سیخ بکشید. همین کار را برای باقی‌مانده مواد تکرار کنید. گوجه‌ گیلاسی‌ها را هم یکی‌یکی به سیخ بزنید تا آماده گریل کردن شوند.

۳. تهیه مواد مرینت قارچ و به سیخ کشیدن آن

برای تهیه مواد مرینت قارچ، در یک کاسه مقداری روغن زیتون، آب لیموترش تازه نمک و فلفل سیاه، بریزید. همه مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا سسی یکدست به دست بیاید. سپس قارچ‌های شسته و خشک‌شده را به این سس اضافه کنید و خوب زیر و رو کنید تا کاملا به مواد آغشته شوند. اجازه دهید قارچ‌ها حداقل ۳۰ دقیقه در یخچال مزه‌دار شوند تا طعم بهتری بگیرند. در قدم آخر از این مرحله، قارچ‌ها را به سیخ بکشید.

۴. گریل کردن سیخ‌های کباب و قارچ

در آخرین مرحله از طرز تهیه جوجه کباب چوبی گرجی سطح ظرف گریل داغ را با کمی کره چرب کنید تا مواد هنگام پخت نچسبند. سپس سیخ‌های کباب مرغ، قارچ‌های مرینت‌شده و گوجه‌ گیلاسی‌ها را روی گریل بچینید و همه را با حرارت متوسط رو به بالا کباب کنید.

در حین پخت، هر چند دقیقه یک‌بار آن‌ها را بچرخانید تا از همه طرف برشته و پخته شوند. پس از آماده شدن، مواد را از سیخ جدا کنید و روی نان دلخواه بچینید. در کنار آن، فلفل دلمه‌ای قرمز و سبز گریل‌شده یا تازه اضافه کنید و غذا را گرم و خوشمزه سرو کنید.

نکته: ابتدا سیخ‌های کباب را بپزید بعد در ظرف جدا سیخ‌های قارچ و گرجه را گریل کنید.

نکات تکمیلی برای تهیه جوجه کباب چوبی گرجی

در ادامه تهیه جوجه‌ کباب چوبی گرجی، سه نکته‌ تکمیلی برای بهبود طعم و کیفیت غذا ارائه می‌شود:

استراحت دادن به مایه مرغ

بعد از آماده‌سازی مایه جوجه‌کباب گرجی در غذاساز، آن را حدود ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. این کار باعث انسجام بیشتر مواد و طعم‌گیری بهتر گوشت می‌شود و هنگام گریل کردن، کباب‌ها کمتر از سیخ جدا می‌شوند.

خیساندن سیخ‌های چوبی کباب قبل از گریل

اگر از سیخ چوبی استفاده می‌کنید، حتما آن‌ها را حدود ۳۰ دقیقه در آب قرار دهید تا هنگام گریل کردن روی حرارت مستقیم نسوزند یا آتش نگیرند. این کار همچنین کمک می‌کند تا کباب‌ها راحت‌تر از سیخ جدا شوند.

افزودن کره در پایان گریل

در دقایق پایانی گریل کردن جوجه کباب چوبی گرجی می‌توانید کمی کره را روی سیخ‌های مرغ بمالید یا روی آن‌ها بریزید. این کار باعث براق شدن سطح کباب و خوش‌عطرتر شدن آن می‌شود و طعم نهایی غذا را غنی‌تر می‌کند.

[elementor-template id="19721"]
به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *