فراشپز- سالاد انار و گل کلم از جمله سالادهای خوشمزه و محبوب زمستانی است که البته انواع دیگری مثل سالاد انار و کلم بنفش و سالاد کلم بروکسل و انار هم دارد و در واقع با انواع کلم قابل تهیه است. از این سالاد میتوانید برای تزیین میز غذای مهمانیهایتان استفاده کنید. پس در این مطلب طرز تهیه سالاد انار و گل کلم، این سالاد خوشرنگ و جذاب زمستانی را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای طرز تهیه سالاد انار و گل کلم
گل کلم متوسط ۱ عدد
انار دان کرده ۱ پیمانه
ذرت دان کرده ۱ پیمانه
هویج خلالی خرد کرده ۱ پیمانه
مواد لازم برای طرز تهیه سس سالاد انار و گل کلم
سس مایونز ۳ قاشق غذاخوری
ماست پرچرب۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۲ قاشق غذاخوری
روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
آویشن ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد انار و گل کلم
۱. آماده کردن گل کلم
برای درست کردن یک سالاد انار و گل کلم بسیار خوشمزه، ابتدا باید گل کلم را آماده کنید. ساقه اصلی و مرکزی گل کلم را جدا کرده و آن را به قسمتهای کوچکتر خرد کنید. قسمتهایی از سطح گل کلم را هم که سیاه و خراب هستند، با نوک چاقو بریده و جدا کنید.
سپس گل کلمها را به مدت ۱۰ دقیقه در یک کاسه حاوی آب سرد و نمک قرار بدهید تا چنانچه کرم و حشره دارد، خارج شود. سپس آنها را شسته و آبکشی کنید.
از آنجایی که گل کلم نسبت به سبزیجات دیگر بافت سفتتری دارد و سختتر جویده میشود، بهتر است آن را نیمپز کنید. برای این کار یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کرده و روی حرارت قرار بدهید تا به جوش بیاید. پس از جوشیدن آب، گل کلمها را به قابلمه اضافه کرده و پس از گذشت ۵ دقیقه آبکشی کنید و زیر آب سرد بگیرید تا پخت آن متوقف شود.
حالا گل کلم شما آماده است.
۲. درست کردن سس سالاد
برای درست کردن سس سالاد انار با گل کلم، کافی است تمام مواد اولیه را خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست شود.
برای اینکه سالاد شما طعم شیرین بگیرد، میتوانید نوک قاشق چایخوری شکر به ترکیب آن اضافه کنید. همچنین برای داشتن طعم ملس، میتوانید نصف قاشق غذاخوری رب انار به آن اضافه کنید.
۳. ترکیب کردن مواد سالاد
پس از اینکه تمام مواد اولیه سالاد آماده شد، آنها را در یک کاسه بزرگ ریخته و خوب با هم مخلوط کنید.
بهتر است سالاد انار و گل کلم خود را به مدت حداقل یک تا ۲ ساعت در یخچال قرار بدهید تا مواد به خورد هم رفته و طعم بهتری پیدا کنند. همچنین وجود روغن زیتون در سس سالاد باعث میشود تا سبزیجات نرمتر شوند و راحتتر قابل خوردن باشند. میتوانید روی این سالاد را با دانههای انار و برشهای هویج رشته کرده تزیین کرده و آن را در کنار انواع غذاهای ایرانی و فرنگی سرو کنید.
نکات تکمیلی در طرز تهیه سالاد انار و گل کلم
نیمه دوم سال و به ویژه شبهای سرد پاییز و زمستان بهترین زمان برای آموختن طرز تهیه سالاد انار و گل کلم است تا در این مدت بتوانید از این سالاد خوشطعم با مواد اولیه در دسترس مثل گل کلم و انار لذت ببرید. همچنین رعایت نکات تکمیلی زیر به شما کمک میکند تا سالاد مجلسیتر و خوشمزهتری را بر سر میز غذای خود قرار دهید.
اشاره کردیم که سالاد کلم و انار زمستانی را به شکلهای متنوعی میتوان تهیه کرد. یکی از این انواع، سالاد کلم بروکلی و انار و گردو است. این سالاد هم مشابه دستور بالا تهیه میشود، با این تفاوت که در آن کلم بروکلی جایگزین کلم سفید شده و همین یکسوم پیمانه گردوی خرد شده به مواد افزوده میشود.
همچنین در صورت تمایل خود میتوانید از ترکیب گل کلم سفید و کلم بروکلی به صورت مساوی استفاده کنید تا ترکیب رنگهای سه رنگ این سالاد، بسیار متمایز و چشمگیر شود.
سالاد کلم و انار و شوید
اگر از طرفداران شوید هستید، میتوانید این سبزی را به سالاد خود اضافه کنید تا طعم تازگی آن به کل مواد اولیه سالاد منتقل شود. برای درست کردن سالاد کلم و انار و شوید کافی است ۵۰ گرم شوید را شسته و به صورت ساطوری خرد کنید. سپس شویدهای خرد شده را ابتدا در سس سالاد ترکیب کرده و سپس با کل مواد سالاد ترکیب کنید.
اضافه کردن کشمش به سالاد گل کلم و انار
گل کلم از جمله مواد غذایی محسوب میشود که طبع سردی داشته و در برخی از افرادی که فشار خون پایینتری دارند، منجر به افت فشار -به خصوص در صورت مصرف در وعده شب- میشود. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، برای جلوگیری از این مشکل میتوانید کشمش را به سالاد خود اضافه کنید.
فقط کافی است کشمش پلویی یا کشمش سبز را در کمی آب بخیسانید تا نرم شود، سپس آن را به مواد سالاد اضافه کرده، یا از آن برای تزیین روی سالاد خود استفاده کنید.
منبع: کتاب کاله