فراشپز- گویزه یا للک از نامهای این غذای خوشمزه و مقوی میباشد که اصالت جنوبی دارد گمنه در واقع از مشتقات گندم است که در کنار خوشمزگی بسیار مقوی میباشد. گمنه به معنای بلغور ریز دانه گندم است و بیشتر در بوشهر طبخ میشود. اما از خواص مهم این غذا میتوان به کاهش کلسترول و پیشگیری از بیمارهای قلبی و جلوگیری از دیابت، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش سرطان پستان در خانمها میباشد.
این غذای خوشمزه بیشتر به جای پلو تهیه میشده و همراه با خورشت و قلیه جنوبی مصرف میشود این غذا طرز تهیه آسانی دارد و شما به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید و، چون این غذا گندم کامل است پس تمام خواص آن را نیز دارد.با طرز تهیه گمنه گندم به روش محلی با ما همراه باشید.
مواد لازم
بلغور گندم ۱ پیمانه
آب ۳ پیمانه
پیاز ۱ عدد
زردچوبه ۱/۴ ق چای خوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه گمنه
۱ مرحله اول: تفت دادن بلغور گندم
ابتدا یک تابه را روی حرارت میگذاریم تا داغ شود سپس بلغور گندم را داخل تابه ریخته و بدون روغن تفت میدهیم تا کمی تغییر رنگ بدهد و طلایی شود حتما پای گاز باشید تا بلغور نسوزد سپس داخل الک ریخته و الک کنید.
۲ مرحله دوم: تفت دادن پیاز
پیاز را داخل تابه ریخته و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شود سپس به آن زردچوبه و نمک و آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاد وقتی جوش آمد شعله را کم کنید.
۳ مرحله سوم: تهیه گمنه
وقتی شعله را کم کردید به آرامی بلغور گندم را اضافه کنید و به آرامی هم بزنید و اجازه دهید آب قابلمه تمام شود و مانند برنج بلغور گندم را دم بگذارید و اجازه دهید به مدت ۴۵ دقیقه خوب دم بکشد.
۴ مرحله آخر
وقتی گمنه دم کشید آن را مانند برنج داخل ظرف سرو کشیده و با قیمه یا مرغ محلی میل کنید. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت گمنه گندم ساده
حتما بلغور گندمی که استفاده میکنید باید خیلی ریز باشد تا نتیجه کار مطلوب شود.
بلغور گندم نیازی به خیساندن ندارد.
میتوانید از پوره گوجه فرنگی استفاده کنید بدین صورت که گوجهها را پوره کنید و به همراه پیاز تفت دهید.
بجای آب میتوانید از آب قلم یا آب مرغ و یا عصاره آن استفاده کنید تا مقوی بودن این غذا را بیشتر کنید.
وقتی بلغور را اضافه کردید بهتره با قاشق چوبی به صورت دورانی هم بزنید.
اگر دوست دارید گمنه شما کمی زندهتر باشد میتوانید مقدار آب را کمتر بریزید با این مقادیر گفته شده شما گمنه بسیار نرم خواهید داشت.
منبع: پارسی دی