پنیر خامهای یک پنیر تازه و نرم است که از شیر یا خامه تهیه میشود. این پنیر دارای طعمی ملایم و خامهای است و در بسیاری از غذاها و دسرها کاربرد دارد.
پنیر خامهای، یک ماده همه کاره است که در انواع غذاها از کیک پنیر گرفته تا فراست یافت میشود. این ماده به طرز شگفت انگیزی در خانه درست میشود. تنها با تعداد انگشت شماری از مواد تشکیل دهنده و چند مرحله اساسی، میتوانید پنیر خامه ای و قابل پخش خود را تولید کنید که مطمئناً خانواده و دوستان شما را تحت تأثیر قرار میدهد.
مواد لازم
شیر پاستوریزه یک و نیم لیتر
سرکهی سفید یک چهارم پیمانه
نمک نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه پنیر خامه ای باید از شیر پرچرب استفاده کنید، مهم نیست شیر پاستوریزه است یا غیرپاستوریزه، فقط باید پرچرب باشد. شیر را روی حرارت قرار بدهید تا شیر گرم شود و بجوش بیاید. زمانی که شیر جوشید، شعله را متوسط رو به کم باشد و سرکه را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که شیر دلمه شد و کاملا آب آن جدا شد. سپس شعله را خاموش کنید.
داخل یک صافی پارچه پنیر را قرار بدهید و شیر دلمه شده را داخل آن خالی کنید. دستمال را کمی بپیچانید و تا مقداری از آب آن خارج شود. برای تهیه پنیر خامهای نیازی به قرار دادن جسم سنگین نیست. زیرا مانند دیگر پنیرها نباید سفت باشد.
پس از اینکه خنک شد آن را داخل میکسر بریزید و به اندازه سلیقه خود نمک به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اگر سفت بود و یا دانه دانه بود، مقدار کمی از آب شفافی که از شیر بدست آمد را به آن اضافه کنید. در صورت تمایل میتوانید خامه صبحانه یا کره به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا بافتی نرم و یک دست و خامهای بدست آورید.
در مرحله پایانی میتوانید مقداری سبزیجات خشک و یا سیر به سلیقه خود به آن اضافه کنید. در پایان پنیر را داخل ظرف درب دار بریزید و به مدت ۷ تا ۱۰ روز در یخچال نگهداری کنید. به دلیل اینکه به پنیر مواد نگهدارنده اضافه نمیشود، نمیتوان آن را مدت زیادی نگهداری کرد.
نکته برای تهیه پنیرخامهای
در برخی دستورات خامه را جایگزین شیر کنید. به این صورت که خامه را بجوشانید و حرارت را کم کنید و به آن سرکه اضافه کنید. و زمانی که دلمه شد آن را داخل صافی بریزید و ادامه مراحل را به روشی بالا ادامه بدهید.
میتوانید از آب لیموترش به جای سرکه استفاده کنید.
نکات ایمنی
برای جلوگیری از رشد باکتریها، پنیر خامهای را باید در یخچال نگهداری کرد. همچنین باید ظرف حاوی پنیر خامهای را به طور کامل بپوشانید تا از خشک شدن آن جلوگیری شود.
کاربردهای پنیر خامهای
پنیر خامهای را میتوان به صورت خام، پخته یا طعم دار شده مصرف کرد. برخی از کاربردهای پنیر خامهای عبارتند از:
ماست یونانی: پنیر خامهای را با ماست یونانی مخلوط کنید و یک دسر یا صبحانه خوشمزه تهیه کنید.
سس پنیر: پنیر خامهای را با شیر، آرد و ادویه جات مخلوط کنید و یک سس پنیر خوشمزه برای پاستا یا سبزیجات تهیه کنید.
ساندویچ: پنیر خامهای را با خیارشور، گوجه فرنگی و سایر مواد دلخواه خود مخلوط کنید و یک ساندویچ خوشمزه تهیه کنید.
کیک و شیرینی: پنیر خامهای را با شکر و سایر مواد دلخواه خود مخلوط کنید و یک کرم خامهای برای کیک و شیرینی تهیه کنید.
سوالات متداول
چرا پنیر خامهای من دانه دار است؟
اگر شیر بیش از حد بجوشید و چربی آن جدا شود، پنیر شما دانه دانه می، شود. اگر از شیر پاستوریزه پرچرب استفاده میکنید، بهتر است آن را به نقطه جوش برسانید اما اجازه ندهید بجوشد. اضافه کردن نمک، خامه و مقداری از آب پنیر بدست آمده از شیر باعث لطیف شدن پنیر شما میشود. آن را داخل میکسر به خوبی مخلوط کنید تا لطیف و یکدست شود.
تفاوت پنیر خامهای با سایر پنیرها چیست؟
آنها عمدتاً در ماهیت و آخرین مرحله تولید متفاوت هستند. برای تهیه پنیرهای معولی پس از ریختن در صافی جسم سنگینی روی آن قرار می دهید تا آب آن به خوبی خارج شود و پس از خارج شدن آب و سفت شدن آن، پنیر شما آماده میشود. اما پنیر خامهای را باید داخل میکسر به همراه نمک و آب پنیر و خامه یا کره خوب مخلوط کنید. تا بافت نرم و لطیفی پیدا کند.
نتیجه
پنیر خامهای یک ماده غذایی versatile است که میتوان از آن در بسیاری از غذاها و دسرها استفاده کرد. تهیه پنیر خامهای در خانه کار سادهای است و میتوان آن را با طعم دلخواه خود تهیه کرد.
منبع: بیتوته