فراشپز- کوفتهها انواع و اقسام مختلفی دارند و در بین ما ایرانیها یکی از غذاهای بسیار محبوب هستند به خصوص کوفته تبریزی که در آموزشهای قبلی به شما یاد دادیم. کوفته نخودچی همان طور که از اسمش پیداست از آرد نخودچی برای تهیه آن استفاده شده است و شما میتوانید برای شام یا نهار تهیه کنید و به شکل دلخواه به آن فرم دهید. ولی این مدل کوفته بیشتر در شهر تهران تهیه میشود. با طرز تهیه کوفته نخودچی همراه ما باشید.
مواد لازم
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد متوسط
آرد نخودچی ۵۰۰ گرم (نیم کیلو)
تخم مرغ ۱ عدد
نعنا خشک ۱ ق غذا خوری
رب گوجهفرنگی ۱ تا ۱.۵ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر یا جوش شیرین ۱ ق چای خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه کوفته نخودچی
۱ مرحله اول: مخلوط کردن مواد
ابتدا گوشت چرخکرده، آرد نخودچی، تخممرغ، دو عدد پیاز (که ریز رنده شدهاند)، نمک، زردچوبه و بکینگ پودر (یا جوش شیرین) را با هم مخلوط کنید. اگر مواد خیلی سفت شد، کمی آب اضافه کنید (به صورت قاشق قاشق) و مخلوط را خوب ورز دهید تا یک مایه منسجم به دست آید که نه خیلی سفت و نه شل باشد؛ یک مقدار چسبندگی مشکلی ندارد.
۲ مرحله دوم: شکل دادن
از مایه به اندازه یک گردوی کوچک بردارید، آن را در کف دست پهن کرده و یک حفره کوچک در وسط آن ایجاد کنید. سپس کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی شود. کوفتههای سرخ شده را کنار بگذارید.
۳ مرحله سوم: تهیه سس
یک عدد پیاز باقی مانده را خرد کرده و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس رب گوجهفرنگی، نعنا و مقداری آب به آن اضافه کنید. پس از به جوش آمدن، کوفتههای سرخ شده را داخل سس بیندازید.
۴ مرحله چهارم: تهیه کوفته نخودچی
برای طعم دهی بهتر، میتوانید کمی آبغوره و شکر به سس اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید کوفتهها با حرارت ملایم به مدت ۳ تا ۴ ساعت پخته شوند تا سس کاملا به داخل کوفتهها نفوذ کند و کوفتهها نرم و ترد شوند. نوش جان
فوت و فنهای دستور پخت کوفته نخودچی
دقت کنید که میزان نمک را در هر دو بخش، یعنی هم داخل کوفتهها و هم در سس، کنترل کنید تا طعم غذا شور نشود.
به دلخواه میتوانید یک عدد عصاره گوشت داخل سس بی اندازید.
میتوانید برای طعم دهی یکی دو قاشق شیره انگور و یه مقدار هم آب لیمو را مخلوط کنید و اضافه کنید (اصلا هم مزه شیرین نمیگیرد و ملس میشود، چون آب لیمو هم اضافه میشود).
منبع: پارسی دی