فراشپز- پنتونه یا پنه تون یک کیک نان سنتی ایتالیایی است که بافتی نرم و طعمی شیرین و خوشمزه دارد. این کیک به طور سنتی در کریسمس و تعطیلات میلادی تهیه میشود، اما به دلیل محبوبیت فراوان، در تمام طول سال نیز میتوان آن را میل کرد. پخت پنتونه در خانه ممکن است کمی چالش برانگیز باشد، اما با کمی صبر و حوصله و دنبال کردن دستور پخت دقیق، شما هم میتوانید این کیک خوشمزه را در منزل خود تهیه کنید.
مواد لازم برای خمیر مایه
آب ۲۱ درجه سانتیگراد نصف پیمانه
مخمر فوری ۱۵ گرم
آرد نان ۱۰ قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر پنتونه
کره (دمای اتاق) نرم شده ۲۲۰ گرم
عسل ۱۱۰ گرم
نمک ۱ پنس
تخم مرغ (به دمای اتاق رسیده) ۲ عدد
زرده تخم مرغ (به دمای اتاق رسیده) ۲ عدد
وانیل ۱ قاشق چایخوری
آرد نان ۳۴۰ گرم
کشمش ۸۵ گرم
پوست پرتقال قندی ۵۰ گرم
زغال اخته خشک ۸۵ گرم
مویز خشک ۵۰ گرم
رنده پوست لیمو ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه پنتونه
برای تهیه خمیر مایه، ابتدا مخمر را با آرد مخلوط کرده و به آب اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
روی آن را بپوشانید و آن را به مدت یک شب، در یخچال قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.
برای تهیهی خمیر، بعد از اینکه خمیر مایهی شما آماده شد. در یک کاسه، آرد را با نمک ترکیب کنید و کنار بگذارید.
در میکسر (همزن) خود کره نرم شده و عسل را هم بزنید تا خامهای شود.
تخم مرغ، زرده و وانیل را کم کم به آن اضافه کنید. مخلوط کنید تا تقریباً با هم ترکیب شوند، تخم مرغ و کره در این مرحله کاملاً مخلوط نشوند.
خمیر مایه را به مخلوط تخم مرغ/کره اضافه کنید. خمیر شکسته به نظر میرسد، مخلوط کنید تا یکنواخت شود، سپس آرد را اضافه کنید، حدود ۳ دقیقه مخلوط کنید تا همه چیز یکدست شود. قلاب خمیر را به همزن یا میکسر خود وصل کنید.
میوهها و پوست پرتقال را به خمیر اضافه کنید و با قلاب خمیر به مدت ۸ دقیقه مخلوط کنید تا گلوتن ایجاد شود.
روی کاسه را بپوشانید و اجازه دهید خمیر به مدت ۳۰ دقیقه در دمای اتاق ور بیاید. اگر به زمان بیشتری نیاز دارید خمیر را در یخچال بگذارید تا دیرتر تخمیر شود.
اگر از کاغذهای مینی پانتون استفاده میکنید، خمیر خود را به صورت توپهای ۸۵ گرمی تقسیم کنید و داخل کاغذ قرار دهید. این باید تقریباً ۲۵ مینی پانتون بسازد. همچنین میتوانید از کاغذهای بزرگتر یا تابه نان استفاده کنید.
روی کاغذها را به آرامی بپوشانید و بگذارید حدود ۳۰ دقیقه کاغذها در محیط اتاق بماند، اگر خمیر شما به دلیل تخمیر در یخچال سرد است، ممکن است مدت بیشتری زمان نیاز داشته باشد.
روی خمیرها را با برس مخلوط تخم مرغ (مخلوط زرده تخم مرغ و کمی نمک) بمالید. سپس آنها را روی یک تابه با فاصله یکسان، در فر از قبل گرم شده در دمای ۱۹۰ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۲۵ دقیقه قرار دهید، (آنها را با خلال دندان تست کنید که به خوبی پخته شده باشند.) این زمان بسته به اندازه نانی که میپزید متفاوت است. در پایان پخت روی نانها طلایی میشوند. اما در صورتی که طلایی نشدند، گریل روی آنها را روشن کنید و اجازه بدهید کمی طلایی شود.
پس از اتمام پخت میتوانید آنها را میل کنید.
نکاتی برای تهیه پنتونه
• میتوانید از قالبهای کاغذی مخصوص پنتونه برای پخت این کیک استفاده کنید.
• در صورت نداشتن قالبهای کاغذی مخصوص پنتونه میتوانید از قالب کیک و یا لیوانهای کاغذی استفاده کنید.
• برای طعم و عطر قوی تر، میتوانید از پوست پرتقال و اسانس وانیل نیز در خمیر استفاده کنید.
• به جای کشمش و بادام میتوانید از میوههای خشک دیگر مانند توت خشک یا زردآلو خشک نیز استفاده کنید.
• میتوانید از شکلات چیپسی برای داخل کیک استفاده کنید.
• برای نگهداری کیک پنتونه، آن را در ظرفی درب دار در یخچال قرار دهید.
• برای رنگی شدن میتوانید از رنگهای خوراکی و یا پودر کاکائو برای تهیهی این کیک خوشمزه استفاده کنید.
جمع بندی
پنتون یک نان شیرین، نرم و کرهای است در این کیک از پرتقال قندی، کشمش و … استفاده میشود. از آن به عنوان نان کریسمس ایتالیایی نیز یاد میشود، زیرا به طور سنتی برای تعطیلات پخته میشود و با دوستان و خانواده به اشتراک گذاشته میشود. امیدواریم با این دستور بالا به راحتی در منزل تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
منبع: بیتوته