شوید پلو با میگو یکی از خوشمزه‌ترین قاطی پلوهای جنوبی است که با شوید تازه یا خشک و با میگو تازه و خشک می‌توان آن را تهیه کرد. میگو پلو با سبزی همچنین یک غذای مجلسی برای مهمانی‌ها محسوب می‌شود که طعم بسیار لذیذ و ارزش غذایی بالایی دارد.

شوید پلو با میگو یکی از خوشمزه‌ترین قاطی پلوهای جنوبی است که با شوید تازه یا خشک و با میگو تازه و خشک می‌توان آن را تهیه کرد. میگو پلو با سبزی همچنین یک غذای مجلسی برای مهمانی‌ها محسوب می‌شود که طعم بسیار لذیذ و ارزش غذایی بالایی دارد. درست کردن این غذا با برنج و میگو، بسیار راحت است و می‌تواند یک وعده عالی برای ناهار یا شام باشد. در این مقاله ما طرز تهیه شوید پلو با میگو و نکات تهیه و خوشمزه شدن این پلوی مخلوط را به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه شوید پلو با میگو به روش بوشهری (برای ۴ نفر)

برنج: ۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

میگو: ۶۰۰ گرم

شوید تازه و ریز خرد شده: ۶ قاشق غذاخوری

کره: ۱ قاشق غذاخوری

سیر (برای سیر داغ): ۲ حبه

پیاز (برای پیاز داغ): ۲ عدد

زعفران (دم کرده غلیظ): ۴ قاشق غذاخوری

زردچوبه، نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن (سرخ کردنی و حیوانی): به مقدار کافی

ترشی: برای سرو کنار شوید پلو با میگو

مدت زمان آماده‌سازی مواد: ۱ ساعت
مدت زمان مورد نیاز برای پخت شوید پلو با میگو: ۱ ساعت

مراحل طرز تهیه شوید پلو با میگو به روش جنوبی

شوید پلو با میگو یکی از خوشمزه‌ترین انواع غذا با میگو و برنج است. در ادامه طرز تهیه شوید پلو با میگو را به صورت مرحله به مرحله دنبال کنید.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

ابتدا برنج را پاک کنید و با مقداری آب ولرم و نمک، به مدت ۱ تا ۳ ساعت (بسته به نوع برنج) بخیسانید. میگوها را هم اگر پاک کرده نیستند، پاک کنید و رگ پشت آنها را بگیرید (روش‌های پاک کردن و رگ گیری میگو). میگوها را بشویید و اجازه دهید آب خود را دست بدهند. شویدهای تازه را بشویید و به صورت ساطوری روی تخته آشپزی خرد کنید.

مرحله دوم: میگوها را مزه‌دار کنید

در فاصله خیس خوردن برنج، میگوها را در یک کاسه بریزید و مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، کمی زعفران و یک پیاز را درشت خرد کنید و روی میگوها بریزید. میگو و مواد مرینیت را با هم مخلوط کنید و روی ظرف را بپوشانید و در یخچال بگذارید. به مدت ۱ ساعت میگوها را در یخچال استراحت دهید.

مرحله سوم: برنج را آماده کنید

برای شروع آشپزی، در یک قابلمه مناسب، تا نیمه آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا آب شروع به جوشیدن کند. داخل آب را مقداری نمک و کمی روغن بریزید. آبی که برنج‌ها را در آن خیس کرده‌اید، دور بریزید و برنج‌ها را به آب در حال جوش اضافه کنید. برنج‌ها را به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه بجوشانید تا وقتی که روی برنج‌ها نرم و قسمت داخل آن‌ها دندان‌گیر (سفت) باشد.

مرحله چهارم: شوید پلو خالی را دم کنید

بعد از اینکه برنج به اندازه کافی جوش خورد، آن را در آبکش بریزید و زیر آب گرم بگیرید. آبکش را تکان دهید تا آب اضافی برنج گرفته شود. سپس شوید خرد شده را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید تا شوید و برنج با هم مخلوط شوند.

کف قابلمه را مقداری روغن بریزید و ته‌ دیگ دلخواهتان (نان لواش یا سیب زمینی حلقه‌ای شده) بچینید. بعد شوید پلو را روی ته‌دیگ بریزید. دور درب قابلمه را دم‌کنی بپیچید و اجازه دهید شوید پلو به مدت ۴۵ دقیقه دم بکشد.

مرحله پنجم: پیاز داغ درست کنید

در نیم ساعت پایانی که برنج در حال دم کشیدن است، ظرف میگوها را از یخچال بیرون بیاورید. میگوها را از پیازها جدا کنید و در یک آبکش بگذارید. یک پیاز باقی‌مانده و ۱ حبه سیر را پوست بگیرید. پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و سیر را رنده کنید. در یک تابه، کره بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در تابه بریزید و تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.

مرحله ششم: میگوها را سرخ کنید

سپس سیرها را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. بعد میگوهای مزه‌دار شده را در تابه بریزید و با سیر داغ (طرز تهیه سیر داغ) و پیاز داغ (طرز تهیه پیاز داغ) تفت دهید.

بعد مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه‌ها دلخواه اضافه کنید و هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند. کمی زعفران دم کرده هم اضافه کنید. اجازه دهید میگوها سرخ شوند، سپس شعله را خاموش کنید.

نکته: جنوبی‌ها به عنوان ادویه میگو، از ترکیب فلفل سیاه، فلفل قرمز، میخک، تخم گشنیز، زنجبیل، پودر سیر و پیاز استفاده می‌کنند که در صورت تمایل شما هم می‌توانید برای سرخ کردن میگو از این ترکیب استفاده کنید تا عطر و بوی میگوها دو چندان شود.

مرحله آخر: شوید پلو با میگو را سرو کنید

وقتی شوید پلو آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید و روی آن مقداری زعفران دم کرده و کره یا روغن حیوانی بریزید و شوید پلو را هم بزنید. شوید پلو را به آرامی هم بزنید و در ظرف سرو بکشید.

سپس میگوهای سرخ شده را در کنار یا روی شوید پلو بریزید و با هم سرو کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شوید پلو با میگو

در صورت استفاده از میگو خشک به جای میگو تازه برای درست کردن میگو پلو با سبزی، به ازای ۲۰۰ گرم میگوی تازه، ۱۰۰ گرم میگوی خشک استفاده کنید.

در صورت استفاده از شوید خشک به جای شوید تازه، به ازای ۲ قاشق غذاخوری از شوید تازه، ۱ قاشق غذاخوری، شوید خشک استفاده کنید.

برای اینکه میزان شوید زیاد یا کمتر از نرمال نباشد، بعد از آبکش کردن برنج، شوید تازه یا خشک را با برنج مخلوط کنید و در صورت نیاز، کمتر یا بیشتر از میزان توصیه شده، شوید خشک یا تازه استفاده کنید.

برای طرز تهیه میگو پلو با شوید به روشی دیگر می‌توانید میگوها را مانند روش بالا، مزه‌دار و سرخ کنید. سپس برنج را هم جداگانه، آبکش و با شوید مخلوط کنید. بعد میگوی سرخ شده را لابه‌لای شوید پلو بریزید و شوید پلو را سرو کنید.

برای طرز تهیه میگو پلو با شوید و کشمش، در زمان سرو، مقداری کشمش خیسانده و آبکش شده را در کمی کره تفت دهید و روی میگو پلو و شوید، بریزید.

فوت و فن‌های خوشمزه شدن شوید پلو با میگو

چه کار کنیم که بوی زهم میگو گرفته شود؟

یکی از نکات مهم در پخت میگوی خوش عطر و طعم رعایت نکات زیر است:

حتما از میگو تازه استفاده کنید.

سیر داغ را حذف نکنید؛ سیر تا حد زیادی بوی زهم میگو را می‌گیرد.

از ادویه جنوبی گفته شده در این دستور پخت برای رفع بوی زهم میگو استفاده کنید.

میگوها را با ادویه‌ها و زعفران، مزه‌دار و بعد سرخ کنید.

ادویه مخصوص میگو سرخ شده چیست؟

جنوبی‌ها به عنوان ادویه میگو، از ترکیب فلفل سیاه، فلفل قرمز، میخک، تخم گشنیز، زنجبیل، پودر سیر و پیاز استفاده می‌کنند.

منبع: ایرنا

به اشتراک بگذارید:

administrator

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *