فراشپز- زمان زیادی که برای پخت برخی از انواع حبوبات نیاز است، با رعایت چند نکته و استفاده از ترفندهای خاص میتوان این مشکل را حل کرد. حبوبات یکی از مهمترین مواد غذایی هستند که باید در رژیم غذایی ما سهم داشته باشند. وجود پروتئین و مواد معدنی در حبوبات، لزوم استفاده از آنها را در برنامه غذایی نشان میدهد.
پختن حبوبات دیرپز، اما همیشه یکی از چالشهای آشپزی است. زمان زیادی که برای پخت برخی از انواع حبوبات نیاز است، با رعایت چند نکته و استفاده از ترفندهای خاص میتوان این مشکل را حل کرد. بهکار گرفتن این نکات در کنار روشهای مختلف برای پخت سریع گوشت، باعث میشود که غذاهای ایرانی را در مدت زمانهای کوتاهتری بپزیم.
ذرت خشک را چگونه بپزیم؟
شاید شما هم تجربه کرده باشید که ذرت خشک، از پختن، سفت و بدون آب شده و طعم خوبی ندارد. دلایل این موضوع را با هم بررسی میکنیم.
مهمترین نکته این است که ذرت نباید مانده و کهنه باشد. همیشه ذرت تازه خریداری کنید تا بعد از پخت طعم بهتری هم داشته باشد.
قبل از پختن ذرت، آن را برای چند ساعت خیس کنید.
در یک قابلمه، مقداری آب بریزید و اجازه دهید جوش بیاید. مقدار آب باید بهاندازهای باشد که روی ذرتها را بپوشاند. وقتی آب به جوش آمد، ذرتها را داخل آن بریزید تا بپزد.
روش دوم، بخارپز کردن ذرتهاست. شما میتوانید یک سبد پایهدار فلزی را داخل قابلمه بگذارید و کمی آب داخل آن بریزید. سپس ذرتها را روی سبد بریزید و اجازه دهید با بخار آب داغ پخته شوند. این روش سریعتر و سالمتر است.
زمان پخت لوبیا چیتی
لوبیا چیتی یکی از حبوباتی است که در دستورهای غذایی ایرانی زیاد استفاده میشود. برای پختن قرمهسبزی که غذای محبوب ایرانیهاست، مهم است که همزمان با پخت سریع گوشت، زمان پخت لوبیا چیتی را هم هماهنگ کنیم که غذا بهخوبی جا بیفتد و خواص آن هم حفظ شود.
لوبیا چیتی معمولا زمان پخت طولانی دارد. برای کاهش این زمان راهکارهایی را به شما خواهیم گفت:
لوبیاها را قبل از پخت، به مدت ۵ تا ۷ ساعت در آب خیس کنید.
میتوانید لوبیاها را با بخار و در بخارپز بپزید. به این ترتیب زمان پخت، کوتاهتر میشود.
پخت لوبیا چیتی در زودپز، میتواند زمان پخت را کوتاهتر کند.
پختن نخود فرنگی
نخودفرنگی برخلاف سایر حبوبات، زمان پخت کوتاهی دارد و معمولا بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پخته میشود. اگر بخارپز ندارید، یک سبد فلزی پایهدار را در قابلمه قرار دهید و مقداری آب در آن بریزید. نخودها را روی سبد قرار دهید و شعله را کم کنید. در مدت زمان کوتاهی نخودفرنگیها پخته میشوند.
ترفند زود پختن نخود
نخود یکی از سختترین حبوبات از نظر پخت است. برای اینکه مدت زمان پخت آن را کوتاه کنیم، چند راهکار میتوانیم به شما معرفی کنیم:
نخودها را از ۱۲ ساعت قبل از پخت، در آب خیس کنید.
راحتترین راه برای پخت سریع نخود، استفاده از زودپز است. زودپز، برخلاف باور بسیاری از مردم، در عین پخت سریع، تمام مواد مغذی را نیز حفظ میکند. نخود در زودپز همزمان با پخت سریع گوشت، پخته میشود و میتوانید یک دیزی خوشطعم را در مدت کوتاه بپزید.
بعضی از آشپزها توصیه میکنند که اضافه کردن مقداری جوششیرین به نخودها، باعث پخت سریع آنها خواهد شد. این کار برای پخت گوشت هم توصیه میشود، اما ممکن است روی طعم مواد کمی تاثیر بگذارد.
روش پخت حبوبات دیرپز با استفاده از سرکه
سرکه یکی از مواد طبیعی است که میتواند به تسریع پخت حبوبات کمک کند. اضافه کردن یک قاشق غذاخوری سرکه سفید در نیمه دوم پخت حبوبات، باعث نرم شدن سریعتر آنها میشود.
نکته مهم این است که نباید سرکه را از همان ابتدا به قابلمه اضافه کرد، زیرا ممکن است برعکس باعث ناپز شدن حبوبات شود.
نکته مهم دیگر این است که شما باید حبوبات را بهصورت جداگانه با سرکه بپزید و بعد آب آن را خالی کرده و حبوبات را به مواد غذایی دیگر اضافه کنید تا طعم سرکه وارد غذای شما نشود. اگر قصد پخت غذایی با حبوبات و گوشت را دارید، میتوانید برای پختن سریع گوشت از زودپز استفاده کنید و بعد حبوبات را هم با سرکه، زودتر بپزید و سپس با هم ترکیب کنید.
روشهای کاهش نفخ حبوبات
علاوه بر مشکل زمان پخت، یکی دیگر از چالشهای حبوبات، میزان نفخ آنهاست. ما برای رفع این مشکل هم راهکارهایی را به شما ارائه میکنیم:
حبوبات را ۱۲ ساعت قبل از پخت، خیس کنید. در این مدت، چند بار آب آنها را خالی کنید تا نفخ حبوبات کمتر شود.
وقتی حبوبات را میپزید، احتمالا متوجه وجود مقداری کف سفید روی آب آنها شدهاید. این کفها را با کفگیر بگیرید. این کار، باعث کم شدن نفخ حبوبات میشود.
میتوانید در زمان پخت حبوبات، یک یا دو خیار خام روی آنها قرار دهید. خیار نفخ حبوبات را میگیرد. در انتهای پخت، خیارها را برداشته و دور بریزید.
دلیل نفخ حبوبات، وجود قندهای پیچیده در ساختار آنهاست. این قندها با حرارت زیاد شکسته میشوند و در نتیجه نفخ از بین میرود. یک راه راحت این است که حبوبات خیس خورده را در زودپز بپزید. این حرارت زیاد، نفخ را کم میکند.
اضافه کردن سرکه سفید در زمان پخت حبوبات، نفخ آنها کم خواهد کرد.
با استفاده از این روشها، میتوان نفخ حبوبات را گرفت و از آنها در پخت غذاهای مختلف استفاده کرد.
منبع: نمناک