فراشپز- پلو نخود فرنگی، یکی از خوشمزهترین و مقویترین پلوها میباشد که از نخود فرنگی استفاده میشود. شما بنا به سلیقه خود میتوانید این پلو خوشمزه را با گوشت چرخ کرده یا مرغ و یا گوشت تهیه کنید و به همراه سالاد یا ترشی سرو کنید. طرز تهیه این غذا بسیار آسان و کم خرج است و مانند لوبیا پلو میباشد با این تفاوت که بجای لوبیا از نخود برای تهیه این پلو استفاده میشود.
در فصل بهار که نخود فرنگی تازه به بازار میآید میتوانید این پلو را تهیه کنید و از خواص خوب نخود فرنگی بهرمند شوید. خواصی همچون مدیریت کنترل وزن، تقویت استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به سیستم قلبی و عروقی و … هزاران خواص خوب دیگر را دارد. با طرز تهیه پلو نخود فرنگی زعفرانی مجلسی با گوشت چرخ کرده همراه ما باشید.
مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
نخود فرنگی ۱.۵ پیمانه
برنج ۴ پیمانه
رب ۳ ق غذا خوری
زعفران دم شده ۱/۲ پیمانه
ادویه پلویی ۱ ق چای خوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، دارچین به مقدار لازم
طرز تهیه پلو نخود فرنگی
مرحله اول: تفت دادن پیاز
ابتدا پیاز را پوست بگیرید و نگینی ریز خرد کنید و داخل تابه ریخته و با مقداری روغن و زردچوبه کمی تفت دهید تا سبک و شیشهای شود در ادامه گوشت چرخ کرده را اضافه کنید.
مرحله دوم: افزودن رب
در ادامه تمام ادویهها را به گوشت بزنید و گوشت را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ دهد در ریختن ادویهها دست و دلباز باشید تا بوی زهم گوشت گرفته شود سپس رب را افزوده و هم بزنید تا بوی خامی رب از بین برود و رب خوش رنگ شود.
مرحله سوم: تهیه مواد میانی پلو
در ادامه نخود فرنگی را اضافه کنید و ۳ ق غذا خوری زعفران را بریزید و درب تابه را بگذارید و برای ۱۰ دقیقه صبر کنید تا نخودها کمی نرم و روغن بیاندازد و در آخر پخت کمی نمک به مواد اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم: تهیه نخود فرنگی پلو
در ادامه برنج را که از قبل با مقداری نمک و آب خیس کردید روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاد مدام کف روی برنج را بگیرید و کمی زندهتر از همیشه برنج را بردارید و آبکش کنید کف قابلمه ته دیگ مورد نظر را قرار دهید و یک لابه برنج و یک لایه مواد نخود فرنگی و زعفران و کمی ادویه پلویی بریزید و همین طور لایهها را تکرار کنید تا مواد و برنج تمام شود سپس پلو نخود فرنگی را به مدت ۴۵ دقیقه دم بگذارید تا دم بکشد در انتها کمی کره یا روغن روی برنج بریزید و سرو کنید. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت پلو نخود فرنگی و ذرت
شما به دلخواه میتوانید کمی ذرت نیز به مواد میانی اضافه کنید.
ادویه پلویی طعم این غذا را بی نظیر میکند پس حتما تهیه و استفاده کنید.
میتوانید از مرغ ریش ریش شده یا گوشت خورشتی استفاده کنید.
برنج حتما باید دون باشد که غذا شفته نشود.
منبع: پارسی دی