فراشپز- کوفتهها انواع و اقسام مختلفی دارند و در بین ما ایرانیها یکی از غذاهای بسیار محبوب هستند به خصوص کوفته تبریزی که در آموزشهای قبلی به شما یاد دادیم. کوفته نخودچی همان طور که از اسمش پیداست از آرد نخودچی برای تهیه آن استفاده شده است و شما میتوانید برای شام یا نهار تهیه کنید و به شکل دلخواه به آن فرم دهید. ولی این مدل کوفته بیشتر در شهر تهران تهیه میشود. با طرز تهیه کوفته نخودچی همراه ما باشید.
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۳ عدد متوسط
آرد نخودچی ۵۰۰ گرم (نیم کیلو)
تخم مرغ ۱ عدد
نعنا خشک ۱ ق غذا خوری
رب گوجهفرنگی ۱ تا ۱.۵ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر یا جوش شیرین ۱ ق چای خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
ابتدا گوشت چرخکرده، آرد نخودچی، تخممرغ، دو عدد پیاز (که ریز رنده شدهاند)، نمک، زردچوبه و بکینگ پودر (یا جوش شیرین) را با هم مخلوط کنید. اگر مواد خیلی سفت شد، کمی آب اضافه کنید (به صورت قاشق قاشق) و مخلوط را خوب ورز دهید تا یک مایه منسجم به دست آید که نه خیلی سفت و نه شل باشد؛ یک مقدار چسبندگی مشکلی ندارد.
از مایه به اندازه یک گردوی کوچک بردارید، آن را در کف دست پهن کرده و یک حفره کوچک در وسط آن ایجاد کنید. سپس کوفتهها را در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف طلایی شود. کوفتههای سرخ شده را کنار بگذارید.
یک عدد پیاز باقی مانده را خرد کرده و با کمی زردچوبه در روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس رب گوجهفرنگی، نعنا و مقداری آب به آن اضافه کنید. پس از به جوش آمدن، کوفتههای سرخ شده را داخل سس بیندازید.
برای طعم دهی بهتر، میتوانید کمی آبغوره و شکر به سس اضافه کنید. درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید کوفتهها با حرارت ملایم به مدت ۳ تا ۴ ساعت پخته شوند تا سس کاملا به داخل کوفتهها نفوذ کند و کوفتهها نرم و ترد شوند. نوش جان
دقت کنید که میزان نمک را در هر دو بخش، یعنی هم داخل کوفتهها و هم در سس، کنترل کنید تا طعم غذا شور نشود.
به دلخواه میتوانید یک عدد عصاره گوشت داخل سس بی اندازید.
میتوانید برای طعم دهی یکی دو قاشق شیره انگور و یه مقدار هم آب لیمو را مخلوط کنید و اضافه کنید (اصلا هم مزه شیرین نمیگیرد و ملس میشود، چون آب لیمو هم اضافه میشود).
منبع: پارسی دی
فراشپز- بیدار شدن وسط خواب آن هم شبهایی که شاید خستهتر از معمول باشید بسیار…
فراشپز- یتیمچه کدو سبز از غذاهای قدیمی ایرانی محسوب میشود که به دلیل کالری پایین…
فراشپز- در این ویدئو، یک آشپز ماهر به شما طرز تهیه پیتزا پپرونی خوشمزه را…
فراشپز- “فلفل پلو” یک غذای رنگی و با ظاهری بسیار زیبا است که علاوه بر…
فراشپز- کنجد جزو بهترین دانههای مغذی است که در مناطق گرمسیری کشت میشود. کنجد منبع…
فراشپز- ترشی هفت بیجار با اصالتی ۱۵۰ ساله، نزدیکهای پاییز، در منزل هر بیجاری پیدا…