فراشپز- سس پیله یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ گیلانی است که طعمی فوق العاده دارد این غذای سریع خیلی راحت با کمترین مواد در دسترس درست میشود، سس پیله را میتوانید به روشهای مختلف درست کنید و به عنوان پیش غذا هم استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه سس پیله در ادامه با ما همراه باشید.
پیله پاچ باقلا یا لوبیا چیتی به مقدار لازم
کره ۵۰ گرم
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذا خوری
شوید خشک ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
زردچوبه به مقدار کافی
گوجه فرنگی به مقدار لازم (اختیاری)
سیب زمینی سرخ شده به مقدار لازم
نعنا و ریحان تازه برای تزئین به مقدار لازم
ابتدا پیله تازه پاچ باقالا یا لوبیا چیتی را پاک کنید و سر و دم آن را بگیرید و اگر نخ دارد آن را جدا کنید سپس آنها را تمیز بشورید بعد داخل یک قابلمه مقداری آب بریزید و باقالاها را داخل قابلمه بریزید روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملا بپزند.
در این فاصله که باقالاها پخته میشوند چند سیب زمینی را پوست بگیرید، به دلخواه خودتان به شکل نگینی یا خلالی برش بزنید بعد سیب زمینیها را بشورید، سیب زمینیها را داخل سبد بریزید تا آب اضافی آنها خارج شود و کاملا خشک شوند.
بعد در یک تابه مقداری روغن بریزید، روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن داغ شود سپس سیب زمینیها را داخل تابه بریزید با روغن داغ سرخ کنید هرازگاهی سیب زمینیها را هم بزنید، تا همه قسمتهای آنها به یک اندازه سرخ شوند.
سپس سیب زمینیها را از داخل تابه بردارید، کنار بگذارید برای درست کردن سس غذا ابتدا داخل یک تابه مقداری روغن بریزید بعد کره را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کره ذوب شود، هم بزنید تا روغن و کره خوب با هم مخلوط شوند.
بعد مقداری رب گوجه فرنگی را داخل تابه بریزید، تفت دهید تا رنگ آن باز شود و بوی خامی رب گوجه گرفته شود سپس مقداری شوید خشک را به تابه اضافه کنید و با مواد مخلوط کنید تا کمی تفت داده شود و عطر شوید در مواد سس پخش شود.
به دلخواه و با سلیقه خودتان میتوانید از شوید تازه هم به جای شوید خشک استفاده کنید شویدها را تمیز پاک کنید، بشورید و در اندازههای ریز خرد کنید، سپس به مواد سس اضافه کنید، تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و عطر شوید در سس پخش شود.
بعد باقالاهای تازه را به مواد سس اضافه کنید، هم بزنید تا باقالاها در سس کمی تفت داده شوند و عطر و طعم مخلوط مواد سس کاملاً به خورد باقالاها برود تقریباً بعد از ۵ دقیقه که باقالاها را تفت دادید تابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
سپس مقداری سس پیله را داخل ظرف مناسب بریزید در اطراف آن سیب زمینیهای سرخ کرده را قرار دهید، مقدار سیب زمینی سرخ کرده بستگی به ذائقه و سلیقه خودتان دارد بعد به دلخواه با چند برگ نعنا و ریحان تازه اطراف ظرف را تزئین کنید. در آخر سس پیله را به عنوان یک غذای ساده و خوش طعم محلی همراه با نان تازه، انواع دورچین و مخلفات سرو کنید.
منبع: چی شی
فراشپز- داشتن خواب راحت و باکیفیت نقش بسیار مهمی در سلامت جسم و ذهن دارد.…
فراشپز- اگر تصمیم گرفتن برای انتخاب غذایی که قرار است درست کنید دشوار است یا…
فراشپز- کلم پلو با کلم قرمز یا همان کلم بنفش یکی از پلوهای بسیار ساده…
فراشپز- تاجین ظرفی لعابی مقاوم به حرارت است که دارای تابه مسطح و درب قیفی…
فراشپز- یکی از خوراکهای ایدهآلی که در زمستان میتوانید درست کنید، گراتن سبزیجات است. دستتان…
فراشپز- خوراک مرغ و سبزیجات؛ یک غذای بسیار عالی و سریع که میتوانید به عنوان…